Check hier alle Summer Game Fest 2023 content

Event: Firstlook 2009

Met een gevoel van winnaars kwamen Yordi en ik aan bij de ingang van de Westergasfabriek. Het FistLook evenement vond hier zaterdag 17- en zondag 18 oktober plaats en het beloofde weer een gekkenhuis te worden. Normale bezoekers stonden twee uur van te voren al in de rij! JJ van Gamekings gaf aan dat we naar binnen mochten en het feest kon beginnen! Voor de pers in ieder geval.

Waar is die Activision Blizzard stand?
Het eerste doel van Yordi en mij was om Modern Warfare 2 te kunnen spelen. Gelukkig kwamen we al snel bij de stand terecht waar al een klein rijtje stond. Een ernstig zieke jongen kreeg voorrang om de langverwachte game te kunnen spelen. Wij als sympathieke gamejournalisten gunden die jongen dat natuurlijk. Nadat hij klaar was mochten wij proeven van deze game, met als gevolg dat we er met een bek vol tanden weg gingen. Wij hadden als één van de eersten Modern Warfare 2 gespeeld in de hele wereld. Oké, de echt grote pers had 'm gespeeld, maar de kleinere pers en normale bezoekers nog niet.

Geen wachtrijen
Na Modern Warfare 2 hadden we natuurlijk nog genoeg andere games te spelen. Er waren nauwelijks tot geen wachtrijen, dus wij grepen die kans met beide handen aan. Zo hebben we heel chill Bayonetta kunnen spelen. Daar werden wij ook erg blij van en dan heb ik het niet alleen over de mooie dame die de hoofdrol speelt in de game.
Vervolgens gingen we naar nog een game waar vriend en vijand op zitten te wachten. Dé najaarsgame van Ubisoft. Volgens mij zegt dat al genoeg, we hebben het natuurlijk over Assassin's Creed 2. We werden wegwijs gemaakt door iemand van Ubisoft, die al bij voorbaat zei dat de demo niet altijd goed loopt en dat de graphics nog beter worden. Dat mocht de pret echter niet drukken en Assassin's Creed 2 was een leuke speelervaring. De game speelt nog steeds net zo soepel als deel 1 en de missies waren in ieder geval al afwisselender dan het vorige deel. Na de ervaring met Ezio was het tijd om nog even op de foto te gaan met onze eigen Miranda. Niets bijzonders zou je zeggen, ware het niet dat ze rondliep in een Rabbids-pack. Ze was namelijk uitgenodigd door Ubisoft om als konijn over het podium te lopen. Toch wel grappig als je een keertje weet wie er nou in zo'n pak zit.

En toen gingen de deuren echt open
Opeens was het 12 uur en de 2 persuren waren voorbij. De zaal stroomde overvol en opeens stond overal een rij. Wij hadden nog games te checken, dus wij gingen in alle rust verder. Zo hebben we Borderlands gecheckt, dat een tijdje terug een hele nieuwe stijl kreeg. Yordi en ik vonden het stijltje zeker lekker en ook de rest van de game was zeker niet slecht. Een stand achter ons was Darksiders: Wrath of War. Een leuke Hack 'n Slash game, die op het event helaas te kampen had met een ontzettend lage framerate. Daarna waren we ook nog bij de Sony stand waar vooral Ratchet & Clank: A Crack in Time en Uncharted 2: Amongst Thieves speelbaar waren. Uncharted 2 was een dag eerder al in de winkels verschenen, maar Ratchet & Clank nog niet. Daarom was ik erg blij dat ik die game even kon uitproberen, en dat beviel prima. Tot slot zijn we nog even bij de PlayLogic stand wezen kijken, waar Fairytale Fights speelbaar was. De game was luguber, maar wel met een sprookjesachtig stijltje. Je zult het eigenlijk zelf moeten zien om het te geloven!

Scratch 'n Dance
Ik ben de gekste niet als het gaat om goodiehunts. Ik schreeuw de longen uit mijn lijf wanneer er zo'n leuke uitgever-meneer komt met allemaal leukigheden in zijn hand. Ik doe ook zeker graag mee aan prijsvragen. Zo had ik me ingeschreven voor Ubisofts Let's Dance wedstrijd, waarbij ik mezelf fijn voor lul zette op het podium. Natuurlijk kon ik er zelf om lachen, en ik maak nu kans om Assassin's Creed 2 en Let's Dance te winnen. Wie wil dat nou niet?
Uiteindelijk kwam ik ook nog terecht achter de draaitafel bij de Rockstar Social Club. Ik was Beaterator aan het uitproberen, samen met een DJ van een DJ-school! Het speelde wel lekker en het vette was dat het ook nog eens goed klonk.

Kortom:
Ook dit jaar was de FirstLook meer dan geslaagd. De eerste twee persuren kwamen als een geschenk uit de hemel en ook daarna was het nog ontzettend gezellig. Yordi en ik kwamen met een voldaan gevoel thuis. We hebben zo veel games gespeeld die het zeker weten gaan maken dit najaar. Volgend jaar weer, Yordi?

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?