Check hier alle Nacon Connect 2024 content

Geeklist: ESL One LA, EGX Rezzed en Heroes Dutch Comic Con - maart 2020

Geplaatst: 1 maart 2020 14:00

We zijn alweer aangekomen bij de derde maand van het jaar. In februari hebben we een aantal mooie evenementen gehad, zoals de DICE Awards, waarbij Untitled Goose Game GOTY had gewonnen en natuurlijk PAX East, waar we een aantal aankondigingen en gameplaybeelden hebben mogen zien. Helaas zijn er ook een aantal evenementen uitgesteld. Dat komt natuurlijk door het coronavirus dat in de afgelopen maand de kop opstak en de gemoederen flink bezig had gehouden. Zo moest eigenlijk deze maand de Game Developers Conference plaatsvinden, maar wordt GDC uitgesteld naar de zomer. Gelukkig staan er nog genoeg andere evenementen op de planning die hopelijk wel doorgaan. Welke dat zijn, lees je hieronder.

Esports

Qua eSports was het de afgelopen maand redelijk rustig. Er waren in februari niet veel grote toernooien en de grotere toernooien die wel moesten plaatsvinden, werden geannuleerd. Zo is het Chinese League of Legends-kampioenschap uitgesteld en heeft Blizzard de Chinese Overwatch League geannuleerd vanwege de uitbraak van het coronavirus. Deze maand is het eveneens rustig in de eSports scene.

  • 2 maart - 5 april 2020 European University Rocketeers Championship 2020. Het European University Rocketeers Championship 2020 is een jaarlijkse competitie waarbij teams van verschillende Europese universiteiten en hogescholen het tegen elkaar opnemen. Dit jaar doen Fairplay, de Groningse eSportvereniging voor studenten, en Dorans, de studenten eSportvereniging van Nijmegen, mee in de competitie.
  • 5-8 maart StarLadder ImbaTV Dota 2 Minor Season 3. De derde Minor-competitie van het DotA 2 Pro Circuit. Tijdens deze competitie nemen acht teams het tegen elkaar om op te strijden voor een plekje tijdens het Major-evenement ESL One Los Angeles 2020. Voor Europa doet het eSports-team Alliance mee.
  • 6-8 maart PGS: Berlin - Europe Finals. PUBG Global Series: Berlin is het eerste PUBG eSports-evenement van dit jaar. Tijdens deze competitie strijden 24 teams drie dagen lang tegen elkaar om uiteindelijk een plekje te kunnen bemachtigen tijdens de PUBG Global Championship.
  • 13-15 maart Apex Legends Global Series Major 1. Het eerste grote toernooi van de Apex Legends Global Series 2020. Tijdens deze competitie doen in totaal zestig teams van over de hele wereld mee.
  • 20-22 maart ESL One Los Angeles 2020. Het derde Major-evenement van het DotA 2 Pro Circuit. Tijdens deze competitie strijden vijftien internationale teams voor een totale prijzenpot van een miljoen dollar.

Gaming

Ook qua gaming-evenementen was het vorige maand redelijk rustig. Dat is deze maand niet anders. Het grootste gaming-evenement dat in maart moet plaatsvinden, is de Game Developers Conference. Helaas is deze dus uitgesteld vanwege de dreiging van het coronavirus. Gelukkig zijn er nog wel een aantal andere evenementen waar we naar uit kunnen kijken deze maand.

  • 19-21 maart SXSW Gaming. Elk jaar vindt in Austin Texas, Verenigde Staten het South By Southwest-festival gehouden. Dit evenement gaat over muziek, film en interactieve media. Sinds een paar jaar is er ook een speciaal onderdeel van het festival gewijd aan gaming, waarbij verschillende ontwikkelaars aanwezig zijn, maar ook een awardshow en eSports-competities worden gehouden.
  • 26-28 maart EGX Rezzed 2020. EGX is een jaarlijkse gamebeurs die in Engeland en sinds een paar jaar ook in Duitsland wordt gehouden. Sinds 2012 is er ook een Rezzed-editie van het evenement, dat zich vooral focust op pc-games en indie games.
  • 26 maart - 6 april London Games Festival. Tijdens het London Games Festival staat Londen twaalf dagen lang volledig in het teken van games en alles wat daarmee te maken heeft. Met meer dan veertig verschillende evenementen door de stad heen, valt er dus genoeg te beleven.

Geekery

Vorige maand konden geeks naar Brussel voor een grote Belgische Comic Con. Deze maand staat natuurlijk voornamelijk in het teken van de Dutch Comic Con in Utrecht.

  • 13-15 maart Made in Asia. Made in Asia is een jaarlijks evenement voor eenieder die van Aziatische popcultuur zoals anime, manga, cosplay en games houdt. Het evenement wordt gehouden in Brussel en er zullen verschillende speciale gasten aanwezig zijn. Denk bijvoorbeeld aan Aziatische popartiesten, maar ook bekende Mangaka's.
  • 28-29 maart Heroes Dutch Comic Con. De voorjaarseditie van Dutch Comic Con vindt eind deze maand weer plaats in de Jaarbeurs in Utrecht. Tijdens deze jubileumeditie kunnen geeks weer genieten van verschillende activiteiten en hun favoriete acteurs, auteurs, comic artists en cosplayers ontmoeten. Dit jaar is onder andere Carolina Ravassa, de stemactrice van Sombra uit Overwatch te gast tijdens het evenement. Wie weet zie je ons daar straks ook wel rondlopen.
Claudia Tjia Redacteur

Onze eigen Cloud heeft een hele andere missie dan Cloud uit Final Fantasy VII. Het is haar doel om je continu te voorzien van het meest verse en sappige nieuws. Is ze niet aan het tikken, dan slacht ze monsters, bevrijdt ze koninkrijken en komt ze jonkheren te hulp in epische JRPG’s.

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord