Gamescom: Game v/d Maand: september

Geplaatst: 30 september 2011 21:42
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

We hebben de maand september van 2011 alweer achter ons gelaten. Er was genoeg te gamen afgelopen maand. Bijvoorbeeld Resistance 3 of Gears of War 3. Het geweld houdt echter niet op, want aankomende maand staan er aantal nieuwe toppers voor de deur. We vroegen aan de redactie welke games ze afgelopen maand (uit)gespeeld hebben of gekocht.

"Er zijn een hele hoop nieuwe (en oude) games in mijn consoles en pc geweest deze maand. Mijn uiterste dieptepunt was toch wel Bodycount. Gelukkig waren daar Deus Ex: Human Revolution en de HD-remake van Resident Evil 4 om die vieze nasmaak uit mijn mond te spoelen. Maar mijn uiterste topper is toch wel een vergeten klassieker; Paper Mario op de Virtual Console! Ik heb speciaal voor deze game een nieuwe GameCube controller gekocht om hem te kunnen spelen. Deze game was een van de laatste titels die op de Nintendo 64 verscheen, maar weet nog steeds zijn mannetje te staan tussen moderne RPG's dankzij zijn moderne humor, turn-based gevechten met een eigen twist en personages die allemaal wel iets interessants te vertellen hebben. Mocht er iemand nog Paper Mario: The Thousand Year Door voor de GameCube hebben liggen, dan zou ik hem graag van je willen lenen!"

"september, een maand met voor mij persoonlijk weinig verassingen. Ik ben niet in het bezig van een Xbox 360, dus kan ik niet genieten van de bloederige pracht en praal van Gears of War 3, en voor de rest is er voor mij persoonlijk niet veel interessants uitgekomen. Ik zie deze maand dus meer als de stilte voor de storm, aangezien we volgende maand van een storm aan topgames kunnen genieten. Zeg ik storm? Orkaan bedoelde ik natuurlijk! Hoe kun je nou niet enthousiast worden van titels als Battlefield 3 en deeltje vijf van de Elder Scrolls-serie? Maar goed, we hebben het nu toch over deze maand, dus dan zal ik daar maar mee verder gaan. De fighter-nerd in me is nog steeds niet getemd, dus ik kraak nog steeds Scorpions schedel en trek met alle genoegen Sub-Zero's hart eruit in Mortal Kombat 9. Het vechtsysteem is dermate diepgaand dat ik zelfs nu nog steeds nieuwe dingen blijf ontdekken! Iets wat vroeger wel eens anders geweest is. Nu we het toch over de oude Mortal Kombat games hebben, twee weken geleden zou de Mortal Kombat: Arcade Kollection online moeten staan op de PlayStation Store, maar deze is helaas nog steeds niet verschenen. Een gemiste kans, want deze stond zeker hoog op mijn verlanglijstje, en aan de vele reacties te zien ook op die van andere. Maar goed, het zij zo. Ik blijf nog lekker geduldig wachten op Battlefield 3 en Skyrim, dus verwacht volgende maand een iets spectaculairdere Game van de Maand van mij!"

"Deze maand hoefde ik niet eens na te denken over mijn game van de maand. Dit is natuurlijk Gears of War 3. Ik kan maar niet genoeg benadrukken hoe goed die game is! De campaign van de game zat erg tof in elkaar en je kwam in elke act wel wat nieuws tegen. Ook de Horde 2.0-modus is veel beter dan in het voorgaande deel, en speel ik dan ook regelmatig. Maar wat ik vooral het meeste speel is de multiplayer. Lekker met zijn tweeën op dezelfde tv online andere gasten afknallen! Het is jammer dat er zo weinig games zijn waarin je dit kunt doen. Online heb ik ook nog geen één keer last gehad van lag. Er valt gewoon niks op aan te merken aan de game. Gears of War 3 is een toptitel van grote klasse en zal dan ook nog een lange tijd in mijn Xbox 360 vastgeroest zitten."

"Mijn game van de maand was Space Marine. De heerlijke hack-and-shoot actie doordrenkt met Warhammer 40k saus was genoeg om me bijna de hele maand bezig te houden. Mooie voice acting, botte actie en prachtige omgevingen zijn het recept om hierin lekker los te gaan. Hiernaast heb ik ook de nodige uurtjes doorgebracht als El Presidente in Tropico 4. Weer lekker je bevolking onderdrukken in de singleplayer campange is iets waar iedereen wel eens behoefte aan heeft!
De laatse week van september stond bij mij echter geheel in het teken van bèta tests. De bèta van Diablo 3 was adembenemend en ik kon me weer helemaal verliezen in deze game! Ik wil wel wat verloren uurtjes slaap inhalen, maar daar heb ik helaas geen tijd voor. De reden hiervoor is dat de bèta van Battlefield 3 is gestart! Prachtige eye candy gecombineerd met snelle actie maken deze tot eentje waar ik veel uurtje in ga steken. Happy hunting!"

"Ja hoor, het is weer het einde van de maand. Er zijn niet bijster veel (goede) games uitgekomen die in mijn straatje passen deze maand. Dus het zal al snel aankomen op de vorige maand uitgekomen Deus Ex: Human Revolution of een paar gratis Android-games. Ik heb me deze maand ook aan LoL gewaagd, League of Legends. Echter heb ik daar snel mijn koffers weer gepakt want wat zich daar afspeelt is totaal niet aan mij besteed. Toch, wanneer puntje bij paaltje komt, ga ik voor Crysis 2. Zo, totaal uit het niets. Ik heb deze game geleend van een vriend en ben verkocht. De graphics en gameplay zijn subliem en die vijf sterren van onder andere Wouter kan ik helemaal begrijpen! Crysis 2 dus."

"Gears of War is een serie die mij erg aan het hart ligt. Natuurlijk, het oergevoel om een monster met een kettingzaag te splijten is erg machtig, maar de grote lol van het spel komt voor mij door de co-op. Samen met een vriend heb ik de insane modussen van 1 en 2 overwonnen, en de horde alle 50 levels lang weten te weerstaan. Natuulijk zijn er veel meer spellen die een co-op modus hebben, maar met alles aan Gears of War merk je dat het rond dat principe is gebouwd. Het ondersteunende schieten, samen deuren openen, de ene man verdedigen terwijl hij zich met ander gevaar bezighoudt, het is één grote multiplayer ervaring. Hoewel sommige dingen zoals het deuren openen wel erg duidelijk samenwerking afdwingen, het werkt wel. Je bent constant samen in de weer, in plaats van dat je elk afzonderlijk wat vijanden neerschiet. Het was dus ook met grote verwachtingen dat ik aan deeltje 3 begon. Vanaf act 1, minuut 1 was ik al weer helemaal in de sfeer van de wondere wereld van Sera, en dat gevoel werd redelijk constant volgehouden tot het epische einde. Ook de Horde 2.0 modus, hoewel nog niet uitgespeeld, gaat een hoop lol opleveren, en ook de Beast modus lijkt me erg leuk. Het heeft een tijdje geduurd voordat ik weer zonder Gears of War termen tegen mijn vriend kon praten, maar ik heb er geen spijt van. Nu alleen nog mensen vinden voor de vier speler co-op."

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer