Game van de maand: april 2011

In mei leggen alle vogels een ei en in april zit er een kikker in je bil, die er nooit meer uit wil. Het was een geweldige maand. De geruchten over de nieuwe console van Nintendo (welke inmiddels is bevestigd) vlogen ons letterlijk en figuurlijk om de oren. Ook het PlayStation Network-drama was het gesprek van de dag in april. Er zijn deze maand heel wat games uitgekomen en daarom vroegen we de redactie weer welke games ze zoal hebben gespeeld. Dit kunnen games zijn die de afgelopen maand zijn uitgekomen, maar ook games die al een tijdje uit zijn.

Michelle

Als je aan mij vraagt wat de game van deze maand is, dan zou ik natuurlijk kiezen voor Final Fantasy IV: The Complete Collection. Toch, als ik even verder ga denken, vind ik dat er deze maand niet echt veel bijzondere games zijn uitgekomen. Final Fantasy IV: The Complete Collection is niet echt een nieuwe game meer, aangezien het een remake is. Daarentegen is The 3th Birthday wel een gloednieuwe game en ook erg vet, maar het is nog steeds geen top game. Maar als ik nou eens buiten mijn favo genres omkijk, dan vindt toch dat Warner Bros een vette game naar buiten heeft gebracht. Mortal Kombat is namelijk een echte topper. Ik heb me samen met wat vriendinnen echt kostelijk vermaakt met deze nieuwe titel.

Justin

Mijn game van de maand is toch wel SHIFT 2: Unleashed. Ik had niet verwacht dat ik die game zo goed zou vinden. Ik kan werkelijk geen minpunt in de game vinden. Het doet gewoon alles wat een goede racegame moet doen. De auto's zijn vet, de banen zijn tof, de nachtraces zijn spannend en ga zo maar door. Maar het belangrijkste is wel de ervaring. Je hebt het gevoel dat je heel snel gaat. Je hoeft maar één foutje te maken en je wagen gaat total loss. SHIFT 2: Unleashed is misschien wel de beste racegame die ik ooit heb gespeeld!"

Alex

Ik heb niet echt een 'game van de maand' voor april, al heb ik wel een aantal nieuwe games gespeeld deze maand. Zo heb ik flink wat rondjes gereden in Ridge Racer 3D op mijn Nintendo 3DS. Nu mijn Nintendo 3DS tijdelijk bij Yordi logeert, ben ik de omgevingen in Diablo 2 aan het verkennen. De game is nu nog steeds geniaal en hoe meer ik het speel, hoe meer ik uitkijk naar de release van deeltje drie. Voor de rest zullen de meeste favoriete games van mij, maar ook voor veel andere mensen, volgende maand uitkomen. In elk geval heb ik me flink weten te vermaken met gamen, nu nog iets meer tijd proberen vrij te maken.

Joost

Ik ben een Tweede Wereldoorlog fan, iets wat ik niet onder stoelen of banken schuif. Met die reden zat ik in april achter mijn pc gekluisterd, daar World of Tanks eindelijk live ging. Deze free-to-play tank MMO zit voor een gratis spel erg goed in elkaar en speelt heerlijk weg. Toegankelijk en verslavend als deze game is, zit ik dan ook al bijna in een Tiger tank! Ik heb me ook gewaagd aan een download-only titel, genaamd Trials Second Edition. In deze game moet je met een crossmotor parcoursen afleggen waar het team van Nitro Circus nog een puntje aan kan zuigen! Soms frustrerend, maar zeker leuk om dat ene parcours toch uit te kunnen spelen!

Yordi

De review van mijn game van de maand ligt nog in het verschiet, maar ik kan nu al zeggen dat ik deze maand helemaal ben gegrepen door Portal 2. Iedereen kent vast nog wel de oorsprong van de eerste Portal-game. Deze kwam uit als onderdeel van de Orange Box (met onder andere Half Life-games en Team Fortress) als een best wel origineel project, en is inmiddels uitgegroeid tot één van de beste games (misschien wel de beste) van deze oranje gamesverzameling. De puzzels in deel twee hebben net weer even wat meer features (waaronder verschillende soorten gel waarmee je hoog kunt springen en snel kunt rennen), waardoor ook Portal 2 een echte toppers is en zeker mijn game van april."

Wouter

Hoe kan het ook anders. Crysis 2 is mijn game van de maand. Na een langdurige singleplayer op de hoogste moeilijkheidsgraad uitgespeeld te hebben, stond er nog een multiplayer voor me die stukje bij beetje beter begint te worden. Eindelijk leer ik goed gebruik maken van de perks, de armor en stealth. Af en toe wil ik wel eens net iets te snel schieten, waardoor mijn power weer helemaal op gaat!
Daarnaast heb ik een vriend van me aan pc-gaming kunnen slijten. Hij draait met een ATI 5870 Crysis 2 op z'n allerhoogst. Zeer merkwaardig, maar alsnog supervet. Samen met hem speel ik Left 4 Dead 2. Stiekem wil ik dat hij Portal 2 gaat halen, maar ik denk niet dat het mij gaat lukken om hem over te halen.

Robbert

Mijn game van april is toch wel Operation Flashpoint: Red River. Het realisme druipt van het scherm af. De kogels, de vijanden, de voertuigen en de omgeving. Alles is tot in de pixel uitgewerkt. Ook de gameplay werkt goed. Je teamgenoten, maar ook je vijanden, reageren op alles wat je doet. Door het PSN probleem heb ik de co-op nog niet kunnen testen, maar daar heb ik alle vertrouwen in. Als je een idee wil krijgen hoe een echte oorlog van de dag werkt, moet je Red River zeker een kans geven.

Natuurlijk zijn wij ook benieuwd welke games jij de afgelopen maand grijs hebt gespeeld. Laat je reactie hieronder achter.

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?