Game van de maand: mei 2011

Geplaatst:
Aangepast: 20 mei 2018 15:41

Het was weer een drukke maand, bomvol met nieuwe games. Ook is er heel wat gebeurd in gamesland. De maand mei gaat de boeken in als de maand waarin Modern Warfare 3 werd gelekt en alle informatie op Kotaku te lezen was, waarna Activision met de teaser trailer kwam. En mei is natuurlijk de maand waarin het PSN voor een groot deel weer online kwam.

We vroegen de redactie welke games ze de afgelopen maand hebben gespeeld. Dit kunnen games zijn die de afgelopen maand zijn gekomen, maar ook games die al een tijdje uit zijn.

Joost

Deze maand heeft mijn World of Tanks verslaving me druk bezig gehouden. Mijn Tiger tank heb ik inmiddels verruild voor een Königs Tiger en hij heeft gezelschap gekregen van een Jagdpanther tankjager. De game heeft deze maand een grote patch gehad met daarin twee nieuwe maps en een aantal revisies van oude maps. De revisies hebben de maps zowel grafisch als gameplaytechnisch zwaar gepimpt! Alleen Alter Ego kon mijn aandacht van World of Tanks aftrekken. Deze heerlijke point & click adventure titel wist mij dankzij de sfeer en verhaal aan de game gekluisterd te houden tot ik hem had uitgespeeld. De ontknoping had ik echt niet zien aankomen, maar paste toch perfect in het verhaal. Zeker de moeite waard!

Yan

Dit is een maand geweest met een aantal grote releases. L.A. Noire, Brink, The Witcher 2 en nog enkele grote titels. Sommigen, zoals Brink, vielen een beetje tegen maar anderen, zoals de Witcher 2, waren beter dan ik had verwacht. Toch gaat de titel 'beste game' voor mij niet naar één van deze titels. Hoewel de grote games zeker vet zijn, zijn ze toch ook vergelijkbaar met films. Hoeveel actie en drama Hollywood ook op ons afgooit, de grootste verrassing komt vaak uit de kleinere hoek. Dit is voor mij ook het geval met Section 8: Prejudice. Een downloadable titel, toegegeven, maar oh zo mooi. Er zijn momenten waarop ik de pracht van Crysis 2's New York graag verruil voor de buitenaardse omgevingen van Prejudice. Ook de gameplay loopt erg soepel. De spawndrops, de overdrive en de jetpack geven een geweldig gevoel en de Swarm mode is op en top spanning. Dit is mijn nieuwe multiplayerspel.

Justin

Mijn game van de maand is overduidelijk L.A. Noire. Rockstar Games heeft met deze game iets heel nieuws neergezet. Ik vind het erg leuk om misdaadseries zoals Baantjer en Flikken op tv te kijken. Nu is het eindelijk mogelijk om dit op een toffe manier zelf in een game te doen. Het voelt zo ontzettend goed als je de dader van een moord te pakken weet te krijgen. Ik vind het wel jammer dat de game best wel buggy is en dat de framerate af en toe inkakt. Desondanks is L.A. Noire misschien wel één van de beste games van dit jaar!

Alex

Ik keek een hele tijd uit naar DiRT 3. Nu hij er eindelijk is, kan ik eigenlijk niet meer achter mijn Xbox 360 vandaan komen. De game maakt al mijn verwachtingen waar. Het is wel even bikkelen, want ook L.A. Noire schreeuwt om de nodige aandacht deze maand. Gelukkig heb ik ook nog een PlayStation 3, dus kan ik beiden games mooi afwisselen door enkel en alleen de knoppen van de console en mijn afstandsbediening in te drukken. Maar laten we duidelijk zijn, L.A. Noire spant de kroon... Wat een game.

Bengt

Mijn game van de maand is zonder twijfel L.A Noire. Het was misschien niet de meest epische game van afgelopen maand, maar toch een enorm toffe ervaring. Waar normaal gesproken de kogels je om de oren vliegen, is het allemaal wat rustiger en misschien is dat ook wel eens lekker. In een maand waar vooral shooters de boventoon voerden met vrijwel altijd de zelfde gameplay, gooit Rockstar Games het met L.A Noire over een heel andere boeg. Met een lekker sfeertje en een verhaal dat staat als een huis is dit zonder meer de topper van deze maand en misschien wel van dit jaar!

Wouter

Als het uitverkoop is bij Steam, sta ik altijd als eerste in de rij! Vorige maand strooide Electronic Arts met de aanbiedingen en daar heb ik gretig gebruik van gemaakt. Zo heb ik de eerste Crysis en Crysis Warhead op de kop getikt, maar de game waar ik me nu het meest mee vermaak, is Dead Space 2. Voordat ik begon aan het tweede deel heb ik de eerste Dead Space nog even uitgespeeld. Man, wat een slopende ervaring was dat. Dead Space is na al die jaren nog steeds zijn magie niet verloren. Dead Space 2 doet eigenlijk hetzelfde, maar de verbeteringen in de game zijn meer dan welkom. Daarom is dit de Game van de Maand voor mij. Dead Space 2 zet geen maatstaf voor Survival-horror games in de ruimte, maar is gewoon erg vermakelijk om te spelen.

Laat ons in de reactieveld hieronder weten welke games jij deze maand grijs hebt gespeeld.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer