Check hier alle Summer Game Fest 2023 content

Monster Hunter Rise

 • Ontwikkelaar Capcom
 • Eerste releasedatum 26 maart 2021
 • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One , Nintendo Switch , PlayStation 5 , Xbox Series
 • Genre RPG
 • Gameliner score

Guide: Monster Hunter Rise Elder Dragons Guide

Heb jij het verhaal van Monster Hunter Rise achter de rug of ben je bijna op dat punt? Dan weet jij net zo goed als ik dat de game eigenlijk pas net is begonnen. Er staan namelijk nog veel grotere uitdagingen te wachten. De meest uitdagende monsters komen namelijk in de vorm van de Elder Dragons en Apex monsters. Als klapper op de vuurpijl zijn er met update 2.0 ook nog flink wat indrukwekkende monsters toegevoegd in Monster Hunter Rise, maar hoe versla je die Elder Dragons in Monster Hunter Rise nou? No worries, Rudy helpt je uit de brand. Zit jij vast? Check dan deze guide om te ontdekken hoe je de Elder Dragons van Monster Hunter Rise een kopje kleiner maakt! Ben je gewoon puur toevallig op dit artikel terecht gekomen en wil je eigenlijk gewoon weten waar de game nou over gaat? Check dan hier de review van Monster Hunter Rise op de Nintendo Switch!

First things first

Elder Dragons zijn geen normale monsters en de tactieken die je op de reguliere monsters hebt toegepast, werken lang niet allemaal op deze griezels. Zo is het erg handig om te weten dat de traps niet gaan werken. Neem dan ook zeker geen Pitfall of Shock traps mee in de load out. Deze nemen namelijk alleen maar ruimte in en hebben nul effect op de Elder Dragons. Vergeet niet om ook je Palico te switchen als deze trapping skills gebruikt, ook deze zijn namelijk vrijwel nutteloos. Daarbij is het ook belangrijk om in acht te nemen dat lang niet alle Elder Dragons vatbaar zijn voor (alle) status ailments. In de monsterguide hieronder ga ik daar wat dieper op in, want dit is niet van toepassing op alle monsters. Deze guide bevat Elder Dragons: Wind Serpent Ibushi, Thunder Serpent Narwa, Chameleos (update 2.0), Kushala Daora (Update 2.0) en Teostra (update 2.0).

onbekend

Hoe versla je Elder Dragon Wind Serpent Ibushi?

 • Zwak tegen Dragon elemental damage
 • Neem Nulberries mee
 • Counter Boulder Smash!
 • Gebruik updrafts voor aerial damage
 • Target windsacs

Wind Serpent Ibushi is de eerste Elder Dragon je tegenkomt. Ibushi is altijd op zoek naar z’n dushi (pa dum tss), Thunder Serpent Narwa. Deze serpent-achtige Elder Dragon is voorzien van een aantal “windsacs” die ervoor zorgen dat dit monster kan vliegen. Ibushi ervaart weinig effect van thunder en ijs elemental attacks, maar is zwakker tegen dragon en in mindere mate vuur elemental damage. Rust je hier dan ook zeker op uit. Daarnaast doe je er verstandig aan om met een blunt- of severe wapen ten strijde te trekken. Ammo based wapens hebben namelijk minder effect op Ibushi. De Dragon Burst-aanval kan ervoor zorgen dat je Dragonblight oploopt. De counter hiervoor zijn de welbekende Nulberries, neem deze dan ook zeker mee in de loadout.

Ibushi is niet bijzonder agressief tegen jou als hunter zijnde. Toch heeft de Elder Dragon een aantal aanvallen die flinke schade aan de hunter en/ of poort kunnen toebrengen. De meest gevaarlijke is naar mijn mening de Wind Burst Wave. Deze aanval heeft een flinke reach en richt daarbij ook flinke schade aan. De Charged Cannon is eenvoudig te ontwijken, maar kan je flink wegblazen. Deze aanval draait altijd een cirkel is daardoor goed voorspelbaar. De meest gevaarlijke aanval komt echter in de vorm van de Boulder Smash. Met deze aanval verzamelt Ibushi grote rotsen om zich heen die hij naar de poort slingert. De aanval is wellicht niet heel erg gevaarlijk voor de hunter, maar wel voor de missie. Deze rotsen vernietigen de poort namelijk binnen no-time en je doet er dan ook wijs aan om deze rotsen direct te vernietigen.

