E3: De Gameliner E3 2014 gids

onbekend

Deze week staat de game-industrie weer helemaal in het teken van een jaarlijks terugkerende beurs: de E3. De afkorting 'E3' staat voor 'Electronic Entertainment Expo'. Elk jaar presenteren alle grote uitgevers hun nieuwe games tijdens de E3 en sommige uitgevers hebben zelfs hun eigen persconferentie.

De E3 is, helaas voor alle fanatieke gamers, alleen toegankelijk voor journalisten. De E3 is niet de grootste gamebeurs, want dat is die in Keulen, de gamescom, welke wel toegankelijk is voor consumenten. De E3 wordt elk jaar georganiseerd in het Los Angeles Convention Center in (uiteraard) Los Angeles, USA. Dit jaar is dat van 10 tot en met 12 juni, al beginnen de persconferenties al op 9 juni, vandaag dus.

Vorig jaar was Justin namens Gameliner naar Los Angeles afgereisd om daar de E3 live mee te maken. Dit jaar blijven we thuis en verslaan we het nieuws vanaf ons hoofdkwartier in Velp.

Hoe zit dat met de persconferenties?

Bijna alle grote uitgevers organiseren ieder jaar hun eigen persconferentie tijdens de E3. De dagen en tijden waarop deze persconferenties zullen plaatsvinden hebben we daarom lekker gemakkelijk hieronder op een rijtje gezet:

Maandag 9 juni
18:30 Microsoft Persconferentie
21:00 Electronic Arts Persconferentie

Dinsdag 10 juni
00:00 Ubisoft Persconferentie
03:00 Sony Persconferentie
18:00 Nintendo Digital Event E3 2014

Houd Gameliner in de gaten voor links naar de livestreams van de persconferenties.

Onze redacteuren hebben alvast in de glazen bol gekeken en hebben middels hun Voorspellingen aangegeven waar zij deze E3 vooral op zitten te wachten. Zijn jullie al klaar voor de E3 en wat verwachten jullie zoal? Wij kunnen nu al niet meer wachten!

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Tags

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?