Check hier alle Summer Game Fest 2023 content

Film: The Suicide Squad - Heeft de Gunnfactor

Waar David Ayer met Suicide Squad in 2016 het publiek met gemengde gevoelens achterliet, is het nu de beurt aan James Gunn om een nieuwe film te maken over dit team van superschurken. Gunn kennen we binnen dit genre vooral van zijn werk aan Guardians of the Galaxy en Guardians of the Galaxy Vol. 2. Inmiddels is ook bekend dat hij Guardians of the Galaxy Vol. 3 regisseert. Ook binnen de gamesindustrie heeft James Gunn werk verricht. Zo heeft hij meegeschreven aan het script van Lollipop Chainsaw. Hoewel je wellicht denkt aan Suicide Squad 2 is dit zeker geen vervolg op Suicide Squad uit 2016 en ook geen remake. Het staat op zichzelf, maar weet de film zichzelf ook echte staande te houden?

onbekend

Sterrencast assamble

De cast van de film is in ieder geval al behoorlijk indrukwekkend. Natuurlijk keert de glansrijke Margot Robbie ook in deze film weer terug als Harley Quinn. Een rol dat haar op het lijf geschreven is. Naast haar schitteren onder andere ook nog Idris Elba als Bloodsport, John Cena als Peacemaker, Sylvester Stalone als King Shark, Pete Davidson als Blackguard, Michael Rooker als Savant en Joel Kinnaman als Captain Flag op het doek. Toch niet de minste namen. Dat is natuurlijk niet direct een garantie voor succes, want ook de cast van Suicide Squad uit 2016 was best indrukwekkend te noemen en dat konden we van de film destijds niet echt zeggen. Hoe het ook zij, één ingrediënt van een succesfilm is in ieder geval aanwezig, maar hoe zit het met de rest?

Laten we beginnen met het verhaal. Zoals het The Suicide Squad betaamt worden een aantal van de meest gewelddadige schurken die in de gevangenis zitten in een team geplaatst voor een speciale missie. De schurken zijn - vanzelfsprekend - allemaal afkomstig uit het DC-universum. Amanda Waller, gespeeld door Viola Davis, staat voor de taak stelt het team samen. Of in dit geval zelfs twee teams. Beide teams gaan op een missie naar Corto Maltese, een eiland waar het volk in opstand kwam en de macht overnam van de zittende regering. Het nieuwe regime heeft een hekel aan de Verenigde Staten. Tijdens de Tweede Wereldoorlog bouwden de nazi's een complext genaamd Jotunheim, waar politiek gevangen werden gehouden. Na de oorlog werd de locatie gebruikt voor een zeer geheim project, genaamd Project Starfish. Het is aan de superschurken om uit die locatie waardevolle informatie te stelen en te vernietigen. Om ervoor te zorgen dat ze doen wat er van ze gevraagd wordt, is iedere schurk voorzien van een explosief in zijn/haar schedel. Zodra ze van de missie afwijken kunnen deze tot ontploffing worden gebracht.

onbekend

Onbekend maakt niet onbemind

Naast dat er een aantal personages terugkeren die we ook kennen van de film uit 2016, zijn er ook een flink aantal nieuwe personages te bespeuren. James Gunn heeft er expres voor gekozen om niet de bekendste schurken uit te kiezen. Reden hiervoor is dat hij zo dicht mogelijk bij het verhaal en de stijl van de comic schrijvers wil blijven. Dit zorgt ervoor dat figuren als Polka-Dot Man, Rat Catcher 2, Mangal, Savant en T.D.K. onderdeel uitmaken van de teams die naar Corto Maltese worden gestuurd. Als DC-fan kan ik alleen maar toejuichen dat de schijnwerpers ook eens op de onderbelichte personages komen te staan. Bovendien draagt dit ook bij aan de humor van de film. Een deel van de schurken is namelijk niet zo heel goed in het schurk zijn. Toch moet gezegd worden dat het vooral Idris Elba en Margot Robbie zijn die deze film de show stelen. Dat het goede acteurs zijn is al bekend, maar dat onderstrepen ze nog maar eens met hun rollen in deze film.

Zoals gezegd zit het met de humor in de film wel goed. In een zaal vol kritische filmrecensenten werd meermaals gelachen om wat er op het beeld te getoond werd. Hierbij werd ook niet geschroomd om een aantal schurken zelf helemaal belachelijk te maken. Ondanks dat de film van begin tot eind gevuld is met humorvolle stukken, is het ook over de top gevuld met actie. James Gunn laat zich niet tegenhouden door een ontploffinkje meer of minder. Mocht je beschikken over een zwakke maag, dan kun je de film misschien wel beter overslaan. Er gaan namelijk behoorlijk wat mensen dood in de film en lang niet allemaal op een vredige manier. Het team achter de film laat er in veel gevallen geen misverstand over bestaan of iemand het overleefd of niet en dat geldt niet alleen voor de inwoners van Corto Maltese. Door de humor af te wisselen met actie en geweld ontstaat er een aardige mix die de film erg boeiend houdt.

onbekend

Eindoordeel van Patrick Lamers

Eerlijk is eerlijk, James Gunn heeft met The Suicide Squad een heerlijke actiefilm neergezet. Met name het acteerwerk van Idris Elba en Margot Robbie springen erboven uit. De film is een heftige achtbaan dat heen en weer suist van humorvolle momenten naar over de top actie. Het is leuk om te zien dat personages als Weasel, Polka-Dot Man, Javelin en Rat Catcher 2 ook een podium krijgen in een film als deze. Met hier en daar ook een licht emotioneel momentje kan ik stellen dat The Suicide Squad zeker de moeite waard is om te kijken als je niet vies bent van een aardige actiefilm. The Suicide Squad neemt iets van de teleurstelling weg die achterbleef na Suicide Squad uit 2016.

The Suicide Squad draait vanaf 5 augustus in de bioscoop.

Over auteur Patrick Lamers

Patrick Lamers Als Hoofdredacteur zijnde is Patrick altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes. Denk jij met een dikke scoop te komen, dan is Patrick je geheid al voor. Deze turbopapa’s gameverslaving begon ooit met DKC en The Legend of Zelda, maar kent vandaag de dag geen grens! Zelfs een tweeling in de luiers weet hem niet van zijn passie weg te houden.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?