Er zijn een aantal exploits om te kunnen dealen met Ibushi. Zo heeft hij ook een aanval die updrafts creëert. Deze windtunnels slingeren je omhoog wat je een goede kans geeft om schadelijke aerial attacks uit te voeren. De Boulder Smash is redelijk eenvoudig te counteren met het afweergeschut dat op het strijdveld staat. Spring dan ook tijdig achter een ballista of cannon om de rotsblokken weg te schieten! Daarnaast zijn eerdergenoemde Windsacs van behoorlijk formaat en ook nog eens uiterst kwetsbaar. Door deze te targetten geef je jezelf een kans om veel schade aan te richten.

onbekend

Hoe versla je Elder Dragon Thunder Serpent Narwa?

 • Zwak tegen Dragon elemental damage
 • Neem Nulberries mee
 • Gebruik de zwevende platforms
 • Target thundersac wanneer deze gloeit
 • Damage Narwa tijdens opladen van ultimate

Thunder Serpent Narwa is de officiële eindbaas van Monster Hunter Rise en is net een tandje lastiger dan queen-aanbidder Ibushi. Dit komt voornamelijk door het feit dat Narwa een stuk meer AoE-aanvallen heeft. In tegenstelling tot Ibushi is Narwa vrij resistent tegen vuur. Narwa is echter een stuk minder goed bestand tegen dragon en in mindere mate ijs elemental attacks. Ook Narwa is vooral zwakker tegen blunt- en severe wapens. Ammo based wapens zijn dan weer een stuk minder effectief. Ook hier is de tip om veel Nulberries mee te nemen. Een flink aantal aanvallen veroorzaakt namelijk Thunderblight.

Narwa heeft een groot aantal aanvallen die flink wat damage en Thunderblight kunnen aanrichten. Daarbij spreiden deze aanvallen uit waardoor ze lastiger te ontwijken zijn. De Coil-aanvallen, waarbij Narwa grote ringen van elektriciteit het strijdveld inslingert, zijn redelijk eenvoudig om te ontwijken. Het is belangrijk dat je niet stil blijft staan en goed gebruik maakt van de wirebug en de zwevende platforms die Narwa zelf creëert. Deze platforms zijn te beklimmen, maar bieden ook uitstekende cover wanneer ze bijvoorbeeld bliksemschichten op je afschiet. De meest gevaarlijke aanval komt in de vorm van haar Ultimate; Divine Ire. Dit is een tweedelige aanval, waarbij ze in de eerste fase een straal richting de grond schiet. Deze aanval wordt opgevolgd door een gigantische bal die langzaam naar de grond zakt. Beiden zijn redelijk eenvoudig te dodgen. Doe dat zeker, want een hit van de bal is een insta death. De eerste straal is te ontwijken door onder een platform te gaan staan. De bal die naar de grond zakt kan jou niet raken wanneer je op een platform staat, beklim dus als de sodemieter een platform voordat de bal de grond raakt!

Ook Narwa heeft een aantal exploits om het gevecht eenvoudiger te maken. De grote thundersac op haar buik begint te gloeien na een aantal aanvallen. Wanneer deze begint te gloeien, doe je meer damage op de zak. Daarbij zijn sommige platforms voorzien van afweergeschut. Gebruik deze, en dan vooral op de weak points, om snel extra damage aan te richten. Narwa’s meest krachtige aanval, de Divine Ire, is ook direct haar grootste zwakte. Ze is namelijk behoorlijk kwetsbaar tijdens het opladen. Doe je genoeg damage in de oplaadfase, dan is het zelfs mogelijk om de ultimate te cancellen!

onbekend

Hoe versla je Elder Dragon Chameleos?

 • Beschikbaar vanaf HR20 in quest Ancient Illusion
 • Zwak tegen blast en vuur
 • Neem antidotes mee!
 • Richt blight aan om Chameleos onzichtbaarheid te counteren
 • Breek hoorn om onzichtbaarheid te counteren
 • Wiredash om venom status te voorkomen
 • Equip Teostra Armor (blessing) voor extreem voordeel

Monster Hunter Rise’s 2.0 update introduceert drie nieuwe monsters die we al in eerdere games zijn tegengekomen. Chameleos is, zoals de naam van deze Elder Dragon al doet vermoeden, een kameleon-achtige en is in staat om zichzelf onzichtbaar te maken. Hierdoor is Chameleos in staat om je in een vrij vroeg stadium op het verkeerde been te zetten. Het is zeker niet de meest lastige Elder Dragon, maar irritant kan het zeker zijn. Tijdens de voorbereiding doe je er goed aan om flink wat antidotes en herbal medicines mee te nemen. Een groot aantal aanvallen richt namelijk de venom status aan. Kom je er echt niet uit, dan is de meest eenvoudige manier om het Teostra armor aan te trekken. Een volle set geeft je namelijk Teostra’s Blessing waardoor je geen venom kunt oplopen. Verder is het verstandig om je uit te rusten met blast en vuurgerelateerde equipement. Water en ijs hebben vrijwel geen effect.

