Check hier alle PlayStation Showcase 2023 content

Opinion: Ditjes en datjes

Het is op dit moment zondagmiddag 6 juni en ik zit hier binnen te werken aan deze column. Ik heb eerlijk gezegd geen idee waarover ik het moet gaan houden en dus schrijf ik mijn gedachten op en zie ik wel waar het naar toe leidt. Het lijkt nu wel alsof we in een soort van twilight zone zitten, waarin rust en kalmte heerst, oftewel de stilte voor de storm. Langzamerhand druppelen de eerste berichtjes binnen over de aankomende E3, die volgende week voor de deur staat en waardoor de gehele games-industrie weer op z'n kop wordt gezet. Een hele spannende tijd, elk jaar weer en natuurlijk gaan wij van Gameliner je weer proberen zo snel mogelijk en zoveel mogelijk te weten te laten komen van dit evenement in Los Angeles. Kijk je er al naar uit?

Het lijkt nu wel alsof de column over de E3 lijkt te gaan, maar dat is niet mijn bedoeling. Ik bedenk me eigenlijk hoe verwend we wel niet zijn geweest met fantastische games deze afgelopen zes maanden. Elke maand kwamen er wel één of meerdere AAA-titels uit. Als ik naar onze reviews kijk dit eerste halfjaar, kom ik titels tegen als Bayonetta, Mass Effect 2, BioShock 2, Red Steel 2, Heavy Rain, Final Fantasy XIII, God Of War 3, ModNation Racers, Alan Wake en Red Dead Redemption tegen. Stuk voor stuk titels die door onze redacteuren hoge cijfers kregen, en terecht! We zitten in een tijd waarin we verwend worden en keuzes moeten maken welke games aan te schaffen, want helaas kan het geld maar één tegelijk rollen. Ik ben dan ook bang dat we na deze E3 weer zoveel titels aan ons verlanglijstje kunnen toevoegen, dat we misschien dit jaar de vakantie moeten gaan overslaan. Wel eens op Balkonia geweest? Ik wel, samen met mijn lieve DS! Helaas heb ik geen vakantiekiekjes genomen...

Een ander evenement waar ik nu ook al naar uitkijk is onze Europese E3 namelijk de gamescom 2010 in het mooie Keulen. Ik kan mij nog goed herinneren hoe vorig jaar de temperatuur naar 35 plus graden steeg en het een enorme zware dag was om in die hitte in al die grote hallen rond te struinen en daar de nieuwste games te checken. Wel was het ontzettend de moeite waard en kan ik ook iedereen aanraden deze beurs vlak over de grens te gaan checken.

Zo gaan we dus een mooie zomer tegemoet, met hopelijk zonnig weer en een wereldtitel op zak, de vele muziekfestivals (check vooral onze redacteuren op menig metalfestival), de gamescom 2010 en stiekem alvast wat vooruit kijken naar het najaar.

En dat najaar begint voor Alex, Klaas en mij al op 24 september, want dan kunnen wij aan de slag met F1 2010. Maken we ons op voor de beste F1 game aller tijden?

Het einde van mijn column voor deze keer is nu inzicht. Ik weet niet hoelang je nog naar school gaat, maar bij deze wens ik je alvast een fijne zomervakantie. En voor degenen, waaronder ik, die de zomer blijven doorwerken. Houd vol!!!

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?