Atomic Heart

  • Ontwikkelaar Mundfish
  • Eerste releasedatum 21 februari 2023
  • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One , PlayStation 5 , Xbox Series
  • Genre Actie , RPG , First-Person Shooter , Open-World , Horror
  • Gameliner score

Alles wat je moet weten over: Atomic Heart

Atomic Heart - wat heb ik veel over jou gehoord. Toen de eerste teaser trailer verscheen meer dan vijf jaar geleden, toen was er nog maar weinig geloof in je. De actiegame van Mundfish werd al snel bestempeld als vaporware, want het zag er allemaal te goed uit om waar te zijn. Nu naderen we toch echt de lancering van Atomic Heart en weer komt de game in opspraak. Dit heeft te maken met de roots van de studio en de gevoelige situatie in het oosten van Europa. Ja, de oorlog in Oekraïne heeft ook impact hier. Mundfish zorgt voor veel vragen en niet altijd de gewenste antwoorden. Vandaag ga ik jullie proberen te informeren over de game Atomic Heart en we bekijken met een neutrale blik een aantal van de gevoelige situaties. Lees hier alles wat je moet weten over Atomic Heart!

Wat is Atomic Heart?

Atomic Heart is een sci-fi first-person shooter en actie/RPG. Er worden ook redelijk wat horrorelementen teruggevonden in het DNA van deze titel. In een alternatieve tijdlijn heeft de Sovjet Unie zich weten te vestigen en te evolueren in een echt utopie. Dankzij een geweldige doorbraak in technologie heeft Rusland het Nazi-Duitsland weten te verslaan in de oorlog. De technologische doorbraak zorgde er ook voor dat mensen in luxe konden leven en dat het handmatige (en vervelende) werk door robots is overgenomen. Door een foute update gaat er echt iets gruwelijks mis. Alle robots keren zich tegen de mensheid en het is aan de speler om achter de waarheid te komen. Je stapt in de schoenen van de mentaal instabiele agent P3. De waarheid ontdek je echter niet zomaar.

Wat voor gameplay heeft Atomic Heart?

In Atomic Heart speelt combat een grote rol. Je vecht tegen killer robots, mutanten en meer. Dit doe je door je arsenaal goed te benutten. Je gebruikt een groot aantal vuurwapens, maar je kunt ook je experimentele krachthandschoen gebruiken om speciale krachten uit te voeren. Je upgradet je personage om zo steeds sterker te worden en tegen dodelijkere tegenstanders opgewassen te zijn. Daarnaast krijg je de ruimte om de wereld te verkennen, puzzels op te lossen en te zoeken naar de juiste middelen, zoals ammunitie en health packs.

Is Atomic Heart een Russische game?

Atomic Heart speelt zich af in een alternatieve versie van de Sovjet Unie. Het laat een wereld zien, waarin de Sovjet Unie geëvolueerd is in een soort paradijs. Dus ja, het is best wel Russisch. Ook heeft de ontwikkelaar Mundfish een Russische achtergrond. Hun team bestaat echter uit ontwikkelaars over de hele wereld en tegenwoordig zijn gevestigd in Cyprus. De Russische invloed is echter niet te ontkennen, ondanks dat Mundfish zelf het daar liever niet over heeft. Logisch, gezien de huidige staat van de wereld.

Zijn je gegevens veilig met Atomic Heart?

Volgens ontwikkelaar Mundfish wel. Er was even wat hommeles toen er in de privacyverklaring van Russische webwinkel een opvallende regel stond. Er werd namelijk gezegd dat data van een gebruiker verzameld kon worden en naar de Russische staat zou kunnen worden gestuurd. Mundfish heeft gezegd dat dit niet het geval is en dat de privacyverklaring verouderd is en al jaren geleden verwijderd had moeten worden. De webwinkel is nu ook gesloten om verdere verwarring te voorkomen, aldus Mundfish.

Lijkt Atomic Heart op BioShock?

Dit was eerst het narratief: Atomic Heart is de Russische BioShock. Dit blijkt echter steeds minder accuraat te zijn. Waarin BioShock erg leunde op de RPG-elementen, lijkt Atomic Heart meer aan te voelen als een brute first-person shooter. Beide games gebruiken natuurlijk vuurwapens in de rechterhand en speciale krachten in de linkerhand, maar ze zijn niet als twee druppels water verder.

Wat is de releasedatum van Atomic Heart?

Atomic Heart verschijnt op 21 februari 2023.

Op welke platformen verschijnt Atomic Heart?

Atomic Heart komt naar de PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S en pc via Steam en de Microsoft Store. De titel is ook te verkrijgen via de site van de Europese uitgever Focus Entertainment.

Komt Atomic Heart naar Game Pass?

Ja, Atomic Heart is beschikbaar op Xbox Game Pass en PC Game Pass vanaf dag één!

Hoe draait Atomic Heart op de current-gen consoles?

Zo draait Atomic Heart op de PS5 en Xbox Series X|S: 60 FPS en 4K resolutie in de dungeons en 60 FPS met dynamische resolutie (die nog steeds mikt op 4K) in de open-wereld onderdelen.

Heeft Atomic Heart co-op?

Nee, Atomic Heart is een singleplayer-game. Het bevat geen multiplayer.

Atomic Heart cinematic screenshots:

Atomic Heart gameplay screenshots:

Een controversiële titel, dat is Atomic Heart zeker. De ontwikkelaars hebben hun hart en ziel in de game gestoken, maar wat gaat het worden voor Mundfish? Binnenkort komen we erachter, wanneer Atomic Heart wereldwijd beschikbaar is. Kom zeker terug om ons oordeel te lezen!

Over auteur Bram Noteboom

Bram Noteboom Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?