Check hier alle Nacon Connect 2024 content

Guide: Crash Bandicoot 4: It's About Time tips

Geplaatst: 20 oktober 2020 14:00
Aangepast: 13 november 2020 18:53

Crash Bandicoot 4: It's About Time kwam begin deze maand uit en ik kreeg de kans om de game te reviewen. It's About Time is het vervolg op Crash Bandicoot N. Sane Trilogy, maar kent een geheel nieuwe gameplay met unieke levels en meerdere speelbare personages. De game is geschikt voor jong en oud doordat het verhaal en de besturing vrij simpel in elkaar zitten, maar is tegelijkertijd uitdagend wanneer je daar zelf voor kiest. In deze Drie van die geef ik enkele tips die vooral betrekking hebben op het uitdagende vlak. Ben je hiernaar op zoek? Lees dan gauw verder.

onbekend

Ontgrendel nieuwe skins

Het verzamelen van appels en het slopen van kistjes is een typisch fenomeen van Crash Bandicoot. In de voorgaande delen pakte ik altijd wat ik kon pakken, maar vond ik het niet erg als ik eens wat appels liet liggen. In It's About Time wil je graag je best doen om alle appels te verzamelen, alle kistjes te slopen, verborgen diamanten te vinden en ook nog eens om niet meer dan drie keer dood te gaan. Lukt het jou om dit allemaal te doen in één level, dan ontgrendel je namelijk een nieuwe skin voor Crash of Coco. Gelukkig hoef je deze uitdagingen niet in één keer te behalen en kun je ook bijvoorbeeld eerst alles verzamelen en het level opnieuw spelen zonder drie keer dood te gaan.

onbekend

Speel levels opnieuw

In de voorgaande Crash-games had je voornamelijk te maken met lineaire levels waar je als het ware door een hal rent totdat je bij het einde komt. Heb je het level gehaald, dan kijk je ook niet meer om naar dat level. In It's About Time is dat helemaal niet het geval en krijg je juist het gevoel dat je het level beter wilt doen. Allereerst zijn de levels van zichzelf al erg leuk om te doen door de dynamiek die Toys For Bob eraan heeft toegevoegd. Op het ene moment ren je naar een liaan waarbij je over platforms slingert, het volgende moment moet je vervolgens over muren rennen en draait je camera ineens omdat er een T-Rex achter je aan rent. Dit allemaal is al een reden op zichzelf om de levels opnieuw te spelen. Behaal je een level, dan ontgrendel je Time Trial waarbij je het level opnieuw kunt spelen met de uitdaging om het in een bepaald tijdsbestek te behalen. Daarnaast ontgrendel je N. Verted levels na het behalen van een level. Elk level heeft een eigen N. Verted level waarbij alles in het level gespiegeld is en een filter heeft. De Time Trials en N. Verted levels zijn geinige manieren om de levels opnieuw en tegelijkertijd anders te ervaren en noodzakelijk wanneer je een Platinum Trophy voor de game wilt halen op de PlayStation 4.

onbekend

Volg de tijdlijnen van Crash zijn vrienden

Als je eens eerder een Crash Bandicoot-game hebt gespeeld, dan ben je ongetwijfeld Crash' vrienden weleens tegengekomen. In It's About Time maak je voor het eerst kennis met ze. Je kunt per level kiezen of je Crash of zijn zusje Coco wilt besturen en dit maakt verder ook geen verschil uit in gameplay. De levels van Crash en Coco kun je zien als het hoofdverhaal, maar het leuke van It's About Time is dat er unieke levels zijn ontworpen voor Dingodile, Tawna en Dr. Neo Cortex. Je bent verplicht om één keer een level te halen met deze drie personages, maar in de loop van het hoofdverhaal worden er levels ontgrendeld die verdergaan met de tijdlijn van Crash' vrienden. Ik raad je aan om deze tijdlijnen ook te volgen en de bijbehorende levels te spelen. Elk personage heeft zijn eigen unieke ability's wat zorgt voor variatie in gameplay. Tawna heeft bijvoorbeeld een haak waarmee ze op grote afstand vijanden kan raken of kistjes kan slopen die normaal gesproken niet bereikbaar zijn. Het is even wennen wanneer je van Crash moet omschakelen naar één van zijn vrienden en dit loopt ook niet helemaal soepel, maar dat is wel weer een leuke uitdaging. Daarnaast dragen hun tijdlijnen bij aan het hoofdverhaal en zie je hoe zij Crash helpen om het multiversum te redden.

onbekend

Crash Bandicoot 4: It's About Time is een platformgame waarmee je urenlang speelplezier hebt. Hoewel het verhaal een vervolg is op de trilogie kun je de game ook gemakkelijk op zichzelf spelen. De dynamische levels en uitdagingen zorgen ervoor dat je niet snel verveeld raakt. Dus, waar wacht je nog op? Red het multiversum met Crash Bandicoot en zijn vrienden!

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Crash Bandicoot 4: It's About Time

Series

-

Uitgever

Activision Blizzard

Reviewscore

Platforms

Pc, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PlayStation 5, Xbox Series

Releasewindow

2 oktober 2020

Ontwikkelaar

Vicarious Visions

Gameliner Awards

-

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord