Guide: Alles over de Ikran in Avatar: Frontiers of Pandora

Geplaatst: 24 december 2023 14:00
Aangepast: 9 januari 2024 12:45
-

Avatar: Frontiers of Pandora is onlangs verschenen. Hierdoor kunnen we als Na'vi door de prachtige gebieden van Pandora navigeren, maar dat hoef je niet wandelend te doen. De grootste vriend van de Na'vi is namelijk de Ikran. Deze vliegende beesten kunnen je overal naartoe brengen en zijn ook nog eens in staat om te helpen met het vernietigen van de RDA-soldaten. Misschien heb je Avatar: Frontiers of Pandora net gekocht en vraag je je af wanneer en hoe je de Ikran vrijspeelt. Of misschien wil je eerst weten wat de Ikran allemaal kan en welke customisatie-opties er zijn, voordat je überhaupt de game koopt. In deze guide vertellen we je alle belangrijke informatie over de Ikran in Avatar: Frontiers of Pandora.

Alles over de Ikran in Avatar Frontiers of Pandora

Hoe krijg je de Ikran in Avatar: Frontiers of Pandora?

De quest voor de Ikran begint per direct na het voltooien van The Eye of Eywa. Voor de Ikran moet je dus de main quest volgen. De quest heeft de naam: Take Flight en het is de bedoeling dat je naar de Ikran Rookery loopt. Op de map is deze plek snel te vinden, want het is ten zuiden van de Rivers Embrace. Wanneer je de rivier oversteekt ben je al bij de Ikran Rookery. Eetu en Nefika zitten hier op je te wachten, maar als dat niet zo is, moet je eerst het kampvuur gebruiken. Tijdens de quest moet je de Floating Island beklimmen door het pad te volgen en de vele planten te gebruiken. Tussendoor wordt er telkens van je gevraagd om een Ikran te temmen, maar deze zal een aantal keren van je weg vliegen. Wanneer je helemaal aan de top bent beland, zit de Ikran netjes op je te wachten. Nu krijg je wel de optie om haar volledig te temmen en mag je per direct in de lucht gaan oefenen. Vanaf dit punt heb je permanent toegang tot de Ikran.

Take Flight Quest en Ikran Rookery in Avatar Frontiers of Pandora 1
Take Flight Quest en Ikran Rookery in Avatar Frontiers of Pandora 2
Take Flight Quest en Ikran Rookery in Avatar Frontiers of Pandora 3
Take Flight Quest en Ikran Rookery in Avatar Frontiers of Pandora 4
Take Flight Quest en Ikran Rookery in Avatar Frontiers of Pandora 5
Take Flight Quest en Ikran Rookery in Avatar Frontiers of Pandora 6

Kan ik de Ikran een naam geven in Avatar: Frontiers of Pandora?

Na het temmen van de Ikran krijg je direct de optie om een naam uit te kiezen. Het is dus niet mogelijk om zelf een naam te typen, want je krijgt een selectie van tien namen. Deze namen zijn voor alle spelers hetzelfde en jouw personage zal regelmatig de naam van de Ikran roepen. Je kunt kiezen uit de volgende namen: Temek, Hawk, Telisi, Floof, Amay, Carol, Nimun, Fury, Katir en Storm.

Hoe werkt de customisatie voor de Ikran in Avatar: Frontiers of Pandora?

Op het moment dat je de Ikran vrijspeelt, kun je uit vijf verschillende patronen kiezen. Later in de game krijg je meer patronen en kledingstukken. Om dit aan te passen ga je naar het Character Menu en klik je linksboven op de afbeelding van de Ikran. Net zoals bij je eigen personage zie je vier cirkels. Op volgorde betekent dit: kledingstukken voor het hoofd, het lichaam, de staart en het kleurenpalet van de Ikran. Als je op één van deze klikt dan krijg je te zien welke kledingstukken je al hebt vrijgespeeld. Je hoeft dan alleen nog het kledingstuk naar keuze te selecteren en je bent klaar. De grote cirkel aan de linkerkant is gericht op de Cosmetic Overrides. Hiermee kun je het gehele uiterlijk van de Ikran aanpassen.

De customisatie van de Ikran in Avatar Frontiers of Pandora

Hoe verzorg je de Ikran in Avatar: Frontiers of Pandora?

Je hoeft in principe de Ikran niet te verzorgen. Het enige wat je in de gaten moet houden is de energiemeter, want als deze bijna leeg is moet je de Ikran voeden. Hoe dat werkt, kun je hieronder lezen. Wanneer er gevaar dreigt, vliegt de Ikran uit zichzelf weg, dus daar hoef je je niet druk om te maken. Hoewel het niet noodzakelijk is, kun je de Ikran aaien. Dit doe je door vlak bij haar hoofd te staan en dan op F te drukken. Daarna moet je met de muis bewegen om de Ikran ook daadwerkelijk te aaien.

Hoe werkt het voeden van de Ikran in Avatar: Frontiers of Pandora?

In Avatar: Frontiers of Pandora kun je verschillende ingrediënten verzamelen. De stukken vlees, vis en fruit kun je ook aan je Ikran geven. Dit zorgt ervoor dat de energiebalk zich weer vult. Om de Ikran te voeden moet je naar het Quick Menu, waar je wapens te vinden zijn, en vervolgens naar het ingrediënten/voedsel menu. Voor de pc betekent dit dat je op Q en dan T moet drukken. Je kunt dan de rauwe ingrediënten aan de Ikran geven. Op het moment dat je de Ikran al meerdere malen hebt gevoed, wordt er in het Character menu aangegeven welk voedsel ze het lekkerst vindt. Zo zijn de Ikrans gek op rauw ei. Geef je dit dus aan de Ikran dan vult de gehele energiebalk zich. Wanneer je al meerdere Skill Points hebt verzameld, kun je ervoor kiezen om de Aerial Fishing I Skill te kopen. Vanaf dat moment kan de Ikran zichzelf voeden door vis uit het water te vangen. Je zult dan wel net boven een rivier of meer moeten vliegen, want anders kan ze er niet bij.

Voeden van de Ikran in Avatar Frontiers of Pandora

Hoe speel je meer customsatie-opties vrij voor de Ikran in Avatar: Frontiers of Pandora?

Op het moment dat je de Ikran vrijspeelt, heb je nog weinig customisatie-opties. De hoeveelheid hangt af van de gekochte versie van Avatar: Frontiers of Pandora. Heb je dus de Ultimate Edition gekocht dan kun je per direct de Sarentu Heritage kledingstukken en de Resistance Ikran premium Override selecteren. In de wereld van Pandora zijn echter ook nog Ikran Baskets te vinden. In deze baskets zitten cosmetische onderdelen en kleurenpalets voor je Ikran. Waar kun je ze vinden? Zoals je zou verwachten, heb je de Ikran nodig om de locaties te bezoeken. Dit betekent dat ze altijd op hogere gelegen punten liggen zoals op de vliegende eilanden of de pieken van een berg. Op de map worden deze locaties aangegeven met een paars lichtje, wanneer je dichtbij bent en de Na'vi senses inzet zie je dus een paarse gloed. Hieronder kun je een aantal van de specifieke locaties vinden:

Een aantal Ikran Baskets locaties:

 • Frayed Rapids Piek in Rising Spires: 1 Ikran Basket op een piek.
 • The Boundless Range bij Shadow Wood: 4 Ikran Baskets op de vliegende eilanden.
 • Threaded River bij de Refuge Piek: 1 Ikran Basket op een piek.
 • Bij de Wanderer Vantage: 1 Ikran Basket bij de hogere gelegen piek.
 • Woodsrite Arches boven Tangled Lake: 1 Ikran Basket op de boog boven het meer.
 • Pa'li Falls in The Celebration Valley: 1 Ikran Baskets op de hoge rots.

Ikran Baskets Avatar Frontier of Pandora

Dit zijn alle skills voor de Ikran in Avatar: Frontiers of Pandora

Om meerdere Skills voor de Ikran vrij te spelen moet je naar de categorie Memories of the Rider. Net zoals in de andere categorieën zul je met Skill Points de skills moeten kopen. Om toegang te krijgen tot de Skills hogerop in de Skill Tree, zul je eerst de lagere Skills moeten vrijspelen. Er zijn daarnaast ook nog drie Anchestor Skills die te maken hebben met de Ikran. Deze zul je op de map moeten vinden, want deze zijn niet gebonden aan de Skill Points.

Memories of the Rider: Verkrijgbaar met Skill Points

 • Barrel Roll: De Ikran maakt een zijwaartse manoeuvre om aanvallen te ontwijken.
 • Aerial Fishing I: Hiermee kan de Ikran vis vangen, als je net boven het water vliegt.
 • Aerial Fishing II: Zorgt ervoor dat het eten van vis meer energie geeft.
 • Aerial Fishing III: Geeft de Well-Fed status aan je Ikran na het eten van vissen.
 • Experienced Flier: De energie die je nodig hebt voor de Barrel Roll en Flight Boosts is gehalveerd.
 • Flying Takedown: Hiermee kun je de RDA Scorpions en RDA Samsons met de Ikran vernietigen.
 • Improved Energy: De energiemeter van de Ikran wordt met twintig procent verhoogd.
 • Favorite Food: De Food Buff die je krijgt wanneer de Ikran haar favoriete voedsel eet, wordt verdubbeld.
 • Apex Memory - Hunters Boon: Flying Takedown zorgt er nu voor dat de energiemeter van de Ikran volledig volloopt en RDA-soldaten in het gebied worden even aan het wankelen gebracht.

Anchestor Skills voor de Ikran: Te vinden op specifieke locaties

 • Wing Gust: Hiermee kan de Ikran met haar vleugels slaan, waardoor vijanden schade oplopen en tijdelijk worden verlamd. Te vinden bij de Steps Cradle op de hoge bruin/zwarte rots.
 • Screech Ability: Wanneer je met de Ikran aan het vliegen bent, kun je haar vragen om te krijsen. Hiermee worden vijanden binnen een 75 meter radius verlamd en krijgen ze schade. Deze is te vinden bij de Stone Prospect Station in Steps Cradle.
 • Deeper connection: De bond met je Ikran is verbeterd, waardoor ze meer stamina heeft. Haar energiemeter is dus langer. Te vinden bij de Bought River en Ovation Falls in Stoneblade Ridge

Memory of the Rider Skills in Avatar Frontiers of Pandora

Hoe werkt de combat op de Ikran in Avatar: Frontiers of Pandora?

Op het moment dat je de Ikran hebt vrijgespeeld, hoef je niet langer vanaf de grond te vechten. Wanneer je over een RDA-outpost vliegt of de RDA-soldaten tegenkomt in de wereld, kun je vanaf de Ikran je wapen trekken. Hou er rekening mee dat je de Ikran moet besturen en tegelijkertijd moet richten met de boog. Om ervoor te zorgen dat je de soldaten goed ziet, kun je de Na'vi senses inzetten en de Ikran laten zweven op haar plek (Hou S ingedrukt). Vanaf die plek kun je vervolgens je pijlen afschieten. Wanneer je de Screech Anchestor skill hebt gevonden, kan de Ikran vijanden binnen een straal van 75 meter verdoven met haar schreeuw. Als je in de lucht met de helikopters aan het vechten bent, is het belangrijk om de zwakke punten te raken, zodat ze even vastlopen. Op dat moment kun je met de Ikran van bovenaf de helikopter kapot maken. Hiervoor heb je wel de Flying Takedown skill nodig.

Hoe kun je met de Ikran over de Upper Plains vliegen?

Op het moment dat je de Plains betreedt, kun je hier niet vliegen met de Ikran. Zij kent dit gebied namelijk niet en daardoor moet jij eerst de connectie aangaan met Eywa. Om de Upper Plains te betreden moet je simpelweg The Wandering Clan quest volgen. Vervolgens moet je de Hunters Hunted quest volbrengen, wat betekent dat je de drie Kites die in het kamp te vinden zijn moet loslaten. Daarna krijg je de mogelijkheid om naar de Chambers of Echoes af te reizen om je connectie te volbrengen. Reis naar het oosten van de Circle en volg het pad met je Direhorse. Bij een grote rots is een opening, waardoor je naar binnen kunt. Hier vind je een gigantische roze plant met tentakels. Als je hier de connectie mee aangaat, kun je met de Ikran over de Upper Plains vliegen.

Hoe werkt de energiemeter van de Ikran in Avatar: Frontiers of Pandora?

De energiemeter van de Ikran werkt ongeveer hetzelfde als van je eigen personage. Wanneer je veel aan het vliegen bent, sneller wilt vliegen of gebruikmaakt van de Evasive Barrel Roll dan loopt de meter leeg. Wanneer de meter helemaal leeg is, wordt zowel de gezondheidsbalk als de energiebalk van de Ikran niet meer bijgevuld. Wil je een gevecht voorbereidt ingaan, dan zul je dus eten moeten geven aan de Ikran.

Avatar Frontiers of Pandora Vliegen over de Upper Plains

Zo, nu weet je niet alleen wanneer je de Ikran vrijspeelt, maar ook wat je allemaal met haar kunt doen. Zoals je hebt kunnen lezen, hoef je haar bijna niet te verzorgen. Je kunt dus eenvoudig de Ikran inzetten om de wereld te verkennen en de RDA-soldaten vanaf bovenaf neer te halen. Als je veel gebruikmaakt van de Ikran dan is het handig om de Skill Points in deze categorie te besteden, maar de keuze ligt helemaal bij jou. Met deze guide ben je helemaal op de hoogte en weet je precies wat je van de Ikran kunt verwachten. Benieuwd naar onze mening over de game? Wij hebben een review van Avatar: Frontiers of Pandora voor je klaarstaan.

Als het op tactiek aankomt, dan is Anita een echte strateeg. Bouwt ze geen personages van begin af aan op in grootse RPG's dan knutselt ze wel aan hele civilisaties in City-survival builders. Daarnaast beschikt Anita over de nodige dosis rust die ze nodig heeft bij het spelen van de meest enge games en snoeiharde indie's. Nee, inderdaad. Er is geen genre waar Anita zich niet aan durft te wagen.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Avatar: Frontiers of Pandora

Ontwikkelaar:

Ubisoft

Uitgever:

Ubisoft

Release:

7 december 2023

Pc, Google Stadia, PlayStation 5, Xbox Series

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord