Gamescom: Gameliner eet de gamescom op!

Het is hét weekend voordat de gamescom in het almachtige Keulen uitbarst. Duizenden journalisten en gamers gaan door het vuur om deze beurs te kunnen bijwonen. Daar hoort Gameliner natuurlijk ook bij! Ons team van zes man wat afreist naar de grootste gamebeurs van Europa is scherp, gedreven en klaar voor actie. De een doet zijn ding voor de camera, de ander neemt de leiding en anderen schrijven als nooit te voren. Gamen, schrijven en flirten met de uitgevers. Opnemen, grappen en bier drinken. Onzin uithalen, plezier hebben en de bezoekers vertellen wat ze kunnen verwachten in de komende 365 dagen aan gamegeweld. Dat is ons doel. De gamescom.

Hoe? Wij maken opnames en reportages op en van de beursvloer, gaan behind closed doors om games te analyseren en er over te schrijven en komen op bezoek bij uitgevers om de laatste details aan informatie er uit te persen. Wij als pers geven je een totaal beeld van de beurs en alles wat daar omheen gebeurt. Voor de mensen die thuis blijven, voor de mensen die gaan en de mensen die terugkomen. Voor de gamers en de gamers alleen. Onze pennen en camera's staan klaar om te werken.

We beginnen op dag van aankomst met de persconferenties van verschillende uitgevers. Daar zal een aantal mensen heengaan en later verslag van doen. Geschreven of voor de camera; jij gaat het meemaken. Vervolgens de nog gesloten beursvloer op voor pers waar we een flinke planning aan tijden en doen hebben. Bekende games, maar ook games waar we eigenlijk nog helemaal niets vanaf weten. Vanaf donderdag tot en met zondag zijn de normale beursdagen, waarbij wij op de donderdag ook aanwezig zullen zijn. Daar ligt voor ons de nadruk echter op gesloten sessies: achter deuren met dikke bewakers. Donderdagavond pakken wij onze spullen en proosten wij nog één keer op een beurs die we hopelijk met succes hebben afgerond.

Eén ding is duidelijk; er zijn games, er is bier en er is een team aan gezellige journalisten die gedreven is om jou alles te vertellen. Waar wacht je nog op? Oh ja, het startsein.

Ik spreek jullie snel, en vertel jullie alles wat jullie willen weten én juist niet. Zie jullie dan!

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?