Hoe wissel je een PlayStation cadeaukaart in?

-

Om het maximale uit je PlayStation 4 of 5 te halen, wil je online kunnen gamen. Een singleplayer-mode heb je immers al snel uitgespeeld. Neem het online op tegen je vrienden of willekeurige spelers elders in de wereld. Het online spelen van spellen is niet zonder meer mogelijk op je game console, je hebt er PlayStation Plus voor nodig. Er zijn verschillende manieren waarop je PlayStation Plus kunt activeren. Een voorbeeld daarvan is het gebruik van een cadeaukaart, die je eenvoudig online bestelt. Hiermee voeg je saldo toe aan je account. Zo hoef je de gegevens van je creditcard niet in te vullen, niet te betalen met PayPal, etc. Overigens is het bestellen ervan niet alleen leuk voor jezelf, je kunt de PS Plus cadeaukaart geven op de verjaardag van een goede vriend die zelf ook veel online speelt. Een leuk cadeautje!

In dit artikel lees je meer over het inwisselen van de PlayStation cadeaukaart. Hoe gaat dit in z’n werk?

PlayStation Logo2

PlayStation cadeaukaart inwisselen in drie stappen

Het inwisselen van een PlayStation cadeaukaart is heel eenvoudig, nadat je deze online besteld hebt. Je ontvangt na het plaatsen van je bestelling vrijwel direct een 12-cijferige code in je mailbox.

Stap 1: bezoek de PlayStation Store op je mobiele telefoon of bijvoorbeeld laptop. Log hier vervolgens in met je Sony-account, dit kan rechts bovenin het scherm.
Stap 2: klik op het icoontje dat je bij je profiel hoort en selecteer de optie “Code inwisselen” dat nu verschijnt in het menu.
Stap 3: voer de 12-cijferige code van je PlayStation cadeaukaart in en klik op “Doorgaan”. Het saldo dat je kocht wordt nu toegevoegd aan je account.

Afsluiten van een PlayStation Plus abonnement

Na het toevoegen van het saldo aan je account, kun je een abonnement op PlayStation Plus afsluiten. Dat doe je binnen de PlayStation Store op je computer, in de app op je telefoon of via de game console zelf. Er wordt onderscheid gemaakt tussen drie soorten abonnementen: Essential, Extra en Premium. Om online te kunnen gamen heb je voldoende aan het PS Plus Essential-abonnement. Niet alleen neem je het hiermee op tegen andere online spelers, ook profiteer je van maandelijks nieuwe games en exclusieve kortingen.

Iedere maand worden een aantal spellen gratis aangeboden aan spelers met een PS Plus-abonnement. Vergeet ze niet te bekijken, wellicht zit er een spel bij dat past bij jouw interesses. Je downloadt het spel direct vanuit de PlayStation Store op je console.