Opinion: Gamers & Girlfriends

Bijna elke gamer die in een relatie zit of heeft gezeten kent het probleem. Die knagende angst: ga ik nog tijd hebben om te gamen of is die tijd voorbij? Gaat mijn vriendin al mijn tijd opeisen of gaat ze mijn hobby respecteren, of nog beter, delen? We zien twee grote extremen hierin.

Ik haat gamen

Als je pech hebt, haat je vriendin het feit dat je gamet. Als je eindelijk een spelletje aanzet, zal je in plaats van interesse van je wederhelft een ruzie krijgen over het feit dat je liever gamet dan dat je tijd met je wederhelft doorbrengt. Maar samen op de bank met hem of haar series kijken die je niet interessant vindt zou dan wel 'normaal' zijn. Of God behoede naar de huishoudbeurs moeten gaan. Begrip hoef je niet op te rekenen, want voor elke seconde die je aan gaming besteed zal je in tienvoud moeten boeten. Dit soort relaties zijn vaak dat de ander je wilt veranderen naar een meer acceptabel persoon. In ieder geval voor zijn of haar maatstaven. En daar past gaming niet bij. Dus je zult veel van hem of haar moeten houden, want dit gaat je hoogstwaarschijnlijk je hobby of je relatie kosten.

onbekend

Gamen ♥

Het andere extreme is de heilige graal onder de gamers: de gamerrelatie. Je vriend of vriendin is net zo enthousiast over gaming, en als je echt mazzel hebt zelfs een speler van dezelfde games. Lekker samen World of Warcraft spelen of samen in co-op zombies schieten. Samen naar gamingconventies gaan of zoeken naar leuke games in een winkel. Samen het huis inrichten met gaminggerelateerde spulletjes. Dit is voor de gamer de ideale relatie. Als je zo iemand tegenkomt, laat ze nooit los! Want dit is een zeldzaamheid. Gelukkig is tegenwoordig gamen onder zowel mannen als vrouwen steeds meer geaccepteerd, maar toch Pas op dat het gamen niet alleen facebookspelletjes beslaat, anders heb je te maken met een neppert.

onbekend

Tot slot

Er is nog een derde categorie: de relatie waarin het niet uitmaakt of je zit te gamen. Hierin moet je oppassen: het kan gewoon geen interesse zijn of de vlam is aan het uitgaan. Let goed op en leg in deze situatie af en toe je controller weg en schuif je toetsenbord aan de kant en ga een leuke film met hem of haar kijken. Want anders zou het wel eens mis kunnen gaan

Zijn jullie het hier mee eens? Of ga ik nu heel kort door de bocht? Laat een reactie achter wat jouw ervaringen zijn!

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?