Gamescom: Metro: Last Light

De beste game

Eigenlijk zou ik niet weten wat de beste game op de gamescom was. Dat komt onder andere door het feit dat ik niet zo heel veel heb kunnen spelen. Mijn agenda zat tjokvol afspraken, waardoor er weinig tijd overbleef om een game te spelen die ik echt leuk vond. Het spel dat me het meest aansprak was NeverDead van Konami, gewoon omdat ik de humor wel kon waarderen. Ook heb ik me uitstekend weten te vermaken met Mario en Sonic op de Olympische Spelen: Londen. Het is een toegankelijke game voor jong en oud. Maar dé game van de gamescom is ongetwijfeld Metro: Last Light van uitgever THQ en ontwikkeld door 4A Games. De game wist me tijdens de presentatie tot het laatste moment te boeien.

onbekend

De beste uitgever

Misschien niet de beste uitgever qua games, maar zeker wel wat betreft sfeer en gastvrijheid: Konami. Zoals ik al even gezegd had, heb ik niet heel veel games gecheckt op de gamescom. Door de massale belangstelling op de beursvloer was het ook nauwelijks mogelijk om een game relaxed te kunnen spelen. Ik heb een aantal titels achter de gesloten deuren van Konami op mijn gemak kunnen spelen, zonder dat er op de klok gekeken werd omdat er andere journalisten op de stoep stonden. Het is niet zo dat het rustig was bij Konami, maar ze namen daar gewoon de tijd voor iedereen. Daarnaast heeft Konami de tofste, meest relaxte PR-dame van allemaal.

De verrassing van de gamescom 2011

De game waar ik eerst niet zulke hoge verwachtingen van had, maar die me wel geboeid heeft, is Need of Speed: The Run. Het spel ziet er ongelofelijk goed uit en daar waar de makers het met Pro Street verklooid hadden, doen ze het weer heel aardig met dit deel. Ik ben niet zo kapot van dat quick time gedoe, maar het racen is echt moddervet. Daarom is Need for Speed: The Run voor mij de verrassing van de show.

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?