Event: EGX Rezzed 2015 in beeld

Gameliner is op veel gamebeurzen geweest afgelopen jaren. De gamescom, E3 en natuurlijk onze eigen gamebeurs Firstlook. In Londen hebben ze de EGX, een game-evenement vergelijkbaar met Firstlook. Indiegames zijn tegenwoordig erg populair, en daarom organiseert het evenement voor de tweede keer de EGX Rezzed. Een aparte beurs voor de indie-ontwikkelaars, met een aantal grote uitschieters zoals Project CARS en Bloodborne. Koen en ik zijn naar Londen gevlogen om daarbij aanwezig te zijn en om jullie iets te vertellen over onze ervaringen.

onbekend

EGX Rezzed

De EGX Rezzed is een game-evenement van de organisatie van EGX (voorheen Eurogamer Expo). Het is een kleiner evenement dan zijn oudere broer, dat dit jaar in september zal plaatsvinden, en focust zich voornamelijk op de indietitels. Je kunt deze indiegames allemaal op de beurs spelen en kunt direct je vragen stellen aan de aanwezige ontwikkelaars. Het evenement vond plaats van donderdag 12 maart tot zaterdag 14 maart van 11:00 tot 18:00 uur 's avonds in de Tobacco Dock, een oude tabakfabriek, in Londen. Het Tobacco Dock-gebouw is een mooie, sfeervolle locatie, dat vorig jaar nog is opgeknapt, met vóór het gebouw een megagroot schip, wat natuurlijk wel zo zijn charme had.

onbekend

Klein, maar fijn

Hoewel een gros van de ontwikkelaars klein waren, was het evenement aardig groot opgezet. Het evenement had dezelfde uitstraling als de eerste Firstlook in Nederland, welke toen nog in het Amsterdam Convention Factory-gebouw werd gehouden, maar dan een stuk groter.

onbekend
Prison Architect komt binnenkort ook uit voor de iPad en Android, en ter gelegenheid daarvan stond er een werkende versie van Prison Architect voor de tablet op EGX Rezzed. Ik was helemaal in mijn nopjes, want zoals veel Gameliners weten, ben ik een groot fan van deze game. Het was wel dringen geblazen, aangezien het hutjemutje, maar wel gezellig, vol stond met enthousiastelingen die dezelfde game wilde proberen.

onbekend
Natuurlijk was virtual reality ook helemaal aanwezig op het evenement. Indie-ontwikkelaars die toonden hun games, die gebruikmaken van de VR-bril, aan het publiek. Natuurlijk moesten wij hier ook even van proeven.

onbekend
Ook Kickstart-projecten, zoals bijvoorbeeld een draaiende stoel speciaal voor de Oculus Rift-bril gemaakt door Roto, stonden op de vloer van EGX Rezzed. Van de buitenkant gezien zag het er niet uit, maar aan de gezichten van diegene die er op gingen zitten te zien, genoten ze intens van de beleving van dit stukje techniek.

onbekend
Ook waren er een aantal grote jongens op het evenement aanwezig, waaronder Bloodborne. Bloodborne is van From Software, de ontwikkelaar van onder andere Dark Souls en Demon Souls. Het was niet heel druk op de stand, dus je was lekker snel aan de beurt om van de game te proeven. Ãœberhaupt hoefde je niet echt heel lang te wachten om iets te kunnen spelen op het evenement. Project CARS was bijvoorbeeld ook aanwezig op de beurs, alleen niet zo groot als Bloodborne en ook daar was geen grote rij. De eerste uitbreiding op Guild Wars 2, Heart of Thorns van NCSOFT, was daarentegen wel weer groot aanwezig en ook daar vielen de rijen, in vergelijking met wat we kennen van Firstlook of de gamescom, enorm mee.

onbekend
De British Academy of Film and Television Arts (BAFTA) was ook aanwezig in de kelder van de Tobacco Docks. Een panel van deze organisatie heeft een aantal indies geselecteerd die in hun ogen de games met meeste potentie zijn. Deze games waren speelbaar in de kelder, met uiteraard de bijbehorende ontwikkelaars die hun games vertegenwoordigen. De BAFTA heeft tevens jaarlijks een Game Awards waarin games worden genomineerd in verschillende categorieën. De prijzen daarvan werden 's avonds uitgereikt, daarbij waren een hoop sterren aanwezig op de rode loper. De beste game van 2015 is daarbij Destiny geworden.

onbekend

Londen is meer dan de EGX

Londen is sowieso een mooie stad om naar toe te gaan, dus we hebben er een dagje Londen aan vastgeplakt. De reis op zich was goedkoop en meer dan de moeite waard (voor het vliegtuig waren we voor twee personen 40 euro kwijt (heen en terug)), alleen is de wisselkoers op het moment van schrijven erg ongunstig en was je al snel 145 euro kwijt voor 100 pond. Dus je moest wel een dikke beurs meenemen als je dan ook nog leuke dingen wilde ondernemen naast het evenement.

Al met al hebben Koen en ik een paar leuke dagen gehad. Zeker als je de drukte van Firstlook of de gamescom zat bent, indiegames leuk vindt en bovendien een paar leuke dagen in Londen aan vast wilt knopen is het zeker aan te raden om eens te gaan.

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?