Gamescom: De verwachtingen van onze redactie

Geplaatst:
Aangepast: 20 mei 2018 13:44

Deze week wordt weer een belangrijke week voor de games industrie. In Keulen zal namelijk van woensdag 19 t/m zondag 23 augustus de gamescom worden georganiseerd. Op deze beurs zullen alle grote ontwikkelaars en uitgevers aanwezig zijn om hun nieuwste games en andere aanverwante producten aan pers en publiek ten toon te stellen. Uiteraard is een deel van de redactie van Gameliner hier ook bij aanwezig en zullen we vanaf de beurs verslag doen en je zoveel mogelijk impressies geven. Houd dus deze week onze website goed in de gaten om hier het allerlaatste nieuws terug te vinden.

Wij hebben er ontzettend veel zin en hebben hoge verwachtingen aangezien het najaar er ook aan zit te komen en traditioneel gezien dit de periode is waarin de meeste toptitels zullen uitkomen. Wat onze verwachtingen zijn hebben de volgende redactieleden voor je uitgelicht.

Yordi Verkroost

De gamescom, het klein broertje van de E3, maar onze grote Europese trots. Helaas ben ik er zelf niet, maar in deze technologische wereld moet het natuurlijk geen enkel probleem zijn om de beurs vanuit de eigen huiskamer te volgen. Eén ding is zeker: ik heb er heel veel zin in. Het grote nieuws dat uitbleef op de E3, zoals een nieuwe console van welke partij dan ook, komt misschien toch nog op de gamescom. Wie weet komt Microsoft alsnog met een handheld op de proppen, en wellicht kan Sony dit keer het grootste deel van hun presentatie voor zichzelf houden, in plaats van dat het al dagen daarvoor op straat ligt. En uiteraard ook al die nieuwe trailers die ongetwijfeld zullen gaan komen. Ik wil bijvoorbeeld wel wat meer informatie over Alan Wake (een nieuwe wake-up call), of misschien zelfs wat nieuw materiaal van Saint's Row 3 of GTA V. Kortom, de komende dagen valt er ontzettend veel te beleven in games land, heel Europa staat op z'n kop, en het wordt toffer dan ooit!

Wouter van der Putten

Helaas kan ik zelf niet bij de gamescom zijn, hoewel ik dat wel heel graag wil. Wat ik vooral verwacht van de gamescom is meer uitleg over bijvoorbeeld Project Natal, de Sony Wand en de Wii Vitality Sensor. Natuurlijk hoop ik op wat meer informatie van Hideo Kojima's kant. Zal er een hele nieuwe franchise aangekondigd worden, of meer informatie over een toekomstige Metal Gear-game? We zullen het allemaal zien!

Sander Mebus

gamescom 2009 zit er bijna aan te komen. Gelukkig is het evenement in Keulen, waardoor de reistijd vanuit Nederland niet zo groot is. Mijn treinkaartje heb ik al in bezit en ik hoop op een spetterend spektakel. Het aantal aanwezige titels is ontzettend veel en ik zal zeker keuzes moeten gaan maken bij wie ik een kijkje wil nemen. Als Nintendo fan en eigenaar van de Nintendo Wii en Nintendo DS zal hier voornamelijk mijn focus liggen, maar ik weet zeker dat we ook zullen worden weggeblazen bij de toptitels voor de Xbox 360 en PlayStation 3. En van die laatste hoop ik dat alle geruchten rondom de PS3 Slim als wolken voor de zon zullen verdwijnen en we een nieuwe versie plus bijbehorende informatie rondom de prijs en verschijningsdatum te zien zullen krijgen. Let's play zou ik dus zeggen en iedereen die ook van plan is te gaan om naar Keulen deze week wil ik heel veel plezier toewensen.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer