Mortal Kombat 11

  • Ontwikkelaar NetherRealm Studios
  • Eerste releasedatum 23 april 2019
  • Platformen Pc , PlayStation 4 , Xbox One , Nintendo Switch , Google Stadia , PlayStation 5 , Xbox Series
  • Genre Fighting
  • Gameliner score

Opinion: Mortal Kombat 11 Kombat Pack - Beste voor het laatst bewaard

Mortal Kombat 11 had één van de beste build-ups naar de releasedatum toe. Elke week kregen we een stream, waarin ze een nieuw personage lieten zien die in de game terecht kwam. De ene keer lieten ze Kabal zien, terwijl Jade de volgende week aan de beurt was. De goede personages maken een Mortal Kombat game wat het is. De eerste uitbreiding is hier echt niet anders bij. Toen de eerste namen op het scherm verschenen werd iedereen wild. Shang Tsung, Spawn en vele anderen maakten hun verschijning. Maar de Kombat Pack was prijzig. Je betaalde veertig euro voor zes nieuwe vechtersbazen en wat nieuwe skins. Waren ze het waard? Zijn ze allen een welkome toevoeging aan het rooster van Mortal Kombat 11? Je leest het hier, want we nemen deze gevaarlijke personages eens onder de loep.

Klassic Kombat

Presentatie is hierbij een belangrijke factor. Als Mortal Kombat 11 iets goed doet, dan is het wel de visuele presentatie van de personages. De klassieke Mortal Kombat vechters die terugkeren, zijn ook erg goed gedaan. Shang Tsung is in het bijzonder uitzonderlijk mooi afgewerkt. Ze hebben zelfs de acteur Cary-Hiroyuki Tagawa, die hem in de oude films speelde, kunnen regelen voor het model en voiceacting. Shang Tsung, Nightwolf en Sindel barsten allemaal van het karakter en de presentatie ziet er schitterend uit. Maar hoe spelen ze?

Ze voegen allen iets toe aan het rooster van Mortal Kombat 11. Qua gameplay heb je de zoner Shang Tsung, de brawler Nightwolf en de listige Sindel. Alle drie zijn ze qua gameplay anders en zorgen voor een diverse cast. Ze hebben mij alleen nooit weten te overtuigen om hen te kiezen, in plaats van de personages die al in de game zaten. Ik bleef toch het meeste met Shao Kahn, Scorpion en Erron Black spelen. Ik moet echt wel zeggen dat dit per persoon verschilt en dat de aanwezigheid van deze klassieke kombatants er zeker mag zijn. De ingame lore en gesprekken die ze voerden met de andere personages waren dan ook altijd een joy om te bekijken. Dus ze zijn sterk, maar ze blijven wel op hetzelfde niveau zitten als de personages die al in de game bestaan. Dit kan je positief ervaren, maar zijn ze daarom wel de aankoop waard? Laten we eerst kijken naar de andere drie karakters.

onbekend

Spawn > Terminator >>> Joker

Een Mortal Kombat game is niet compleet zonder wat gasten over de vloer te hebben. Mortal Kombat 9 had Freddy Krueger en Kratos, terwijl Mortal Kombat X zich versterkte met Jason Voorhees, Leatherface, Alien en The Predator. Tot nu toe heeft Mortal Kombat 11 drie externe gasten in het rooster zitten namelijk de Terminator, Joker en Spawn.

De Joker had niet gehoeven. We zien hem in elk stukje van DC-gerelateerde media en zelfs in de Injustice games van Neatherrealm zelf. Het personages is compleet overused en ik hoefde hem niet in Mortal Kombat 11. Nu dat uit de weg is, zijn design is goed en qua gameplay zorgt hij voor wat interessante set-ups. De Terminator heeft een geweldig model en brute gameplay, maar het is jammer dat ze Arny niet konden overtuigen om de stem leven te geven. De vervanging is niet slecht, maar is niet te vergelijken met het origineel. Spawn? Eén van de beste personages in de game. Keith David keert terug voor de stem, de gameplay is uniek en ontzettend bruut. Het is puur genieten met de gedaante uit de hel. Spawn alleen al verantwoordt het gehele Kombat Pack, hij is gewoon zo vet. Al sinds Mortal Kombat 9 vragen fans naar de Hellspawn en in Mortal Kombat 11 is hij er dan eindelijk. Hij was het wachten zeker waard.

onbekend

Kopen met je Koins

Ondanks dat er weinige echte klappers in deze uitbreiding zitten, is de Kombat Pack een uitstekende keuze voor iedereen die maar niet genoeg kan krijgen van Mortal Kombat 11. Ik heb plezier gehad met alle personages, al heb ik Joker toch snel links laten liggen. Spawn is toch de echte ster van de show en samen met de Terminator en de klassieke Mortal Kombat personages heb je een hele solide aankoop. De extra skins die erbij komen kijken voor je basis rooster, zijn leuk voor erbij, maar dat is het dan ook. Kombat Pack 2? Ja, graag. Ik kan niet wachten op de onthulling. Ik heb mijn nieuwe dosering aan hype nodig! Dus als jullie nou even Ermac, Reptile en wat andere vette klassieke kombatants kunnen toevoegen, dat zou top zijn. Maar voor nu kun je met een gerust hart weten dat Kombat Pack 1, alle koins meer dan waard is.

BRON Finish Him!

Over auteur Bram Noteboom

Bram Noteboom Ons Brammeke is van alle markten thuis. Is hij niet nieuws aan het pennen, dan staat hij wel voor de camera of hangt hij achter de microfoon voor de Game Over-podcast. Een ding is in ieder geval wel zeker, Bram heeft altijd zijn hart op de tong en schuwt niet weg van een pittige discussie. We noemen Bram dan ook niet voor niets "het wonderkind" hier op de redactie.

Reacties

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?