E3: Alles wat je moet weten van de E3

De E3 staat weer op het punt van beginnen. De E3 is een jaarlijks terugkerend evenement waarbij alle grote uitgevers nieuwe games tonen op de beursvloer en tijdens verschillende persconferenties. Electronic Arts heeft besloten om niet op de E3 aanwezig te zijn en komt met een eigen evenement vlak voor de E3. Ook Japanse consolegigant Nintendo is in een afgeslankte vorm aanwezig dit jaar.

De E3 staat voor Electronic Entertainment Expo en vindt ieder jaar plaats in het Convention Center te Los Angeles. De beurs is enkel toegankelijk voor 'gamejournalisten', dit in tegenstelling tot de gamescom die ook voor consumenten toegankelijk is. Echter zijn de persconferenties traditiegetrouw live te zien via diverse livestreams, waardoor je er toch een klein beetje bij bent.

Zoals altijd kun je alle grote E3-persconferentie vanuit je luie stoel thuis bekijken middels livestreams. Wij hebben alle belangrijke persconferenties, dagen en tijden voor je hieronder op een rijtje gezet:

Zondag 12 juni

22:00 - Electronic Arts persconferentie

Maandag 13 juni

04:00 - Bethesda Softworks persconferentie
18:30 - Microsoft persconferentie
20:30 - PC Gaming Show
22:00 - Ubisoft persconferentie

Dinsdag 14 juni

03:00 - Sony persconferentie
17:00 - Nintendo Treehouse: Live

Houd Gameliner in de gaten voor links naar de livestreams van de persconferenties.

De redactie heeft enkele voorspellingen gedaan over games die wij hopen te zien tijdens deze E3, of waarvan we nu al zeker mogen zijn dat deze er is. Op welke aankondiging zitten jullie zoal te wachten deze E3?

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?