Film: Monster Hunter - Dumb but fun

Een aantal maanden geleden was het dan zover. Eén van mijn favoriete franchises, zoals je kunt lezen in deze review van Monster Hunter Rise, kreeg een verfilming en mocht shinen op het witte doek. Nouja, het witte doek werd een beetje lastig want alle bioscopen waren gesloten, maar Monster Hunter is in ieder geval verschenen! We zijn een aantal weken verder en op 28 april verscheen Monster Hunter dan ook op DVD en Blu-ray. Met een hoop gebrul belande namens Sony Pictures Home Entertainment de in een steelbook gehulde Blu-ray schijfjes (exclusief verkrijgbaar bij Bol.com) in mijn brievenbus. Popcorn moest ik helaas zelf in huis halen, maar dat mocht de pret niet drukken. Na een wilde rit van ongeveer anderhalf uur bleef ik een beetje beduusd achter, was dit echt een Monster Hunter? One way to find out!

onbekend

Monster Hunter x Saving Private Ryan

Ons avontuur start ergens in een woestijn in the middle of nowhere. Ene Captain Artemis – gespeeld door Resident Evil-actrice Milla Jovovich – en haar militaire eenheid worden overdonderd door een zandstorm die ze naar een nieuwe wereld mietert. Dit is een wereld die veel bruter is en waar gigantische monsters het aardoppervlak regeren. Kogels lijken geen effect te hebben en een flink deel van de eenheid wordt dan ook aan stukken gescheurd door een enorme Diablos en een shitload aan Nerscyllas. Gelukkig is daar nog The Hunter – gespeeld door Ong Bak’s Tony Jaa, die de monsters telkens net een stapje voor is. Tezamen dienen Artemis en Hunter te overleven om zo bij de stam van Hunter terug te keren.

Het is een prima plot waarbij voornamelijk Hunter het meest interessante verhaal heeft. Helaas is het verhaal van Artemis nogal mager en komt het vooral neer op dat ze een bad ass army chick is. Hier en daar kust ze een trouwring ofzo, maar het voegt echt nul toe aan Artemis als persoon, dit soort momenten worden namelijk niet opgevolgd en laten enkel vragen achter. Het hele army verhaal is sowieso flinterdun en redelijk stereotyperend. Zo heeft de eenheid allerlei stoere namen zoals Dash, Marshall en Link – gespeeld door rappert T.I. -, maar verder hebben ze evenveel inhoud als een leeg pak melk. Jammer, want het introshot had juist wat lading mee kunnen geven. Afijn, Artemis dient te overleven en krijgt daarbij hulp van Hunter. Het probleem is echter dat haar wapens geen impact hebben op de gigantische monsters. En nu snap je het al, Artemis dient een Hunter te worden om zo terug in haar eigen wereld te komen.

onbekend

Dumb but fun

Oké, dit kopje zegt eigenlijk alles over de Monster Hunter-film dat je moet weten. Hoewel het acteerwerk van zowel Milla Jovovich als Tony Jaa meer dan prima is, is het scenario een beetje dumb. Vooral tegen het einde komen er dingen voorbij waarvan je denkt; okay, sure I guess. Het maakt allemaal niet zoveel uit, want er zit wel fun in de film. Daarbij lijkt het er ook op dat de film met een behoorlijke knipoog is gemaakt en dat Monster Hunter niets minder is dan een bundeltje fan service. Want zeg nou zelf, als jij een reusachtige kattenkok zomaar de revue kunt laten passeren zonder ook maar iets van vraagtekens op te roepen, dan doe je toch iets goed. Het kan echter ook allemaal een beetje doorslaan. Zo is de Admiral – gespeeld door niemand minder dan Ron Perlman – voorzien van een overduidelijke anime pruik. Dat was nou ook weer niet nodig. Ik bedoel het is grappig, maar come on people.

Afijn, het is allemaal fan service en voor die paar piek krijg je gewoon anderhalf uur prima vermaak. De monsters zien er tof uit en alle wapens zijn natuurlijk tot op het kleinste detail vormgegeven. Het is echter zo zonde dat het einde zo ontzettend lame is. Ik begrijp dat er een franchise moet komen, maar om de film zo te eindigen is gewoon kut. Je wordt namelijk middenin de actie verrast door een cliffhanger. Ik zal uiteraard niets spoilen, maar geef mij na anderhalf uur kijken for the love of god een einde, mensen!

onbekend

Eindoordeel van Rudy Wijnberg

Verwacht niet al te veel van Paul W.S. Anderson’s nieuwe filmavontuur. Monster Hunter is vermakelijk genoeg om even te checken, maar het is absoluut geen hoogvlieger. Het is vooral de actie en de fan service die de film leuk om te kijken maakt. Voor het plot en de character development hoeven we Monster Hunter namelijk absoluut niet te checken. De monsters zijn tof vormgegeven en het zijn die kleine knipoogjes naar de game zelf die deze film echt Monster Hunter maken. Milla Jovovich en Tony Jaa kunnen op momenten leuke scenes uitspelen waarin de twee best chemie met elkaar hebben. Het is echter jammer dat Jovovich' personage de inhoud van een leeg pak melk heeft en dat het verhaal van The Hunter een beetje naar de achtergrond wordt geschoven. Monster Hunter is een leuk eerste probeersel en ik ben ook zeker benieuwd naar het tweede deel – als dat ooit uitkomt -, maar er is nog wel werk aan de winkel!

Nu je hier toch bent, wij geven de Monster Hunter-film op DVD en Blu-ray weg! Wil jij meedoen met onze winactie? Check dan vooral even deze give away van Monster Hunter! Ook heb ik puur toevallig een Monster Hunter Rise Elder Dragons guide geschreven die zeker even het lezen waard is.

Over auteur Rudy Wijnberg

Rudy Wijnberg Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?