Guitar Hero 3: Legends of Rock

  • Ontwikkelaar Neversoft Interactive
  • Eerste releasedatum 23 november 2007
  • Platformen Xbox 360
  • Gameliner score -

Guitar Hero en Skyrim: wat hebben ze gemeen?

Guitar Hero 3: Legends of Rock bevatte een hoop lastige nummers om te spelen, maar het nummer dat bij iedereen is blijven hangen is 'Through The Fire And The Flames' van Dragonforce. Waarschijnlijk krijg je al meteen weer pijn in je vingers bij het horen of lezen van de naam van het nummer. En terecht. Maar wat heeft dat nou verder met Skyrim te maken? Tja, we kunnen ons voorstellen dat je dat zo snel even niet begrijpt. De games hebben weinig met elkaar gemeen. Toch is er één ding dat hen aan elkaar koppelt: de band Dragonforce.

onbekend

Powermetal uit Londen

Weet je nog hoe episch het voelde als je überhaupt de kans kreeg om het nummer af te maken? Nou, zo episch voelt het ook om het in het echt gespeeld te zien worden. Dragonforce is een powermetalband uit Londen, dus de grappen over de brexit vlogen uiteraard over de toonbank. Evenals de Corona's die de gitarist van de band aan het drinken was. Je zou zeggen dat wanneer er bij elke microfoon één Corona staat, elk flesje voor een ander bandlid bedoeld is. Nou, dat zag de gitarist dus anders, want hij dronk in zijn eentje elk laatste flesje op. Vandaar dus dat ze steeds van plek wisselden.

Het energielevel van de band is vergelijkbaar met het legendarische Guitar Hero-nummer dat ze hebben geschreven, veel meer valt er niet over te zeggen. En datzelfde energielevel kregen ze er ook snel in bij het publiek. Erg gaaf om te zien, iets minder gaaf wanneer je als fotografe van 1.57m vooraan staat en alle kanten op geduwd wordt. Verder had ik het zeker wel naar mijn zin hoor, gelukkig heb ik al heel wat meegemaakt tijdens mijn concertavonturen en viel deze avond daarbij in het niet. En mijn camera is nog heel, dat is ook belangrijk.

onbekend

The Last Dragonborn

Naast 'Through The Fire And The Flames' maakte de band ook een nummer dat refereert naar een andere game. Weet jij welke? Inderdaad, Skyrim. Dragonforce maakte namelijk een track die 'The Last Dragonborn' heet. Leadzanger Marc Hudson gaf tijdens een live performance toe dat het nummer inderdaad een lofzang is aan zijn favoriete videogame. Niet dat hij dat hoeft te vertellen aan gamers, want waar zou het woord 'Dragonborn' anders naar moeten verwijzen? Maar goed, artiesten hebben wel vaker de neiging om onnodige bevestigingen te geven als ze moe zijn en nog een half uur speeltijd door moeten komen.

Al zijn er nog steeds discussies gaande over de personage die je speelt in Skyrim, de bandleden van Dragonforce gaan er maar al te graag vanuit dat hij weldegelijk The Last Dragonborn is. En als je die attributen ziet die ze op het podium gebruiken, ga je liever niet tegen deze muzikanten in. Heb maar gewoon vertrouwen in de gitaar riffs en de krachtige stem van Marc, want die zul je niet snel in een andere band tegenkomen. Dus als je nog op zoek was naar goed achtergrond geluid om Skyrim bij te spelen: graag gedaan! Al is het moeilijk om stil te blijven zitten bij de adrenalinebom die Dragonforce heet.

Over auteur Eilish Janssen

Eilish Janssen Je zou het haast niet zeggen, maar Eilish heeft een passie voor alles dat de "normale mens" de stuipen op het lijf jaagt. Haar stapel dekentjes is torenhoog en wanneer de zon zijn oogjes sluit, wikkelt ze zich in haar coconnetje om zich onder te dompelen in menig nachtmerrie. Vergis je echter niet, Eilish is altijd vlijmscherp. Ze scheidt het kaf van het koren en weet het laatste nieuws recht voor je raap te brengen.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?