Event: Gamekings Live: Xperia Play Edition

Geplaatst: 21 maart 2011 20:50
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Ik moest afgelopen zaterdag al vroeg uit de veren, omdat mijn trein kwart over negen vanuit Arnhem vertrok naar Almere. Hier, vond de zevende editie van Gamekings Live plaats, om precies te zijn in de Utopolus bioscoop.
Gamekings Live is een event waar normaal Yordi op af ging, maar voor de verandering is het dit keer mijn beurt. Alhoewel, eerder gezegd 'onze' beurt, want Wouter was namelijk ook mee naar Flevoland, al was dat om een hele andere reden. Hierover later meer.

SOCOM: Special Forces
De eerste titel die tijdens de show getoond werd was SOCOM: Special Forces voor de PlayStation 3. De game werd gespeeld door Dave van Sony zelf. SOCOM: Special Forces vindt plaats in Zuidoost Azië. In de game moet je je teamgenoten verplaatsen door het geven van commando's en daarbij oppassen dat ze geen kogel door hun hoofd krijgen, maar vergeet ook vooral jezelf niet. Je bent namelijk continu het target van allerlei vijanden. Ze hebben geprobeerd om het oude SOCOM-gevoel weer terug te brengen in de game. SOCOM: Special Forces moet 22 april 2011 verschijnen.

Red Faction: Armageddon
Daarna was het de beurt aan Roger van THQ. Hij vertelde ons in het kort wat Red Faction: Armageddon allemaal inhield. Bij deze game hebben ze de Geo-Mod 2.0-engine flink op de schop genomen, maar het resultaat mag er wezen. Hierdoor behoren framedrops tot het verleden en gebouwen zullen op een andere manier worden berekend, waardoor de framerate constant blijft. In Red Faction: Armageddon kun je net als in het vorige deel slopen, maar nu kun je ook weer herstellen. Het enige nadeel wat ik zie in deze game is dat vijanden dit ook kunnen, waardoor je soms hele stukken weer opnieuw moet doen. Red Faction: Armageddon moet 3 juni wereldwijd uitkomen.

DiRT 3
De titel waar ik het meest naar uitkeek tijdens de show was toch wel DiRT 3. De vorige twee delen heb ik met plezier gespeeld. De presentatie van DiRT 3 werd door Andry Gray gehouden. Hij is van Codemasters en speciaal overgevlogen vanuit Engeland. Hij had de preview disc thuis laten liggen, maar gelukkig kon het één en ander met een simpele internetverbinding allemaal snel opgelost worden, waardoor we toch nog wat van DiRT 3 konden zien. Ik ben blij met wat Codemasters op het witte doek toonde. De graphics waren meer dan prachtig en het maakt voor de auto wel degelijk verschil of deze nou op een verharde- of een onverharde weg rijdt.
Codemasters wil zich met DiRT 3 meer richten op het rally-rijden. Ze hebben zich dan ook gericht op meer circuits die lijken op echte rally-circuits. Naast het 'gewone' rally rijden heeft de game ook een aparte mode waar je flink met je rallywagen kan stunten, is er een soort van capture the flag en een zombieachtige online functie. Vanaf 23 mei van dit jaar kunnen we losgaan in DiRT 3 voor de PlayStation 3, Xbox 360 en de pc.

Operation Flashpoint: Red River
Codemasters was op Gamekings Live flink vertegenwoordigd. Naast DiRT 3 waren ze er ook met een andere belangrijke titel uit hun renstal, namelijk het nieuwste deel van Operation Flashpoint, genaamd Red River.
De Executive Producer, Adam Parsons, liet onder andere gameplaybeelden zien uit Operation Flashpoint: Red Faction.
Je moet wel een stoere vent zijn, wil je overleven in deze game. De moeilijkheidsgraad in de game ligt wat aan de hoge kant. In 240 vierkante kilometers moet jij als dappere soldaat zien te overleven, waarbij je continu moet nadenken. Verwacht geen Call of Duty of ander doorsnee shooter, want dit is keihard, net als porno.

Operation Flashpoint: Red River moet vanaf 26 april verkrijgbaar zijn voor de pc, PlayStation 3 en de Xbox 360.

Sony Ericsson: Xperia Play
Dan Wouter, die eigenlijk niet mee was gegaan om de games te checken. Nee, hij vergezelde mij omdat hij mee had gedaan aan de Xperia Play-prijsvraag en werd uitgenodigd door Sony om te komen. Hij had een filmpje gemaakt waarin hij anderen overtuigde om een Xperia Play te kopen. Hoewel hij zijn iPhone 4 aan diggelen heeft gegooid, kan ik jullie alvast verklappen dat hij genadeloos is afgemaakt door aantal (erg slechte) filmpjes.

Uit protest vertellen wij daarom niks over deze nieuwe gadget van Sony in dit item, behalve dat het zeker een must-have is en dat het vanaf 28 maart verkrijgbaar is.

Crysis 2
Deze week moet de game al verschijnen en op Gamekings Live maakte Skate ons lekker met enkele singleplayer-beelden uit de game. Hij vertelde ons dat je de game op verschillende manier kunt doorlopen. Mocht je meer willen weten over deze game, lees dan het uitgebreide artikel van Wouter op onze website.

FIFA Interactive World Cup
Aan het einde van de show namen twee gasten (Koentje en Tony) het tegen elkaar op in de Nederlandse kampioenschappen FIFA Interactive World Cup, waarbij de winnaar binnenkort deelneemt aan de halve finale in Berlijn.
Beiden speelden met Chelsea, waarbij er drie partijen van 10 minuten werden gedaan. Diegene die de meeste partijen won, mocht zich de winnaar van Nederland noemen.
De zenuwen speelden Tony uiteindelijk parten. "Ik heb nog nooit voor zo'n groot publiek een wedstrijd gespeeld", meldde hij na afloop. Koentje had minder last van de zenuwen en speelde Tony er al in de tweede partij uit. Koentje mag binnenkort naar Berlijn om mee te doen aan de Europese-kampioenschappen. Mocht hij daar niet winnen, dan mag hij zich wel een jaar lang Nederlands beste FIFA-speler noemen.

Na afloop hebben we eerst Wouter zijn verdriet weggedronken, Ivo en Miranda van Gamersdag.nl uitgezwaaid en daarna zijn we aan de kip gegaan, bij de KFC. Gamekings Live is weer voorbij en ligt alweer een dag achter ons.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer