Check hier alle Nacon Connect 2024 content

Gamescom: Metro: Last Light

Geplaatst: 28 augustus 2011 14:00
Aangepast: 20 mei 2018 14:08

De beste game

Eigenlijk zou ik niet weten wat de beste game op de gamescom was. Dat komt onder andere door het feit dat ik niet zo heel veel heb kunnen spelen. Mijn agenda zat tjokvol afspraken, waardoor er weinig tijd overbleef om een game te spelen die ik echt leuk vond. Het spel dat me het meest aansprak was NeverDead van Konami, gewoon omdat ik de humor wel kon waarderen. Ook heb ik me uitstekend weten te vermaken met Mario en Sonic op de Olympische Spelen: Londen. Het is een toegankelijke game voor jong en oud. Maar dé game van de gamescom is ongetwijfeld Metro: Last Light van uitgever THQ en ontwikkeld door 4A Games. De game wist me tijdens de presentatie tot het laatste moment te boeien.

De beste uitgever

Misschien niet de beste uitgever qua games, maar zeker wel wat betreft sfeer en gastvrijheid: Konami. Zoals ik al even gezegd had, heb ik niet heel veel games gecheckt op de gamescom. Door de massale belangstelling op de beursvloer was het ook nauwelijks mogelijk om een game relaxed te kunnen spelen. Ik heb een aantal titels achter de gesloten deuren van Konami op mijn gemak kunnen spelen, zonder dat er op de klok gekeken werd omdat er andere journalisten op de stoep stonden. Het is niet zo dat het rustig was bij Konami, maar ze namen daar gewoon de tijd voor iedereen. Daarnaast heeft Konami de tofste, meest relaxte PR-dame van allemaal.

De verrassing van de gamescom 2011

De game waar ik eerst niet zulke hoge verwachtingen van had, maar die me wel geboeid heeft, is Need of Speed: The Run. Het spel ziet er ongelofelijk goed uit en daar waar de makers het met Pro Street verklooid hadden, doen ze het weer heel aardig met dit deel. Ik ben niet zo kapot van dat quick time gedoe, maar het racen is echt moddervet. Daarom is Need for Speed: The Run voor mij de verrassing van de show.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer