Preview: 1-2-Switch!

Geplaatst: 18 februari 2017 13:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Nintendo brengt twee launchgames uit voor de Nintendo Switch. De eerste van deze twee is 1-2-Switch! De game bestaat in totaal uit 28 verschillende minigames die je met de Joy-Con-controllers kunt spelen. De vier games waarmee ik aan de slag ben geweest zijn echt heel erg leuk en geven je een goed beeld van wat het apparaat allemaal kan. Toch blijft het moeilijk inschatten of de volledige prijs die ervoor gevraagd wordt een eerlijke prijs is voor datgene wat je ervoor terug krijgt.

Haalt alles uit je Joy-Con-controllers

Wii Sports en Wii Sports Resort waren twee succesvolle games voor de Nintendo Wii en niemand kan ontkennen dat dit vrij vermakelijke games waren. Niet alleen lieten deze games zien wat de Wii Motion Controller en Plus allemaal allemaal in huis hadden, ook kregen de games gezinnen in beweging. De game draaide zeker op verjaardagen de nodige overuren. In 1-2-Switch! heeft iedere speler een Joy-Con-controller in zijn handen. Het is alleen niet de bedoeling dat je met je luie kont op de bank blijft zitten, een hoop van deze minigames speel je namelijk staand tegenover elkaar. Met 1-2-Switch! doet Nintendo eigenlijk weer waar het bedrijf goed in is, vermakelijke games uitbrengen. Ik zie het zo voor me dat je samen met je vrienden de nodige uurtjes speelplezier beleeft met deze partygame.

Nintendo introduceert met de Joy-Con-controllers een verbeterde HD-trilfunctie techniek. In de controller lijken balletjes te zitten die je afzonderlijk van elkaar voelt bewegen. Dit is bijna niet van echte balletjes te onderscheiden. Bij de meeste opdrachten kijk je elkaar recht in de ogen aan en wordt je reactievermogen flink op de proef gesteld.

28 minigames

Ik ben aan de slag geweest met vier totaal verschillende games uit 1-2-Switch! De eerste minigame die ik speelde was Revolverduel. In Revolverduel moet je tegenover elkaar staan. Je kijkt elkaar recht in de ogen aan, dat is wel het leukste tenminste, en je houdt de Joy-Con-controllers naast je lichaam naar beneden als een revolver. Je daagt elkaar een beetje uit en wanneer er 'vuur' wordt geroepen, richt je de controller als een gek naar voren en druk je zo snel als je kunt op de knop ZL of ZR. De reactiesnelheid is doorslaggevend. De eerste die de tegenstander binnen een hoek van 45 graden weet te raken, heeft het duel gewonnen. In de tweede minigame moet je zoveel mogelijk glazen melk schenken, dit doe je door een koe te melken. Met je wijs- en middelvinger knijp je, terwijl je de Joy-Con-controller naar beneden duwt als een echte uier van een koe, de knoppen aan de zijkant van de Joy-Con druk je om de beurt in. De persoon met de meeste glazen melk aan het einde van de speelronde heeft gewonnen.

We hebben de HD-trilfunctie van de Joy-Con-controller uitvoerig kunnen checken. Je moet raden hoeveel balletjes jij denkt dat je voelt in de Joy-Con. Dit doe je door je Joy-Con-controller alle kanten op te bewegen. Als je het aantal denkt te weten, leg je de controller neer. Als de andere ook zijn controller heeft neergelegd krijg je de uitslag te zien. Diegene die het aantal exact heeft geraden, heeft zijn beurt gewonnen. De laatste minigame die we hebben kunnen proberen is Samoeraiproef. In Samoeraiproef moet je wederom tegenover elkaar gaan staan. Je probeert te voorspellen wat de tegenstander gaat doen; wordt het een schijnbeweging of een echte slag? De tegenstander moet jouw samoeraizwaard klemmen door in zijn handen boven zijn hoofd te klappen. Dit spel kan een eeuwigheid duren, want alleen als je je tegenstander raakt heb je gewonnen. Het record stond op vijftien minuten.

Voorlopig oordeel

Kan je je nu nog urenlang vermaken met Wii Sports of Resort? Dan is 1-2-Switch! een leuke upgrade als je de console toch al wilde kopen. Alle 28 minigames verschillen ook nog eens van elkaar. Als je 1-2-Switch! met een aantal vrienden speelt, kun je echt heel veel plezier putten uit de game. Het is een echte partygame, zoals alleen Nintendo deze kan maken. Het is even afwachten hoe leuk alle 28 minigames daadwerkelijk zijn. Ik moet eerlijk zeggen dat ik deze game toch liever gratis bij de Nintendo Switch had gehad, al waren het er maar vijf van deze minigames. Dit is het nu niet, maar dat betekent weer wel dat we alle rede hebben om straks eens kritisch naar deze game te kijken.

1-2-Switch! verschijnt net zoals de console zelf op 3 maart aanstaande als launchgame.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot 1-2-Switch!

Series

-

Uitgever

Nintendo

Reviewscore

Platforms

Nintendo Switch

Releasedatum

3 maart 2017

Ontwikkelaar

Nintendo

Gameliner Awards

-

Lees meer