Preview: Armin van Buuren: In The Mix

Geplaatst: 12 mei 2010 12:15
Aangepast: 1 januari 2018 00:00
-

De meeste mensen weten wel wie Armin van Buuren is, maar voor diegene die ergens in de holle grot heeft gewoond zal ik eerst eens uitleggen wie Armin van Buuren eigenlijk is.

Wie is Armin van Buuren?
Armin is een van 's wereld beste DJ's. Hij is opgegroeid in Koudekerk aan den Rijn en zijn liefde voor muziek kwam bij hem al op jonge leeftijd. Zijn vader luisterde vaak verschillende soorten muziekstijlen en hierdoor werd Armin geïnspireerd. Toen Armin 14 jaar was begon hij voor het eerst zijn eigen muziek te maken.

Armin volgde een studie rechten in Leiden en kreeg zijn eerste baantje bij discotheek Nexus toen hij in het derde jaar zat. Nadat Armins studio van zijn slaapkamer vertrok naar een echte studio werden zijn eerste tracks, Touch Me en Communication geboren.

In 2001 produceerde en presenteerde Armin wekelijks het radioprogramma 'A State of Trance' wereldwijd via het internet en in Nederland op SlamFM en nog eens op 21 andere radiostations.

Sinds 2002 gaat het steeds beter met Armin en produceert hij de ene hit na de ander. In 2007 wordt hij voor het eerst verkozen tot beste DJ in de wereldwijde top 100.

Nu is het jouw beurt
Nu we weten wie Armin van Buuren is, kunnen we het gaan hebben over zijn game, welke zal verschijnen op 18 juni van dit jaar voor de Nintendo Wii. De game zal de naam Armin van Buuren: In The Mix meekrijgen en bevat verschillende opties, waaronder de carrière modus.

In de carrière modus is het mogelijk om een Armada-label te scoren. Dit doe je door trancemuziek van Armin en de bekende DJ's waar hij veel mee heeft samengewerkt, te mixen. Natuurlijk krijg je bij het mixen veel tips van Armin zelf. Je reist de hele wereld over om in verschillende clubs te draaien. Bij het starten van een optreden kies je je appartuur, zoals een mengpaneel, koptelefoon, enzovoort.

Lekker mixen...
Het mixen en het toevoegen van effecten en samples doe je doormiddel van decks, waarvan je er op je beeldscherm in elk hoek één hebt staan. In de onderste twee decks zitten de tracks die je moet spelen en in de bovenste twee zitten de samples en de effecten, welke je kunt gebruiken om je track compleet te maken.

Op hetzelfde scherm vind je ook een zogenaamde tube. Met deze tube kun je de maten tellen, om zo op het juiste moment de geluiden in te starten, maar ook gebruik je het om het deck aan te wijzen dat je wil gebruiken. Wanneer je er een effect doorheen wil gooien gebruik je dit deck om een effect te selecteren.

Voorlopig oordeel
Ik ben erg fan van Armins muziek, dus daarom zal de game mij waarschijnlijk wat meer aanspreken dan een ander. Toch denk ik dat Armin van Buuren: In The Mix het ook goed doet bij niet-fans, omdat de game gewoon vol gestopt is met toffe opties.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer