Feature: Dit speelt Alex deze zomer

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Ik kijk dit jaar meer dan ooit uit naar de zomervakantie. De zomervakantie begint dit jaar met de gamescom, want wat de meesten van jullie misschien nog niet weten, heb ik gewoon naast Gameliner een baan ergens anders. De gamescom valt dit jaar vroeg in augustus, dat betekent dat ik na de gamescom nog twee weken kan bijkomen van alles wat ik op de gamescom gezien of gespeeld heb. Als ik op de gamescom ben geweest, heb ik altijd heel veel zin om te gamen, dat terwijl sommigen misschien dan geen game meer kunnen zien.

Donkey Kong Country Tropical Freeze

Donkey Kong Country Tropical Freeze is de eerste game die ik op mijn lijstje heb staan. De game had ik al bijna uitgespeeld bij Nintendo op kantoor, want toen had ik nog geen Wii U. Maar nu ik een Wii U en de game heb aangeschaft een tijdje geleden, moet ik de game voor mezelf uitspelen. Daar ben ik nog niet aan toegekomen, omdat ik zoveel andere games tussendoor moest spelen. Het is wel een hele opgave, want de game is toch nog behoorlijk pittig. De game zal me hopelijk een heleboel verkoeling geven tijdens de zomerse dagen van mijn vakantie.

Prison Architect

Een andere game waar ik deze zomervakantie ongetwijfeld uren in ga slijten, is Prison Architect. Ik heb de game alweer een tijdje niet meer aangeraakt. Niet omdat ik het geen toffe game meer vind, maar omdat ik er gewoon geen tijd meer voor heb gehad. De game is inmiddels uitgebreid met een heleboel nieuwe mogelijkheden. Zo heb je nu een receptie tot je beschikking en krijgen je gevangenen nu poststukken van familieleden. We gaan de meest epische gevangenis bouwen die er op aarde bestaat en dan moet ik misschien er toch maar eens wat over gaan schrijven. De game is namelijk nog in ontwikkeling, dus vind ik het moeilijk om een game, die nog niet klaar is, te beoordelen. Misschien moet ik een achtergrondartikel schrijven als zoethoudertje.

In mijn vakantieperiode neem ik ook tijd om games die ik bijna heb uitgespeeld uit te spelen. Zo zal ik ongetwijfeld nog eens rondhuppelen in Yoshi's Woolly World om alles te verzamelen en ben ik online te vinden met Splatoon.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer