Gamescom: Game v/d Maand: augustus

Geplaatst: 1 september 2011 13:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Het heeft weinig gescheeld, maar Killzone 3 is uiteindelijk mijn game van de maand geworden. Killzone 3 lag nog op mijn stapel met te spelen games en ik wilde er eigenlijk pas aan beginnen wanneer ik Killzone 2 op Elite had uitgespeeld. Helaas lukte me dat niet, daarom ben ik begonnen met deeltje 3. Man, wat een actie zit er in die game. Zodra ik het oppak, wil ik gewoon niet stoppen. Vooral het stealth-gedeelte in het boslevel vond ik fantastisch.

Voor mijn game van de maand gaan we, geloof het of niet, terug naar het jaar 2004. Atari kwam toen met RollerCoaster Tycoon 3, en dat is nu typisch een game die ik om de zoveel tijd weer eens oppak om te spelen. Ook deze maand heb ik me weer prima vermaakt met het bouwen van de mooiste pretparken en ik heb zowaar geleerd om wat meer te doen aan het uiterlijk van het park via deze geweldige video serie.

Door een gebrek aan tijd in de voorgaande maanden en een overvloed aan tijd in de zomervakantie ben ik weer begonnen met games die ik nog had liggen en die zeker nog wat aandacht verdienen. Als eerste begon ik met een klassieker, namelijk Final Fantasy IV voor de Game Boy Advance. Vroeger had ik de game al eens op de originele PlayStation gespeeld, maar was toen door mijn gebrek aan gamekennis nooit echt ver gekomen. Tijd om daar verandering in te brengen dus!
Een iets nieuwere game die ik de afgelopen maand veel gespeeld heb is Mortal Kombat. Doordat het vechtsysteem zo diepgaand is, blijf je iedere dag dingen bijleren, wat voor een hoge replay-waarde zorgt. Steeds weer ontdek je nieuwe manieren om die combo nog net even een paar procentjes omhoog te halen, of hoe je die ene lastige strijder nou het beste het leven zuur kunt maken. Online komt de game nóg beter tot zijn recht, en dan met name in de lobbies en in de King of the Hill mode. NetherRealms opzet om deze online service een soort 'arcadehalgevoel' mee te geven is in mijn ogen uitstekend gelukt, en daarom kun je mij ook regelmatig in deze lobbies vinden. Mocht iemand mij willen uitdagen voor een potje, dan neem ik die uitdaging maar al te graag aan!

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer