Gamescom: Game v/d Maand: oktober

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Na 31 dagen, 744 uur of makkelijk gezegd: één maand, zijn we er weer! We hebben een paar slachtoffers gevonden die zich weer op het matje moeten verantwoorden. Oké, dat is iets te veel van het goede, maar ze gaan jou vertellen wat hun game van de maand was. Vandaar de naam van deze rubriek. Zal iedereen naar Battlefield 3 neigen, of zitten er een paar klappers tussen die hun beurt nog moeten krijgen?


"Het was lastig deze maand. Nadat mijn PlayStation 3 overleed had ik eigenlijk niet zoveel meer te spelen. Plotseling viel mijn oog op Deus Ex: Human Revolution. Die had ik natuurlijk ook nog! Deus Ex was voor mij een goede afleiding om mijn PlayStation 3 te vergeten. Lekker stealthy langs vijanden sluipen werkten zelden zo goed in een first-person shooter. Het verhaal viel mij alleen een beetje tegen."


"Ik ben deze maand eigenlijk niet echt toegekomen aan andere games dan Forza Motorsport 4. De game heeft tot diep in de nacht wakker gehouden, hoewel ik de volgende ochtend weer fris en fruitig aan de bak moest. Maar in mijn ogen heeft deze game die aantal uitgetrokken uurtjes meer dan verdiend. In mijn review schreef ik enorm enthousiast over de game, maar eigenlijk vind ik dat het nog wel enthousiaster had gemogen. De game staat zeker in mijn top tien allertijden, terwijl de serie nog lang niet op zijn gat ligt. De komende wintermaanden zal ik de game nog vaak zat aanraken."


"Aangezien het deze maand wachten geblazen is geweest voor DE games van het jaar heb ik me vermaakt met een game die al een tijdje in de winkelrekken te vinden is (hij ligt zelfs al een stukje lager in de budgetbak). Splinter Cell: Conviction heeft me verbaasd. Zelfs al zag ik een review van Peter waarin hij constateerde dat de game niet zo goed is als de andere delen. Dit kwam mede door de sluipacties die bijna altijd leiden tot een vuurgevecht. Splinter Cell-games hebben gewoon charmes die ik graag terugzie in games. Natuurlijk zijn er meerdere als deze, maar de charmes in combinatie met de gameplay maakt Splinter Cell: Conviction voor mij de topper van de maand."


"Mijn game van de maand is eigenlijk geen nieuwe shooter zoals Battlefield 3 of een andere reeds verschenen game, maar het is een game die al een tijdje op deze aardbol rondloopt. Het is de ouderwetse Halo 3. Deze game is onlangs in mijn game-verzameling gekomen omdat ik met mijn weinige geld geen nieuwe games kon kopen. Ik heb me de deze maand toch prima vermaakt met deze klassieke shooter. Ook al heb ik Spiderman: Edge of Time ook nog binnen gekregen, het kon niet tippen aan de originaliteit die ik met Halo 3 beleefd heb. De game bevat een singleplayer- en multiplayermode, en dit kan allemaal met zijn tweeën. Ik heb de game nog niet uitgespeeld, maar dat ga ik zeker doen."


"Wanneer ik zeg dat mijn game van de maand een simpel spelletje uit de PlayStation Store is, gaan jullie me waarschijnlijk raar aankijken. Ik heb het hier over Might & Magic: Clash of Heroes. Maar Rens, Battlefield 3 is net uit!, zullen jullie nou waarschijnlijk onbegrijpend uitroepen. Ik was sowieso niet van plan om Battlefield 3 te halen, en deze game was toevallig begin oktober in de uitverkoop, dus ik dacht: laat ik hem gewoon eens een kans geven. De doorzetters zullen een erg tactische puzzel-RPG ontdekken! Ik ben in ieder geval nog volop bezig met deze epische game, en ik denk dat ik dat nog wel een tijdje blijf doen, althans, tot Skyrim uitkomt."

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer