Gamescom: Haal meer uit je amiibo

Geplaatst: 7 april 2015 17:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

We kregen een paar weken terug twee nieuwe amiibo uit de vijfde serie opgestuurd van Nintendo op de redactie. We kregen de Toad- en Bowser-amiibo, en natuurlijk was dit niet zomaar. Nintendo stuurde ons een persbericht dat Captain Toad: Treasure Tracker een update kreeg waarbij je Toad-amiibo kunt gebruiken in de game. In diezelfde week kwam ook Mario Party 10 uit, waarin je met bepaalde amiibo de amiibo Party vrij kunt spelen. Ik heb er in mijn review al even kort over gesproken.

amiibo-Toad voegt Hide and seek toe aan Captain Toad: Treasure Tracker

Door je Toad-amiibo op je Wii U GamePad te zetten, speel je een nieuwe modus vrij in Captain Toad: Treasure Tracker. Je ziet een kleine, tweedimensionale Toad op je televisie verschijnen en verdwijnen in een level. Hij gaat zich verstoppen in het level die je al eens eerder hebt gespeeld en aan jou de taak om de ieniemienie-Toad te zoeken in het level op de traditionele wijze (waarop je de game ook speelt) dus door je scherm te draaien. Nintendo heeft daarmee de replaywaarde van de game enorm weten te rekken, en dat voor zestien euro, want dat ben je kwijt voor de Toad-amiibo. Je kunt namelijk elk level opnieuw spelen. Wanneer je Toad hebt gevonden, wordt het level afgevinkt en kun je naar het volgende level. Als je Toad hebt gevonden, moet je hem aantikken door middel van je stylus op je Wii U GamePad. Je kunt dezelfde Toad ook gebruiken in Mario Party 10 en in Hyrule Warriors.

Ravotten met je Bowser-amiibo in Mario Party 10

Naast Toad kregen we van Nintendo de Bowser-amiibo opgestuurd. Deze hebben we gebruikt om de speciale amiibo Party vrij te spelen in het spel. Je kunt je eerste instantie afvragen of dat niet uitmelken is van de amiibo, maar je kunt het ook heel anders bekijken. Je hebt ook genoeg uitgevers die DLC uitgeven waarbij je vijftien euro kwijt bent. Nu krijg je een prachtige amiibo, want ze zijn echt schitterend, en sommige amiibo bevatten extra content die je geld meer dan waard is. Zo ook de amiibo Party. Deze modus vergroot de replaywaarde van Mario Party 10 enorm.

Elke amiibo heeft zo zijn eigen content. Zo heb je meerdere spelborden tot je beschikking. Met de Mario-amiibo speel je een reuze paddenstoel vrij, waarmee je je als grotere Mario je tegenstanders flink kan dwarsliggen. Met onze Bowser-amiibo waren we flink in ons voordeel, want wij konden andere spelers behoorlijk dwarszitten in verschillende Bowser-minigames (die we ook al konden spelen in de Bowser Party-modus). Als je Super Smash Bros. al hebt gespeeld en opgeslagen op je Wii U, heb je al toegang tot amiibo Party.

amiibo bieden extra's en zijn je geld meer dan waard

Sommige mensen vinden het geldklopperij van Nintendo, maar ik ben enthousiast over het concept. Je koopt naast een mooi poppetje ook extra content. En hoewel niet alle amiibo voor elke game geschikt is, Nintendo doet wel aardig haar best om ook voor de amiibo die niks met het spel te maken hebben extra bonus te geven. Het zijn weliswaar veel, misschien te veel, amiibo, maar ze bieden wel allemaal extra's waardoor je je geïnvesteerde euro's driedubbel terugverdient.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer