Check hier alle Nacon Connect 2024 content

Gamescom: Game v/d Maand: december 2011

Geplaatst: 31 december 2011 17:05
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

december is altijd een maand waarin er weinig games uitkomen. Dat is maar goed ook, want in november is er juist wel een hele shitload aan games gereleased. We vroegen aan de redactie welke games ze de afgelopen maand hebben gespeeld.

Ik zal het koetje meteen bij de horens pakken: Minecraft, zonder twijfel. Deze game heeft mij meteen en zonder genade in het diepe gegooid, en is met me aan de slag gegaan. Je komt jezelf tegen, je stijl, je eigen perfectie en je drang om door te gaan. Dit doet Minecraft zo bijzonder, dat het je meesleept in een avontuur met jezelf. Je kan het gewoon niet anders omschrijven, als je er tijd in stopt. Het online gedeelte (een eigen server opzetten) is echter wel een hel, dus daar ben ik nog mee aan het knutselen. Echter is de game als stand-alone een bom die in je persoonlijke leven inslaat.


Ik heb deze maand van terugblikken gretig aangegrepen om nog eens echt terug te kijken op het afgelopen game-jaar. En ik merkte, tot mijn verbazing, dat ik één van de grootste titels van dit jaar had overgeslagen! Portal 2 was namelijk nog steeds niet onderworpen aan mijn gretige handen. En wat heb ik daar nu een spijt van, want deze titel had ik al veel eerder moeten kopen! De
puzzels, het verhaal en de bizarre persoonlijk-heden schitterden gedurende bijna de gehele singleplayer, en toen bleek er nog een co-op te zijn ook! Is het al te laat om deze titel nog aan te bevelen?


Het zal misschien verrassend zijn, maar mijn game van december is nog steeds FIFA 12. Thuis zitten terwijl het regent met een leuk potje voetbal is natuurlijk altijd mooi. Zowel online als offline is de game zeer goed, maar toch kan het af en toe een beetje frustrerend zijn. Om het spel met vrienden te spelen is ook erg leuk, en zelfs met bier op blijft het fijn om te spelen. Zegt natuurlijk al genoeg over de kwaliteit van de game. Voor mij zeker de game van deze maand, aangezien ik het sinds de release een paar maanden terug nu nog steeds speel.


Mijn game van de maand is een verrassende. Het is namelijk niet Mario Kart 7 geworden, maar de goeie oude Metroid Fusion van de Game Boy Advance! Ik heb al een aantal jaar iets met de Metroid-games. De sfeer, de muziek en de onvergetelijke gameplay maken het voor mij één van mijn favoriete reeksen. Metroid Fusion past dan ook mooi in het rijtje. Het ene moment ben je op zoek naar de oorzaak van de explosie op een onderzoeksschip, om er vervolgens achter te komen dat een levensgevaarlijke parasiet langzaam maar zeker alles op het schip uitmoord en kopieert. Prachtig gewoon. Nog bedankt hè Nintendo, voor deze gratis GBA-game!


Ondanks dat deze periode veel vrije dagen inhoudt voor de meesten, is het voor deze man helaas vooral werken geblazen tussen de verplichte feestdagen door. Deze afgelopen maand was ik bewust gaan afkicken van mijn Skyrim-verslaving, omdat mij te binnen schoot dat ik nog een paar andere Bethesda juweeltjes in mijn kast had staan die nog lang niet rond waren gespeeld. Zo had Fallout 3 al ruim een jaar in de schuilkelder gezeten, en vond ik het tijd om die weer eens het daglicht te laten zien. Voor mij is daarom deze maand Fallout 3 de absolute winnaar. Ik bleek er al tachtig uur in gestoken te hebben vorig jaar, en nu de urenteller inmiddels al op 110 staat is er nog steeds ontzettend veel te doen, en desondanks blijft de game ontzettend vermakelijk. Ik ben dus nog wel even zoet in die post-apocalyptische, verpieterde pokkewereld. Nu maar hopen dat een wereld als in Fallout 3 in 2012 geen realiteit wordt. Al kunnen we natuurlijk ook nog even snel een Pip-Boy uitvinden, dan komt alles sowieso wel goed.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer