Check hier alle The Triple-i Initiative content

Gamescom: Alles wat je moet weten van gamescom 2016

Geplaatst: 16 augustus 2016 10:00
Aangepast: 20 mei 2018 14:37

Woensdag 17 augustus is het zover! Dan openen de deuren van de gamescom 2016 weer voor de pers en enkele bezoekers die een early bird-ticket hebben weten te bemachtigen. Vanaf donderdag kunnen ook andere consumenten naar binnen. Het evenement duurt tot en met zondag 21 augustus. De organisatie verwacht dit jaar wederom meer bezoekers dan voorgaande jaren, en toen was het al hutjemutje vol. Zoals vertrouwd is Gameliner ook weer van de partij op het grootste game-evenement van deze aardkloot. De gamescom vindt plaats in het centrum van de Duitse stad Keulen, dat vooral bekend staat om haar eeuwenoude Dom. Wij zijn dit jaar met vier man sterk op de gamescom aanwezig namens Gameliner. Onderaan het artikel stellen we ons team graag aan je voor en delen we onze plannen voor deze week.

Wat kun je komende week allemaal verwachten op Gameliner?

Zoals gezegd kun je deze week van ons een shitload aan content verwachten vanaf de gamescom. We starten vanaf donderdag met elke dag (tot zaterdag) een videoitem vanaf de beursvloer. In het item willen we vooral de nadruk leggen op de sfeer rondom de gamescom. Hoe is het nu om als pers op zo'n beurs aanwezig te zijn, en wat kun je daar allemaal zien of spelen? Voor diegene die vooral op onze website komen voor de informatie achter de verschillende games doen we ook ons stinkende best om iedere dag minstens één geschreven of video preview online te zetten. Ook na deze week kunnen er nog previews online komen. Je kunt alle content rondom de gamescom op de overzichtspagina terugvinden. Heb je een game waar je naar uitkijkt? Laat het vooral in het reactieveld hieronder weten en wie weet bespreken we deze dan wel!

Onze afspraken agenda

Woensdag 17 augustus 2016

Konami
- Pro Evolution Soccer 2017
Electronic Arts
- Battlefield 1
- Titanfall 2
- FIFA 17
Plantronics
Nacon
AOC
Square Enix

Donderdag 18 augustus 2016

Bethesda
- Prey
- Dishonored 2
2K Games
- Mafia III
- Sid meier's Civilization VI
- WWE 2K17
- NBA 2K17
- BioShock The Collection
Gamebitious
Nintendo
- The Legend of Zelda: Breath of the Wild
- Mario Party
Activision Blizzard
- Call of Duty: Infinite
- Skylanders: Imaginator
- Destiny
Lenovo
Koch Media
- Killing Floor 2
- Sniper Ghost Warrior 3
Wargaming
CD Project Red
- Gwent

Vrijdag 19 augustus 2016

Bigben
- 2Dark
- WRC 6
Ubisoft
- Watch Dogs 2
- For Honor
- Star Trek: Bridge Crew
- South Park: TFBW
Blizzard
- Heartstone
- StarCraft II-uitbreiding
Microsoft

Het team

[imgleft]http://www.gameliner.nl/res/images/overig/redactie/alex.jpg[/imgleft] Alex is al jarenlang een vaste bezoeker van de gamescom. Dit wordt zijn achtste keer! Alex is één van de drijvende krachten achter de website en weet de weg naar de gamescom al bijna met zijn ogen dicht te vinden. Hij neemt een nieuwe groep frisse redactieleden mee dit jaar. Alex is groot fan van Nintendo en daarom gaat hij zeker een bezoek brengen aan Nintendo op de beursvloer. Verder gaat hij jullie alle ins en outs over de beurs vertellen.

[imgright]http://www.gameliner.nl/res/images/overig/redactie/ciska.jpg[/imgright] Ciska is maandag uit Amerika teruggekomen en is nog nauwelijks bijgekomen van haar jetlag. Maar ze bulkt momenteel van de energie! Ciska heeft net als de rest van het team heel veel zin in de gamescom. Ze denkt dat het een erg druk weekje gaat worden met alle afspraken in het verschiet. De gezelligheid gaat echter de overhand hebben. Ze kijkt verder uit naar de nieuwe Final Fantasy XV, die onlangs nog is uitgesteld naar november.

[imgleft]http://www.gameliner.nl/res/images/overig/redactie/devin.jpg[/imgleft] Devin gaat net als Ciska en Hannah voor het eerst mee naar de gamescom. Hij is wel vaker op een game-evenement geweest zoals Firstlook, maar de gamescom is weer even andere koek. Devin kijkt persoonlijk erg uit naar de PlayStation VR. Hij kan daarom niet wachten om met de virtual reality bril van Sony aan de slag te kunnen. Hij heeft alvast een traytje Red Bull ingeslagen omdat hij er nu al zeker van is dat het een drukke week wordt met maar weinig slaap (omdat hij ook de video's voor jullie gaat editen).

[imgright]http://www.gameliner.nl/res/images/overig/redactie/hannah.jpg[/imgright] Hannah is helemaal gek met haar Xbox One, alleen ontbreekt het nog aan exclusieve games. Het is niet geheel toevallig dat ze uitkijkt naar Sea of Thieves (waar zij maandag nog een preview over heeft geschreven) en Forza Horizon 3. Ze is vooral benieuwd naar de werking van de verschillende afspraken op de gamescom deze week, maar voorop staat dat ze er onwijs veel zin in heeft!

Ben jij dit jaar zelf aanwezig op de gamescom? Laat het hieronder weten en wie weet schitter je zelf nog wel in één van onze video's!

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer