Feature: Wat had Michael Jackson met games?

Geplaatst: 26 juni 2009 12:20
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Gisterenavond half 12 Nederlandse tijd overleed de King of Pop, Michael Jackson in zijn woning in Los Angeles aan het gevolg van een hartstilstand. Michael Jackson mocht helaas niet ouder worden dan vijftig jaar. Wij bij Gameliner staan stil bij dit verlies en wensen alle familieleden, vrienden en fans heel veel sterkte toe.

Michael heeft een rijke historie aan successen, zo werd het album Thriller maar liefst 47 miljoen keer verkocht en dat is tot nu toe het best verkochte album ooit. Ook won Jackson dertien Grammy-awards.

Naast muziek had Jackson ook wat met games, zo verscheen er de Arcade-, Master System- en MegaDrive-game getiteld Michael Jackson's Moonwalker. De game heeft mede voor het succes van de MegaDrive gezorgd.

In de game Moonwalker ga je als Jackson opzoek naar kinderen die ontvoerd zijn door bandieten. Je hoed, die bekend staat uit de film Smooth Criminal, fungeerde als wapen. Naast je hoed kon je met de beroemde danspasjes je vijand desoriënteren en gingen ze dood van vermoeidheid, natuurlijk hield Jackson het als enige wel vol. Wanneer je als eerste iemand vond die ontvoerd was, valt er uit de lucht een meteoriet die Jackson omtoverde tot superrobot. In het laatste level moet je het als ruimteschip opnemen tegen de eindbaas van de game.

Helaas werd het tweede deel geannuleerd, nadat Michael Jackson werd aangeklaagd voor ontucht met minderjarige kinderen. Jackson verscheen naast zijn eigen games ook in andere games als in Ready to Rumble Boxing: Round 2, waar je een potje tegen hem kunt boksen.

Afgelopen maandag, 22 juni verscheen het bericht van Wouter dat er waarschijnlijk toch nog een game zit aan te komen van Michael Jackson, omtrent zijn comeback dat hij eerder dit jaar had aangekondigd. Ontwikkelaar MJJ Productions heeft dit gerucht nog niet officieel bevestigd, maar het zou een mooie eerbetoon zijn aan Michael Jackson. Wat vinden jullie?

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer