E3: De Gameliner E3 2014 gids

Geplaatst: 9 juni 2014 12:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Deze week staat de game-industrie weer helemaal in het teken van een jaarlijks terugkerende beurs: de E3. De afkorting 'E3' staat voor 'Electronic Entertainment Expo'. Elk jaar presenteren alle grote uitgevers hun nieuwe games tijdens de E3 en sommige uitgevers hebben zelfs hun eigen persconferentie.

De E3 is, helaas voor alle fanatieke gamers, alleen toegankelijk voor journalisten. De E3 is niet de grootste gamebeurs, want dat is die in Keulen, de gamescom, welke wel toegankelijk is voor consumenten. De E3 wordt elk jaar georganiseerd in het Los Angeles Convention Center in (uiteraard) Los Angeles, USA. Dit jaar is dat van 10 tot en met 12 juni, al beginnen de persconferenties al op 9 juni, vandaag dus.

Vorig jaar was Justin namens Gameliner naar Los Angeles afgereisd om daar de E3 live mee te maken. Dit jaar blijven we thuis en verslaan we het nieuws vanaf ons hoofdkwartier in Velp.

Hoe zit dat met de persconferenties?

Bijna alle grote uitgevers organiseren ieder jaar hun eigen persconferentie tijdens de E3. De dagen en tijden waarop deze persconferenties zullen plaatsvinden hebben we daarom lekker gemakkelijk hieronder op een rijtje gezet:

Maandag 9 juni
18:30 Microsoft Persconferentie
21:00 Electronic Arts Persconferentie

Dinsdag 10 juni
00:00 Ubisoft Persconferentie
03:00 Sony Persconferentie
18:00 Nintendo Digital Event E3 2014

Houd Gameliner in de gaten voor links naar de livestreams van de persconferenties.

Onze redacteuren hebben alvast in de glazen bol gekeken en hebben middels hun Voorspellingen aangegeven waar zij deze E3 vooral op zitten te wachten. Zijn jullie al klaar voor de E3 en wat verwachten jullie zoal? Wij kunnen nu al niet meer wachten!

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer