Alles wat je moet weten over: Avatar: Frontiers of Pandora

Geplaatst: 23 november 2023 10:00
Aangepast: 23 november 2023 11:17

In 2009 kwam James Cameron met een knaller van een film genaamd Avatar. Het idee van een franchise was al snel geboren, want er waren plannen voor vijf films. Vorig jaar mochten we eindelijk genieten van de prachtige omgevingen in Avatar: The Way of Water. De films zijn namelijk vooral bekend om de vernieuwende technologieën en het hoge cinematische niveau. De wereld van Avatar komt nu tot leven in een gloednieuwe RPG van Ubisoft. In Avatar: Frontiers of Pandora mogen we ons wagen in die prachtige wereld en moeten we het beschermen. Voordat de game verschijnt behandelen we nog even alle belangrijke vragen. Want is Avatar: Frontiers of Pandora gekoppeld aan de films en hoeveel gaat de game eigenlijk kosten? Je leest het allemaal in deze Alles Wat je Moet Weten Over Avatar: Frontiers of Pandora.

Alles Wat je Moet Weten Over Avatar Frontiers of Pandora

Wat is Avatar: Frontiers of Pandora?

Avatar: Frontiers of Pandora is een open-wereld RPG van Ubisoft. De game speelt zich af in dezelfde wereld als de Avatar-films van James Cameron. Het personage waarmee je speelt, is door de RDA gevangengenomen en in slaap gebracht. Vijftien jaar later wordt ze wakker en ziet ze dat de RDA (Resources Development Administration) zich over Pandora heeft verspreid. Het is aan jou om de RDA tegen te houden en de flora van de planeet weer te herstellen. Je mag dus Pandora gaan verkennen op je eigen tempo.

Wat is de gameplay van Avatar: Frontiers of Pandora?

De gameplay van Avatar: Frontiers of Pandora bestaat uit verschillende onderdelen. Door het hoofdverhaal is het aan jou om de RDA tegen te houden en daardoor zul je hun basissen moeten vernietigen. Hierdoor kan de flora en fauna terugkeren en wordt de planeet hersteld. In de laatste gameplaytrailer van Avatar: Frontiers of Pandora zien we dat je met verschillende wapens kunt vechten. Een geweer is luidruchtig, maar met een pijl-en-boog kun je stilletjes rondsluipen. De Ikran zijn ook aanwezig, waardoor je door de lucht kunt vliegen en vijanden van bovenaf kunt vermoorden. De planeet heeft verschillende gebieden en daar moet jij doorheen rijden, wandelen of klauteren. Je zult hier grondstoffen en materialen vinden die je kunt gebruiken voor upgrades. Je moet zelfs koken met de ingrediënten die je vindt. Fans van de Far Cry-franchise, zullen enkele overeenkomsten zien met Avatar: Frontiers of Pandora. Ubisoft kennende zijn er ook nog genoeg zijmissies te voltooien en collectibles te verzamelen.

Is Avatar: Frontiers of Pandora gekoppeld aan de Avatar-Films?

Avatar: Frontiers of Pandora is canon en daardoor verbonden met de films. De studio van James Cameron, Lightstorm Entertainment, heeft namelijk meegewerkt aan het maken van de game. Het is echter een standalone game, waardoor het losstaat van de personages en verhaallijnen uit de twee films. Je hoeft de films dus niet gezien te hebben om het verhaal uit de game te begrijpen. Qua tijdlijn ziet het ernaar uit dat Avatar: Frontiers of Pandora plaatsvindt tussen de film Avatar en Avatar: The Way of the Water.

Wanneer komt Avatar: Frontiers of Pandora uit?

De releasedatum van Avatar: Frontiers of Pandora staat nog niet zo lang vast. Onlangs is de game goud gegaan dus de datum zal niet snel meer veranderen. Je kunt dus op 7 december 2023 aan de slag met de game.

Hoeveel kost Avatar: Frontiers of Pandora en welke edities zijn er?

Avatar: Frontiers of Pandora gaat zeventig euro kosten. Je kunt er echter ook voor kiezen om de game te spelen via het Ubisoft + abonnement. In totaal zijn er vier edities. De Standard Edition bestaat alleen uit de game.

Gold Edition: Bevat de game en de Season Pass. Dit geeft je toegang tot de Story Pack 1: The Sky Breaker, Story Pack 2: The Secrets of the Spires, een extra missie en de resistance bundel.

Ultimate Edition: Bevat de game, Season Pass, Ultimate pack en het art book. Met de Ultimate pack krijg je toegang tot de Sarentu Heritage Cosmetic Pack. Deze bevat een cosmetische set voor je personage, een wapenskin en een set voor je Banshee.

De Collectors Edition: Deze is momenteel alleen nog te verkrijgen voor de PlayStation 5. Naast een fysieke kopie van de Ultimate Edition krijg je een mooie collectie aan goodies. Het gaat om een beeldje van vijfendertig centimeter van een NA’Vi, een artbook van 128 pagina’s met daarbij nog een Resistance Field notitieboekje. Daarnaast biedt het een Premium Steelbook, AMP Suit blueprint in A2-formaat, en drie litho’s. Om je ervan te verzekeren dat jouw Collectors Edition authentiek is, krijg je er nog een genummerd certificaat bij.

Op welke platformen komt Avatar: Frontiers of Pandora uit?

Je kunt Avatar: Frontiers of Pandora spelen via de pc, Xbox Series en PlayStation 5. Je kunt de game ook streamen via Google Stadia. Als je de game voor 7 december bestelt dan krijg je het Kind van Twee Werelden-pakket gratis.

Heeft Avatar: Frontiers of Pandora multiplayer of co-op?

Het is mogelijk om Avatar: Frontiers of Pandora met een maatje te spelen. De game ondersteunt namelijk online co-op voor twee spelers. Je moet elkaar dus online uitnodigen, want couch co-op is niet ondersteund. Ubisoft heeft nog niet bekendgemaakt of cross-play aanwezig is in Avatar: Frontiers of Pandora.

Kan mijn pc Avatar: Frontiers of Pandora aan?

Ubisoft heeft een handige afbeelding gedeeld met alle benodigde pc-specificaties. Je kunt hieronder de officiële afbeelding zien. Om Avatar: Frontiers of Pandora op 1080p met minimaal 30FPS op Low Quality te draaien heb je geen supersterke pc nodig. Je moet in bezit zijn van een AMD Ryzen 5 3600 of Intel i7 8700K CPU met daarbij een Nvidia GTX 1070 8GB of een AMD RX 5700 8GB grafische kaart. Je hebt voor alle pc-specificaties 16GB Ram nodig met Windows 10 of Windows 11. Zorg er tevens voor dat je minimaal 90GB aan opslag vrij hebt, want dat ga je nodig hebben. Door de open-wereld is het beter om Avatar: Frontiers of Pandora op je SSD te installeren.

Wil je echter genieten van 60fps met High Quality op een 1080 resolutie dan worden de pc-specificaties een stuk verhoogd. Je zult dan een AMD Ryzen 5 5600x of Intel i5 11600k CPU nodig hebben met een AMD RX 6700 XT 12GB of Nvidia RTX 3060 ti 8GB grafische kaart.

Kan mijn PC Avatar Frontiers of Pandora aan

Is Avatar: Frontiers of Pandora te spelen in first-person of third-person?

Je kunt in Avatar: Frontiers of Pandora alleen in first-person spelen. De ontwikkelaars zijn van mening dat first-person veel meer immersie biedt. Uit de gameplaybeelden van Avatar: Frontiers of Pandora wordt echter duidelijk dat het vliegen op de Banshee in third-person is. Je ziet je eigen NA’VI namelijk op de Banshee zitten.

Heeft Avatar: Frontiers of Pandora een Character Creation?

Aan het begin van de game is het mogelijk om je eigen NA’VI te maken. We hebben nog niet gezien hoe uitgebreid de Character Creation is, maar je kunt in ieder geval het type lichaam, body paint en de stem bepalen.

Krijgt Avatar: Frontiers of Pandora post-launch content?

Ubisoft heeft onlangs een trailer vrijgegeven, waarin de Season Pass werd uitgelicht. In 2024 kunnen we in ieder geval twee Story Packs verwachten. Story Pack 1 heeft de naam The Sky Breaker, waarin luchtgevechten een belangrijk onderdeel zijn. Samen met de Zeswa Clan ga je de nieuwe gebieden in de Upper Plains verkennen. The Secrets of the Spires Story Pack gaat dan weer over het geheim van de ravijnregio. De RDA is in het gebied aanwezig en delft verschillende grondstoffen wat negatieve effecten heeft op de natuur.

Screenshots van Avatar: Frontiers of Pandora

Avatar Frontiers of Pandora screenshots 1Avatar Frontiers of Pandora screenshots 1Avatar Frontiers of Pandora screenshots 1Avatar Frontiers of Pandora screenshots 1Avatar Frontiers of Pandora screenshots 1

Sta je te trappelen om met Avatar: Frontiers of Pandora aan de slag te gaan? Dan ben je niet de enige. We moeten nog twee weken wachten, maar met deze informatie ben je er helemaal klaar voor! Hou vooral onze site in de gaten voor de review van Avatar: Frontiers of Pandora.

Bron: Ubisoft

Als het op tactiek aankomt, dan is Anita een echte strateeg. Bouwt ze geen personages van begin af aan op in grootse RPG's dan knutselt ze wel aan hele civilisaties in City-survival builders. Daarnaast beschikt Anita over de nodige dosis rust die ze nodig heeft bij het spelen van de meest enge games en snoeiharde indie's. Nee, inderdaad. Er is geen genre waar Anita zich niet aan durft te wagen.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Avatar: Frontiers of Pandora

Series

-

Uitgever

Ubisoft

Reviewscore

Platforms

Pc, Google Stadia, PlayStation 5, Xbox Series

Releasewindow

7 december 2023

Ontwikkelaar

Ubisoft

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord