Gameliner Awards: Kyllian met Sable

Geplaatst: 21 december 2021 16:00

Als ik terugkijk op de games die ik heb gespeeld in dit gekke jaar, dan heeft iedereen bijna alles kunnen lezen wat ik gespeeld heb. Met het alleen thuiszitten heb ik daarbuiten voornamelijk games gespeeld waarmee ik toch gezellig kon zijn met mijn vrienden. Daar valt bijvoorbeeld Among Us onder, die ik begin dit jaar nog heb blauw gespeeld. Je hebt dit misschien ook een paar keer op onze streams kunnen zien, waar Rudy altijd mij moest hebben. Ook had ik er weer wat oudere games bij gepakt. Ik heb vrienden van me weten over te halen om weer ARK: Survival Evolved te spelen tot goed resultaat. Daarnaast heb ik me weer gewaagd aan alle plezier en ellende van Grand Theft Auto V Online. Samen met mijn crew van vrienden hebben we de straten van Los Santos onveilig gemaakt. Wanneer we zin hadden in een rustigere game, pakte we Table Top Simulator erbij om toch ook bordspellen met elkaar te kunnen spelen. In mijn eentje heb ik dit jaar ook wat pareltjes ontdekt. Ik werd weggeblazen door de goede, maar korte ervaring die The Forgotten City te bieden had. Dat was zeker een runner-up voor mijn Game of the Year, maar helaas wat kort. Death Trash was ook ontzettend leuk om te spelen en misschien wordt dat mijn keuze van volgend jaar wanneer hij uit early acces komt. Ik wil ook graag Road 96 even in de spotlight zetten, want dat is de game waar ik nog het meeste aan terugdenk. In mijn review wees ik op de mankementen van de game en ik sta nog steeds achter de score. Toch heeft de charme van de game iets in me losgemaakt met de unieke ervaring die de game biedt. Door het random aspect van de game, wil ik er nog altijd nog een keer doorheen spelen. Een ander pluspunt is de muziek waar ik nog steeds regelmatig naar luister.

De game die dan daar voor mij nog helemaal bovenuit springt, is Sable. Het eerste wat me naar de game trok, was de stijl. Het pakt veel elementen van Europese stripboeken waar ik ook fan van ben, dus dat was al een goed begin. De game biedt je de kans om landschappen, dorpen en tempels te ontdekken die er in deze stijl heel mooi uitzien. Het doel van de game is om je eigen pad te vinden en te ontdekken wat voor persoon je bent. Dit verhaal van ontdekken en volwassen worden, was heerlijk om mee te ontspannen in de avond. Zoals ik mijn review zei, zit er een heerlijke flow in de game. De game is niet erg uitdagend, maar je laat je gewoon meevoeren door de ervaring. Op je hoverbike vlieg je waar je heen wilt en doe je de taken die je leuk vindt wanneer ze je tegenkomt. Sable geeft je echt het romantische gevoel van het leven als een vrije nomade en dat is waardoor het voor mij uitblinkt. Het is net alsof je de wind al in je haren voelt, of ja, door je masker.

De Gameliner Awards zijn in volle gang! Elke redacteur deelt zijn/haar uniek verhaal over hoe ze dit gamejaar beleefd hebben, maar we zijn ook benieuwd naar jouw mening! Hoe zag jouw gamejaar eruit? Laat het ons weten in de comments. Om het jaar mooi af te sluiten, geven we een berg aan prijzen weg. Klik hier om niks van de Gameliner Awards te missen!

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Sable

Series

-

Uitgever

Raw Fury

Reviewscore

Platforms

Pc, Xbox One, Xbox Series

Releasewindow

23 september 2021

Ontwikkelaar

Shedworks

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord