Opinion: Gezwicht voor de outlaw genaamd Rockstar

Geplaatst: 1 oktober 2018 16:00
Aangepast: 1 oktober 2018 16:43
-

Howdy partner, jaren geleden is oktober omgedoopt tot stoptober. Aangezien ik al een tijdje geleden ben gestopt met roken en vervolgens ook gestopt ben met stoppen, heeft de maand oktober eigenlijk weinig betekenis voor mij. Gelukkig is dit ook de maand waarop Red Dead Redemption 2 verschijnt. Daarom roep ik deze maand uit tot Outlawtober. Weg met die rokende staafjes van dood en verderf. Nee, een echte man kauwt lekker op pruimtabak Wat?! Pruimtabak is ook niet goed voor je? Nondeju! Wat is tegenwoordig nog wel goed voor de mens? Doet er niet toe. Het is Outlawtober en daarin doe ik wat ik zelf wil!

onbekend

Een echte outlaw heeft schijt aan alles. Haal de sporen uit de kast, tik je cowboyhoed wat omlaag en steek een tandenstoker tussen de lippen. Niets is zo imponerend als een man die overkomt als iemand die weet wat hij doet. Ga zitten aan de pokertafel en hoewel je geen flauw benul hebt van het spel, doe je net of je alles onder controle hebt. Dat je vier handjes later op een muilezel de aftocht blaast, is dan weer een zaak voor later. Wellicht dat we anderen lekker de outlaw moeten laten zijn... Ik heb het in ieder geval niet in me. De hoge piefen bij Rockstar zijn daar echter wel voor weggelegd, want deze heren weten dondersgoed waar ze mee bezig zijn. Ze spelen een spelletje met een torenhoge inzet, maar geen enkele zet is ondoordacht. Iets waar ik alleen maar mijn cowboyhoed voor af kan nemen.

Red Dead Redemption 2 staat op het punt van verschijnen en, hoewel ik mijn uiterste best heb gedaan, begin ook ik de hype te voelen. De marketingstrategie van Rockstar Games lijkt toch weer te werken. Jarenlang hebben ze zich van de domme gehouden. Zelfs na de onthulling bleef het erg lang stil. Toen ging het opeens los. Trailers, gameplay, afbeeldingen en specs kwamen met rap tempo naar buiten. Hierdoor ontstond er een overload aan informatie en kon je simpelweg niet langer om de game heen. Hoewel ik zoveel mogelijk afstand heb gehouden van alle nieuwtjes, ben ook ik voor de uitgekookte marketingstrategie gezwicht. Na het kijken van de gameplay ben ik meer dan om. Ik had Spider-Man al als game van het jaar bestempeld, maar de strijd is overduidelijk nog niet gestreden.

onbekend

Sowieso blijkt 2018 een jaar van pieken te worden. Flink wat uitgevers komen namelijk met een aantal krachtpatsers, maar Rockstar Games spant de kroon. Sony heeft Spider-Man, Microsoft heeft Forza Horizon 4 en Nintendo komt met Super Smash Bros. Ultimate op de proppen. Toch lijkt Rockstar er met de hoofdprijs vandoor te gaan. Niet alleen omdat Red Dead Redemption 2 een langverwachte game is, maar ook omdat hij op meerdere platformen verschijnt. Juist, zowel Xbox- als PlayStation-bezitters kunnen genieten van de game. Geen segmentering, maar spreiding van jewelste. Kortom, er zijn veel meer gebruikers die de game kunnen spelen. Daarbij wordt de game een maand later voorzien van Red Dead Online. Als we wat van GTA Online hebben geleerd, dan is het wel dat Rockstar erg veel tijd en liefde in de online modus steekt. Juist, zelfs als je de game uitspeelt, krijg je weer wat nieuws.

De keuze voor een online modus komt natuurlijk niet zomaar uit de lucht vallen. GTA Online staat al jarenlang garant voor flink wat centjes in de kas en het zou dan ook dom zijn om die extra inkomsten mis te lopen met Red Dead Redemption 2. De grote vraag is echter of dit de grote GTA Online-killer gaat zijn. Ik kan namelijk nog niet helemaal voor me halen hoe Red Dead Online hetzelfde fun-gehalte moet leveren als GTA Online. In Grand Theft Auto heb je auto’s, vliegtuigen, helikopters, boten, vol automatische wapens en motherfucking straaljagers. Wat moet Red Dead Online in hemelsnaam doen om dit te overtreffen? Hoe krijgt Rockstar gamers zover om nog meer jaren te steken in de online modus van Red Dead Redemption 2? Er ligt vast een plan klaar, want ja we hebben het natuurlijk wel over Rockstar, maar het is mij nog een beetje onduidelijk. Tijd zat is er in ieder geval wel, GTA Online kwam namelijk niet gepaard met een vlekkeloze start en toch zie ik nog altijd vrienden in mijn vriendenlijst die de game nog dagelijks spelen. Dat komt niet door de perfecte launch, maar door de geoliede marketingmachine die alles net wat anders doet dan de rest. Die tegendraadsheid lieve lezers, dat is nou wat een echte outlaw tekent.

onbekend

Rudy Wijnberg Head of Media

Als het gaat om passief sporten is Rudy een kei gezien hij regelmatig menig vechtersbaas tegen de vloer nokt en tanden laat rapen. Toch is hij niet vies van andere genres. Onder het motto “je moet toch alles in je leven geprobeerd hebben” experimenteert onze Amsterdammer zo nu en dan eens wat. Niet altijd even succesvol, geduld is namelijk niet echt zijn sterkste punt, net als een gracieuze winnaar zijn gedurende menig fighter…

In dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Red Dead Redemption 2

Ontwikkelaar:

Rockstar Studios

Uitgever:

Rockstar Games

Release:

26 oktober 2018

Pc, PlayStation 4, Xbox One

Lees meer
Reacties
Er zijn nog geen reacties
Nog niet uitgepraat? Praat verder op Discord