Preview: Blur

Geplaatst: 28 april 2010 14:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00
-

Tijdens de gamescom vorig jaar in Keulen konden Klaas en ik al plaatsnemen achter het stuur in Blur. Wat mijn eerste indruk was van deze game kun je lezen in het gespeeld-artikel van vorig jaar door hier te klikken.

1 jaar verder
We zijn nu bijna een jaar verder dus tijd om de balans op te maken. Bizarre Creations was onder meer verantwoordelijk voor de Project Gotham Racing-serie, welke op de Xbox en Xbox 360 verscheen. De serie bestaat niet meer en is begraven door de ontwikkelaar, omdat Activision de studio heeft overgenomen en de rechten van PGR in handen van Microsoft liggen.

Mario Kart is voor watjes, Blur here we come!
Blur is een soort Mario Kart maar dan voor volwassenen. Activision wil met Blur een frisse wind door het racegenre laten waaien. Het daglicht is ingeruild voor de nacht en ik kan me nog herinneren dat ik door een donker Los Angeles reed, verlicht met neon, wat het geheel een 'light graffiti' look gaf. Naast LA zul je ook London en Barcelona aandoen.

PGR was een redelijk serieuze racegame. Met Blur slaat de ontwikkelaar een hele andere weg in. Je moet je concurrenten met behulp van zogenaamde power-ups van de weg beuken, stoten of schieten. Je kunt in totaal vijf verschillende power-ups op het circuit terugvinden, waarvan je er twee tegelijk bij je kan dragen. Zo heb je bijvoorbeeld de Barge. De Barge is een soort shockwave aan beiden kanten van je auto. Daarnaast is er onder andere de Shunt, waarmee het mogelijk is om een stoot aan de auto voor je te geven.

Diversiteit
Tijdens het racen zul je ook enkele opdrachten krijgen. Zo zal er bijvoorbeeld een opdracht zijn waarbij je andere coureurs moet beschermen tot aan de finish. Daarnaast bevat de game ook een online modus, waarin je het kunt opnemen tegen tegenstanders over de hele wereld.

Voorlopige oordeel
Met Bizarre Creations heeft Activision een topontwikkelaar in handen gekregen. PGR was een topgame voor de Microsoft-consoles. Met Blur zet Bizarre Creations een nieuwe game in het racegenre neer. Blur is al een aantal malen uitgesteld, waardoor de ontwikkelaar er hopelijk heel wat minpuntjes uit heeft weten te halen. De game moet uiteindelijk op 28 mei van dit jaar gaan verschijnen voor de pc, Xbox 360 en PlayStation 3.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer