Guide: Zo overleef je in Atomic Heart op Armageddon Mode

Geplaatst: 22 februari 2023 10:00
-

Ik speel mijn games graag op de hoogste moeilijkheidsgraad. Waarom doe ik mezelf graag pijn, vraag je je wellicht af? Ik ben van mening dat een goede game het beste speelt wanneer de speler goed wordt uitgedaagd. Wanneer de speler wordt geforceerd in de systemen van de titel, dan zie je of alles een beetje werkt. In de moeilijkste gamemodus van Atomic Heart, toepasselijk genaamd Armageddon, is het pompen of verzuipen. Ja, dat is de enige manier. Vandaag laat ik jullie weten hoe je de mechanische horror kan overleven middels deze tips!

Character Upgrades voor P3

Tegen een stootje kunnen is cruciaal in Atomic Heart. Vijanden zijn agressief, meedogenloos en wanneer je even niet oplet, lig je koud op de grond. Gelukkig is er de mogelijkheid om agent P3 zelf wat op te peppen. Dit doe je door het goedje Neuropolymer te verzamelen. Dit krijg je door als winnaar uit de bus te komen na een gevecht met één van de game's vele vijanden. Je gaat daarna naar NORA de 3D-printer en spendeert deze punten onder het kopje 'Character'. Dit zijn een aantal zeer bruikbare upgrades:

 • Wild Boar/Musclehead/Athlete: deze spreken voor zich. Meer health is altijd belangrijk en zorgt ervoor dat je wat meer speling hebt wanneer je tegen een groep vijanden vecht en je klappen moet uitdelen.
 • Neuro-Compression Tactical Backpack: je items zijn je beste vrienden. Je kunt deze upgrade twee keer aanschaffen en hierdoor kun je meer wapens, medische spullen, ammunitie en meer vervoeren. Simpel, maar cruciaal in de latere fase van de game.
 • Second Wind: ontzettend belangrijk als we het hebben over mobiliteit. Je krijgt namelijk een extra dodge charge. Dit betekent dat je snel twee keer achter elkaar kan ontwijken, wat uitstekend werkt in combinatie met de volgende op onze lijst.
 • Sleazeball: eerlijk gezegd mijn favoriete upgrade. Je kunt namelijk ervoor zorgen dat je alle schade negeert wanneer je ontwijkt. Je ontwikkelt in principe i-frames voor je ontwijkingsvaardigheden.
 • Parkour: simpel doch effectief. Zorgt ervoor dat je vrijwel geen fall damage meer oploopt. Tenzij je van een flat af sodemietert. Zodra je jezelf niet meer druk hoeft te maken om fall damage, kun je veel heftigere stunts uitvoeren om te ontsnappen uit de klauwen van menig mechanisch moordmachine.
 • Bulwark/Avatar: de kers op onze defensieve taart. Ze zorgen er namelijk voor dat je minder fysieke en elementaire schade oploopt tijdens gevechten.

Upgrades voor Char-Les

De gehele game vecht je samen met je krachthandschoen, genaamd Char-Les. Dit geavanceerde wantje kan je in vele situaties helpen. Ik leg hier uit welke upgrades mij erg goed geholpen hebben tijdens mijn eerste playthrough.

 • SHOK: belangrijkste power in een notendop. Ik zou dus ook aanraden om zo snel mogelijk alle upgrades voor deze vaardigheid aan te schaffen. Veel van de vijanden die je tegenkomt zijn mechanisch en vinden het niet heel chill als jij ze elektrocuteert. Je deelt niet alleen flinke schade uit, maar je creëert ook ruimte voor jezelf door de combat even tot een halt te roepen.
 • Frostbite: handig in de beginfase van de game. Je bent in de eerste uren bezig met het verkennen van de vijandelijke moves en het kan zomaar zijn dat je verrast wordt en overweldigd bent. Frostbite zorgt ervoor dat je vijanden tijdelijk kan bevriezen. Ik vond de upgrades dat je vuurschade kon neutraliseren niet bepaald handig, maar er zijn een aantal upgrades die jouw damage over time ten goede komen. Als je kiest om verder te gaan met Frostbite, investeer dan in de upgrades Absolute Zero en Forced Defrost.
 • Polymeric Jet: later in de game en tegen eindbazen een must. Deze spray zorgt ervoor dat elementaire schade wordt geboost. Je kunt het spul laten branden, bevriezen of elektrocuteren. Sommige eindbazen kun je niet snel genoeg bevriezen. Met de Polymeric Jet kan dit wel. Daarnaast zijn er een aantal organische eindbazen die best lastig zijn. Gebruik de Jet gemixt met wat brandende weapon cardridges om ze snel uit hun lijden te verlossen.
 • Polymeric Shield: de schildpad speelstijl. In het begin handig als je gewoon even de kat uit de boom wilt kijken. Vooral de twee laatste upgrades van de Polymeric Shield zijn sterk. De Kinetic Reflector upgrade stuurt schade terug naar de vijand en de Med Unit Feedback zorgt ervoor dat je weer genezen wordt. Maar om deze twee upgrades te krijgen moet je veel punten erin investeren. Ik weet niet of dat het waard is.

Atomic Heart Guide

Upgrades voor wapens

Er zijn genoeg vuurwapens te vinden in Atomic Heart. Van energiewapens tot old school shotguns, er zijn genoeg blaffende kogelspugers te vinden. Ook is er een selectie te vinden aan meleewapens. Ik heb hier nog wat handige tips voor je op een rijtje gezet:

 • Vervang de 'Swede' bijl: dit is je beginwapen. Zelfs nadat ik er wat upgrades doorheen gejaagd had, had ik het gevoel dat dit meleewapen niet optimaal werkte. Ik ruilde Swede in voor een wat grover wapen: de Snowball. Ik zag dat ik veel meer schade uitdeelde en dat ik de kleinere vijanden zelfs met een opgeladen klap kon neerhalen. Dus ja, ik kan zeker aanraden om met andere meleewapens te spelen, zodra je daar de materialen voor hebt.
 • Produceer een sterk energiewapen: je begint namelijk met de Elektro. Leuk NERF-pistooltje hoor. Je kunt er camera's en andere kleine vliegende vijanden mee uitschakelen, maar daar blijft het dan ook bij. Beetje zonde van al die energie die je aan het verzamelen bent. Daarom is het een goed idee om een sterk energiewapen te printen, zodra dat kan. De Dominator is een goede keuze, maar ik koos zelf voor de Railgun. Dat ding schiet een gat in vrijwel alles. Duur, maar de investering meer dan waard.
 • Gebruik cardridges: ze geven je wapens namelijk een elementaire boost. Je moet je wapen upgraden, zodat er een functie komt om een cardridge te installeren. Maar zodra je dat gedaan hebt kun je extra vuur, ijs en elektrische schade uitdelen.
 • Exploreer de dungeons: je vindt hier namelijk extra upgradebare items. Je kunt in het upgrade-menu precies lezen waar bepaalde items zich schuilhouden. Zo kun je bijvoorbeeld drie raketten tegelijkertijd herladen of wil je gewoon iets simpels, zoals extra shells in je schotgun. Deze upgrades kunnen je wapen net de boost geven dit het nodig heeft!

Atomic Heart Guide1

Tips voor combat

Okay, nu heb je de middelen. Nu is het nog de bedoeling om ervoor te zorgen dat je jezelf goed neerzet. Scan altijd je omgeving, zodat je bewust bent van de locaties van vijanden. Daar stopt het scannen niet. Wanneer je specifieke vijanden scant, dan krijg je hun sterke en zwakke punten te zien. Maak hier altijd (mis)gebruik van! Het is geen gek idee om de aandacht van een vijand te lokken middels een wat zwakker wapen, zoals de Electro. Vele vijanden zijn op zichzelf niet een dusdanige bedreiging, zeker niet later in de game. Het kan echter wel voor problemen zorgen wanneer je door een groep wordt opgejaagd.

Wanneer je in één tegen één situaties terecht komt, is het aan te raden om je vaardigheden in te zetten gepaard met een meleewapen. Zo bespaar je ammunitie, bouw je energie op en kan je lekker de kop inslaan van hetgeen wat dom genoeg was jou alleen te benaderen. Word je opgejaagd door een groep en denk je dat het niet meer goed gaat komen? Wegrennen is altijd een optie. Ze zullen echt wel een poging doen om je in te halen, maar als je goed door blijft sprinten en je niet druk maakt om wat er achter je gebeurt, dan moet dat goed komen. Mocht je echt niet kunnen ontkomen, check dan altijd naar de grote cirkel die op het scherm tevoorschijn komt wanneer een vijand je een klap probeert te verkopen. Dit is namelijk jouw que om je ontwijkingsvaardigheden te tonen. Let echter op dat niet elke aanval een cirkel communiceert.

Atomic Heart BioShock Drie van die

Atomic Heart laat niet met zich sollen, dus daarom is het maar goed dat je nu wat handvaten hebt om te overleven. Armageddon Mode is geen grap, maar dat maakt het ook meteen zo'n memorabele ervaring! Heb jij nog specifieke vragen over Atomic Heart en het overleven in het Russische dystopie? Laat het ons weten en we helpen je verder. Want het is niet mijn uitdaging, het is onze uitdaging!

Check hier onze review van Atomic Heart. Lees hier alles wat je moet weten over Atomic Heart.

Bram Noteboom Head of Content

Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Atomic Heart

Ontwikkelaar:

Mundfish

Uitgever:

Focus Entertainment

Release:

21 februari 2023

Pc, PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 5, Xbox Series

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord