Game van de maand: juli 2011

Geplaatst: 31 juli 2011 17:00
Aangepast: 20 mei 2018 15:44
-

Het is vakantie en dat betekent tijd om te gamen. We vroegen aan de redactie welke games ze zoal gespeeld hebben afgelopen maand. De halve redactie is op vakantie, maar we hebben toch een aantal redacteurs weten te strikken voor deze vraag.

Kevin

Als voetbalfan speel ik natuurlijk veel games die daarmee te maken hebben, maar deze maand doen we het anders. Na drie weken lang tv-kijken was ik verkocht om de volgende game te halen. Ik heb namelijk door het kijken naar het wielrennen het geloof ontwikkeld om met HTC-Highroad de Tour, Giro of de Vuelta te gaan winnen. Het gaat hier natuurlijk om Pro Cycling Manager 2011. In het zonnetje een grote berg beklimmen is moeilijker dan ik van tevoren had verwacht. Ik heb een aantal screenshots van de game gezien voordat ik hem kocht en ik had niet gedacht dat de game zo realistisch zou zijn. Nog nooit ben ik een fan geweest van wielrennen, maar sinds deze Tour ben ik begonnen met PCM en ik weet zeker dat ik er voorlopig niet mee ophoud. Je wordt er namelijk in deze game zowel letterlijk als figuurlijk ingefietst, als je er maar genoeg voor traint. Het is echt heerlijk om een hele carrière als wielerploeg te spelen, iets wat ik normaal doe met een voetbalclub. Toch even een andere ervaring die goed uitpakt.

Justin

Ik had de game al een tijdje in mijn kast staan, maar ik ben er deze maand eindelijk aan begonnen: Bulletstorm! Ik had de demo van de game wel al gespeeld, maar daar was ik niet van onder de indruk. Maar toen ik was begonnen aan de volledige game was ik behoorlijk verrast. Ik wist namelijk niet dat er een heuse campaignmodus in zou zitten. En laat het ook nog eens een toffe campaign zijn! Ik heb hem dan ook in bijna één ruk uitgespeeld. Ook had ik niet verwacht dat ik het killen met skills zo leuk zou gaan vinden. Zo was ik voortdurend in de lijst aan het kijken welke skillshots ik nog moest maken, om ze zo allemaal uit te voeren. Hopelijk komen Epic Games en People Can Fly met een vervolg, zodat ik nog meer brute kills kan maken!

Alex

Wat is mijn game van de maand? Ik ben deze maand voornamelijk met wat Android-games aan de slag gegaan. Angry Birds en Tank Hero, met name dat laatste. Tank Hero heeft een betrekkelijk makkelijke instapwaarde en is daarnaast ook nog eens superverslavend. De game startte ik even tussendoor op in de trein, of gewoon zomaar. Je moet met jouw tank andere tanks uitschakelen, voordat ze jou raken. Dit doe je door middel met je vinger op het scherm te tikken. De game kent aantal verschillende moeilijkheidgraden en hoe verder je komt hoe uitdagender het wordt. Voor op de console heb ik onlangs F1 2011 weer eens opgestart, aangezien het om aandacht schreeuwde en het weer afgelopen maand ook niet bepaald mooi was.

Robbert

Deze maand heb ik maar weinig zitten gamen, want de zon scheen, de vakantie riep en je sociale leven vraagt ook nog wat tijd. Daarbij komt nog eens kijken dat ik een nieuwe functie heb gekregen, Content Manager, en ook nog eens het gebruikelijke nieuws moest schrijven. Maar als ik dan toch een game moet kiezen, ga ik voor Outland. In mijn review heb je al kunnen lezen dat ik laaiendenthousiast was over deze game, maar zelfs na één keer uitspelen blijft de game leuk. Geheime deuren en krachten ontdekken ik blijf er warm van worden. Samen met de uitnodigende sfeer en het originele leveldesign houdt de game me nog uren aan de tv gekluisterd. Dus dat is mijn game van de maand: Outland.

Joost

Voor mij gingen de deuren deze maand open. Wel heel letterlijk, want ik had eindelijk eens tijd om Portal te spelen. Deze game smaakte zo naar meer dat ik Portal 2 aan had geschaft. En daar heb ik geen seconde spijt van gehad! Waar Portal al een heerlijke sfeer weg wist te zetten deed Portal 2 daar nog een schep bovenop. Het verhaal, de omgevingen en de sfeer zijn zo goed weggezet dat je je afvraagt hoe Valve het elke keer weer flikt. De game zelf speelt als een zonnetje, maar vooral het einde blies me omver. Soms heb je wel eens games die zo plots eindigen dat je dacht: Oh, dat was het al? Niks daarvan bij Portal 2. De eindbattle en de nasleep daarvan zijn zo vet opgezet dat het een voldaan gevoel achterlaat. Geen leegte van een plotse overwinning, nee, een volwaardig epiloog wordt tentoongesteld. Als je van plan bent om Portal 2 te gaan halen, kijk niet op YouTube naar het einde. Als het niet je game is en je hem nooit zult gaan spelen, moet je hem maar eens kijken. It will blow your mind!

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer