Gamescom: Game v/d Maand: februari 2012

Geplaatst: 2 maart 2012 12:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

We zijn er even een maand tussenuit geweest, maar vandaag gewoon weer een nieuwe Game v/d Maand, waarin we onze redacteuren vroegen welke games ze de afgelopen tijd hebben gespeeld. Laat ons vooral ook even weten wat jou favoriete game van de maand is.


"Hoewel het nieuwe jaar alweer twee maanden onderweg is, zit ik met mijn hoofd nog in het verleden. Zo heb ik eindelijk een eind gebreid aan mijn epische avontuur in Mass Effect 2, ter voorbereiding op deel drie. Daarnaast heb ik carnaval totaal genegeerd om L.A. Noire van begin tot eind uit te spelen, en genoten dat ik heb! Tot slot ben ik begonnen aan Borderlands op de Xbox 360, omdat ik toentertijd niet ver ben gekomen met de pc-versie en met het oog op het tweede deel dat in september moet verschijnen. Dat dit mijn overspel ten opzichte van mijn pc-roots weer eens onderstreept, dat neem ik maar voor lief."


"De maand februari stond voor mij een beetje in het teken van Twisted Metal en de PlayStation Vita, maar kort voor de release werd die eerste uitgesteld en met de PlayStation Vita heb ik nog niet veel kunnen doen. Redenen hiervoor zijn onder andere de drukte van mijn opleiding, carnaval en het feit dat ik eigenlijk (nog) geen games voor de Vita heb kunnen scoren. Toch heb ik deze maand veel meer gegamed dan je aanvankelijk zou denken. Zo ben ik verder gegaan met LEGO Harry Potter: Jaren 5 - 7, welke toch wel mijn game van de maand is geworden, en heb ik het einde van Assassins Creed: Revelations mogen meemaken op de pc van Koen. Dus ja, voor mijn zijn er eigenlijk twee games van de maand."


"Mijn game van de maand is Realm of the Mad God. Dit is een spelletje dat ik plots voorbij zag komen op Steam, en ik werd aangenaam verrast. Het grappige eraan is dat het de vreemdste mix van genres is die ik ooit heb gezien, terwijl alles wel goed in elkaar steekt. Het is zowel MMORPG als shoot 'em up, met maximaal 84 personen tegelijk op een random wereld. Je loopt redelijk snel tegen de levelcap aan, maar omdat je dood permanent is ben je nooit veilig. Het is heel interessant om te zien hoe alle spelers op verschillende manieren samenwerken om de bruut harde wereld te overleven. Waarschuwing: zeer verslavend."


"Ik heb de afgelopen tijd door school en een sociaal leven dat in de weg zat niet heel veel kunnen gamen, maar gelukkig heb ik er af en toe toch nog wel wat anders verloren uurtjes doorheen kunnen persen. Toen ik hopeloos op zoek was naar een game om te spelen, scheen er plotseling engelenlicht op het doosje van een wat oudere game, namelijk Unreal Tournament 3 voor de PlayStation 3. Hoppa, schijfje in de console, splitscreen-modus activeren en enkele monster-kills en ontweken raketten later zat ik er weer helemaal in! Bij deze verklaar ik dat iedere game, maar dan ook iedere game, een badass omroepstem moet hebben die je aanmoedigt. Bij deze."


"Het kan zijn dat ik al eerder FIFA 12 heb gebombardeerd als game van de maand, maar dat ben ik dan waarschijnlijk vergeten. Hoe dan ook: deze maand stond bij mij weer eens in het teken van deze voetbalgame van EA. Het beste van die game is dat het de enige is die ik het hele jaar door blijf spelen, terwijl andere games vaak na een paar weken voor altijd aan de kant worden geschoven. FIFA heeft op mij dus iets magisch, of in ieder geval iets wat andere games niet hebben. En als jullie mij nu weer even willen excuseren: ik ga een potje voetballen!"

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer