Greak: Memories of Azur

  • Ontwikkelaar Navegante Entertainment
  • Eerste releasedatum 17 augustus 2021
  • Platformen Pc , Nintendo Switch , PlayStation 5 , Xbox Series
  • Genre Avonturen , Platform , Indie
  • Gameliner score

Gameliner Awards: Jolien met Greak: Memories of Azur

Om compleet eerlijk te zijn ben ik dit jaar weinig aan gamen toegekomen of in ieder geval minder dan in de voorgaande jaren. Dit omdat ik tot augustus bezig was met afstuderen en daardoor veel games aan mij voorbij zijn gegaan. Toch heb ik met de games die ik gespeeld heb veel plezier gehad. Zo heb ik mijn niet-gamende moeder een fanatieke Mario Party-speler gemaakt met Mario Party Superstars. Heb ik uren verspeeld in de early access van Sun Haven en het jaar afgesloten met Grow: Song of the Evertree. 2021 was ook het jaar dat ik uit mijn comfortzone stapte door mee te gaan helpen met de streams. Waar ik eerst alleen medespeler was bij Valheim en Among Us, heb ik nu mijn eigen streamdag op de vrijdag, iets wat ik dacht nooit te gaan doen. Veel games uit 2021 staan op mijn verlanglijst, zoals Kena Bridge of Spirits, Metroid Dread, New Pokémon Snap, Ratchet & Clank: Rift Apart en It Takes Two. Ook wil ik nog de nodige PlayStation-klassiekers spelen en moet ik natuurlijk Breath of the Wild 2 spelen als die uitkomt, dus ik heb genoeg te doen in 2022! Ondanks de drukte heb ik dit jaar één game mogen spelen die een speciaal plekje in mijn hart heeft gekregen en die ik graag wil nomineren voor mijn GOTY.

Dat is namelijk Greak: Memories of Azur van ontwikkelaar Navegante Entertainment. Bij puur toeval kwam ik deze game tegen toen Bram vroeg of ik een preview wilde schrijven over de demo van de game. Toen ik de game startte, moest ik er even inkomen, maar langzaam werd ik verliefd. Greak: Memories of Azur volgt het verhaal van Greak, zijn broer Raydel en zus Adara. Het speelt zich af in Azur het land van de Courines dat overgenomen is door de Urlag, een ras van monsters. Elke broer en zus heeft unieke vaardigheden die je moet gebruiken om verder te komen. Zo moet je in Greak: Memories of Azur de broers en zus met elkaar herenigen en een manier vinden om Azur te verlaten. Dit doe je door de personages los te besturen. Greak Memories of Azur is een prachtige game met handgetekende cutscenes. Laat het schattige uiterlijk je alleen niet kisten, want de game is best uitdagend. Greak: Memories of Azur heeft monsters, eindbazen en vallen die je het liefst willen stoppen in je missie. Maar met het gebruik van de juiste personages, een beetje oefening en geluk is het mogelijk om elk obstakel in Greak: Memories of Azur te verslaan! Al met al heb ik mij uiterst met deze game vermaakt en verdient het naar mijn mening een nominatie voor GOTY bij The Gameliner Awards.

De Gameliner Awards zijn in volle gang! Elke redacteur deelt zijn/haar uniek verhaal over hoe ze dit gamejaar beleefd hebben, maar we zijn ook benieuwd naar jouw mening! Hoe zag jouw gamejaar eruit? Laat het ons weten in de comments. Om het jaar mooi af te sluiten, geven we een berg aan prijzen weg. Klik hier om niks van de Gameliner Awards te missen!

Over auteur Jolien Mauritsz

Jolien Mauritsz Jolien mag dan wel poeslief ogen, maar onder dat schattige laagje zit een ongekende nieuwstijger. Deze dame weet van alles wel wat en schuwt er geen moment voor om haar mening keihard op een presenteerblaadje te serveren. Televisie, films, games, series of zelfs talkshows, Jolien weet letterlijk alles. Nee nee, echt alles! Geloof je ons niet? Stel d’r maar op de proef!

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?