Oké, Chameleos kenmerkt zich dus vooral door de cloaking. Deze Elder Dragon is in staat om onzichtbaar te worden waardoor zijn aanvallen erg onvoorspelbaar zijn. Dit is echter vrij eenvoudig te counteren. Tijdens zijn body slams krijg je namelijk de mogelijkheid om zijn hoorn kapot te slaan (een blunt weapon is dan ook erg handig). Wanneer deze kapot is, is Chameleos niet langer in staat om volledig onzichtbaar te worden. Ook is het mogelijk om diverse varianten van blight (vuur is aangeraden) aan te richten. Hierdoor is het zeer eenvoudig om je oog op Chameleos te houden wanneer deze “onzichtbaar” is. Vergis je echter niet, want een aantal aanvallen doen serieuze damage. Vooral de venom aanvallen zijn zeer nasty en zorgen ervoor dat je levensbalk in rap tempo leegloopt. De poison beam is redelijk eenvoudig te dodgen wanneer je in beweging blijft. Er zijn echter ook twee varianten van de poison ring. Deze ring kan groter worden of helemaal opgezogen worden. Wanneer de ring opgezogen wordt, ga jij met de ring mee. Dit is eenvoudig te counteren door te wiredashen.

onbekend

Hoe versla je Elder Dragon Kushala Daora?

 • Beschikbaar vanaf HR30 in quest The Steely Storm
 • Zwak tegen blast en thunder
 • Neem poisonous voorwerpen mee (kunai)!
 • Poison Kushala om aura te cancellen
 • Neem flash bombs mee om Kushala uit de lucht te krijgen
 • Wirefall om lancering te cancellen
 • Equip Chameleos Armor (blessing) voor extreem voordeel

Ook mijn aartsvijand uit Monster Hunter World maakt een comeback. De ijzeren draak Kushala Daora weet het strijdveld de controleren middels windstoten en is zelfs in staat om zichzelf zo goed als onkwetsbaar te maken door een mysterieuze aura van wind. Hoewel Kushala Daora imposant is, is deze zeker niet onverslaanbaar. Zijn grootste zwakte zit in blast en thunder damage. Voorafgaand aan de hunt is het verstandig om zoveel mogelijk poisonous voorwerpen mee te nemen. Poison is namelijk een flinke counter voor de meest irritante move van Kushala. Een andere optie is om je te equipen met de armorset van Chameleos waardoor het gevecht een grap wordt. Vergeet ook zeker niet om flash bombs mee te nemen. Een goedgeplaatste flash bomb zorgt er namelijk voor dat Kushala terug naar de grond komt wanneer deze het luchtruim weet te domineren!

Het is erg moeilijk om in de buurt van Kushala te komen. Dit komt voornamelijk door de grote variatie aan wind gerelateerde aanvallen waarover de Elder Dragon beschikt. De patronen zijn echter zeer duidelijk en daardoor zijn de aanvallen ook aardig te ontwijken. De tip is om altijd een wirebug over te houden. Dit omdat je door een aantal aanvallen gelanceerd kan worden. Hierdoor ben je kwetsbaar en geef je Kushala de mogelijkheid om je een genadeklap te geven. Word je gelanceerd, gebruik dan Wirefall om weer met de benen op de grond te komen. Kushala kan zich ook omhullen met een zwarte wind aura. Deze aura zorgt ervoor dat de Elder Dragon zo goed als onkwetsbaar is. Toch zijn er een aantal ledematen die je nog kunt raken. Zo zijn de kop en achterpoten nog kwetsbaar. Maak hier goed gebruik van en probeer Kushala op dat moment te poisonen. Wanneer Kushala vergiftigd is, verdwijnt de aura namelijk. Chameleos armorset levert overigens een blessing op die ervoor zorgt dat de wind nutteloos wordt. Daarnaast duren poison effects langer waardoor Kushala geen gebruik kan maken van de aura en diens bijbehorende aanvallen!

onbekend

Hoe versla je Elder Dragon Teostra?

 • Beschikbaar vanaf HR40 in quest The Emperor of Flame
 • Zwak tegen water en ijs
 • Equip vuurweerstand jewels of armor
 • Vermijd de blast orbs!
 • Equip een blunt wapen
 • Vermijd de Supernova!
 • Sla hoorn kapot om Supernova minder krachtig te maken
 • Pas tactiek aan op Armor status
 • Equip Kushala Daora Armor (blessing) voor extreem voordeel

Elder Dragon Teostra is een oudgediende in de serie en is altijd al een geduchte tegenstander geweest. Deze in vuur doordrenkte leeuw-achtige is in staat om in rap tempo schade aan te richten. Zeker wanneer deze in zijn ultieme armor status verkeerd. Bij de voorbereiding is het goed om in het achterhoofd te houden dat ranged aanvallen weinig schade aanrichten wanneer Teostra in de Super Flame modus is. Daarnaast is een goede vuurweerstand erg handig – gebruik hiervoor armorsets of jewels -, Teostra is namelijk in staat om fireblight aan te richten. Ook adviseer ik om een blunt wapen te gebruiken. Deze wapens stellen je namelijk in staat om makkelijker armor stukken kapot te slaan en zorgen ervoor dat de gevaarlijkste aanval; Supernova, een stuk minder gevaarlijk wordt. Teostra is zwak tegen blast, water en ijs, dus wil je een beetje extra voordeel, rust je dan goed uit!

Er zijn een aantal aanvallen waar je goed voor op moet passen. Blast orbs worden regelmatig op het strijdveld geplaatst en Teostra kan deze op ieder moment tot ontploffing brengen. Zorg er dus voor dat je nooit in direct contact met deze vonkwolkjes komt. Daarbij kan Teostra in behoorlijk rap tempo een “kleine” nova lanceren die veel leven wegneemt. Deze kleinere nova bevindt zich altijd direct voor de Elder Dragon en is dus eenvoudig te ontwijken middels een ontwijkende rol. De Supernova is echter een stuk serieuzer. Deze explosie heeft een flinke radius en kan ervoor zorgen dat je in één klap dood bent. De aanval is redelijk goed te voorspellen. Teostra raakt namelijk omringt door een flinke aura van sparks voordat de explosie komt. De range is echter groot, ren dus zover mogelijk weg om er ongeschonden uit te komen! Daarnaast heeft Teostra twee verschillende armors. In de Flame Dust modus is Teostra omringt door stofwolkjes die bij een aanval tot ontploffing kunnen komen. De Super Flame status is een stuk gevaarlijker en zorgt ervoor dat Teostra in vlammen omhuld raakt. Tijdens deze toestand is het onmogelijk om ranged damage aan te richten. Daarnaast zorgt de Super Flame armor ook voor passieve damage wanneer je dicht in Teostra's buurt staat. Mijn tip tijdens deze fase? Wees super voorzichtig en houd de levensbalk in de gaten. Voor je het weet wordt je door een simpele aanval geraakt, maar ben je door de passieve damage dermate verzwakt dat je in één klap dood bent. Zorg ervoor dat je Teostra uit de Super Flame stand krijgt door de armor stukken weg te slaan.

Hoewel Teostra niet bepaald een wandeling door het park is, zijn er een flink aantal manieren om Teostra te counteren. Met een beetje hulp is de Elder Dragon dan ook zo verslagen. De Supernova wordt namelijk een stuk minder gevaarlijk wanneer je de hoorn van Teostra weet te breken. Sowieso adviseer ik je om je voornamelijk op de kop te focussen. Hierdoor is het namelijk mogelijk om Teostra tegen de grond te slaan. Zo is het eenvoudiger om de armorstukken kapot te slaan waardoor de Flame Armor verdwijnt. Kom je er echt niet uit? Dan dien je even wat tijd in Kushala Daora te steken. De blessing van diens armorset zorgt er namelijk voor dat je water en ijs damage stijgt en cancelt vuurdamage. Hiermee veranderd de ooit zo krachtige leeuw in een poezelige kitten.

onbekend

Het is geen makkelijk taak, maar met bovenstaande guide kom je er vast en zeker uit. Denk echter niet dat je de koning van de jungle bent. De apex monsters staan je nog te wachten! Oja, en er komen ook nog zoiets als updates aan om meer monsters toe te voegen. Nee, het leven van een hunter is niet makkelijk maar we doen alles voor die sweet, sweet crafting materials! Ben jij nog niet uitgelezen over Monster Hunter Rise? Check dan even de gamepagina van Monster Hunter Rise voor al het nieuws, artikelen en reviews omtrent de game!

Over auteur Rudy Wijnberg

Rudy Wijnberg Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?