Check hier alle PlayStation Showcase 2023 content

Call of Duty 3

  • Ontwikkelaar Treyarch
  • Eerste releasedatum 10 november 2006
  • Platformen Xbox , PlayStation 2 , Xbox 360 , PlayStation 3 , Nintendo Wii
  • Genre First-Person Shooter
  • Gameliner score -

Preview: Call of Duty 3

Vorige week reisde ik samen met Ron af naar Brussel om de eerste preview beelden van de nieuwe WOII game, Call of Duty 3, te bekijken. Zijn voorganger Call of Duty 2 is tot nu toe de best verkochte game op de Xbox 360, of Call of Duty 3 dit gaat overtreffen is nog maar de vraag, wij waren in ieder geval zeker onder de indruk.

Het verhaal
In Call of Duty 3 draait het allemaal om de Normandy Breakout, welke in de geschiedenisboeken als campagne staat beschreven die de bevrijding van Parijs mogelijk maakte, en de geallieerden een stap dichter bij Berlijn bracht.

Je kruipt in de huid van vier gewone geallieerde soldaten: een Amerikaan, een Brit, een Canadees en een Pool. Je baant je een weg door een levensecht oorlogsgebied. De graphics zijn nog meer gedetailleerde, waardoor het lijkt alsof je naar een film zit te kijken.

Gameplay
Door de vernieuwde gevechtstechnieken kun je man tegen man gevechten houden, explosieven in elkaar knutselen of valstrikken onschadelijk maken. Door gebruik te maken van snelle reflexen zijn een groot aantal uitdagingen op het slagveld in deze game op te lossen.

Je kunt Call of Duty 3 op je eigen manier spelen, val ze in de flank aan of storm je recht op het doel af. In Call of Duty 3 ben je nergens meer veilig, vernietig de schuilplaatsen van je tegenstanders, maar ook andersom kunnen vijanden jou schuilplaatsen vernietigen.

Multiplayer opties
Dan zijn we beland in het laatste gedeelte van mijn preview, de multiplayer gevechten in teams en voertuigen. Met maximaal 24 spelers kun je online diepgaande ongeëvenaarde teamgevechten houden. Je kunt kiezen tussen singleplay of splitscreen optie.

Eindoordeel:
Ondanks dat wij beiden geen firstperson shooter fans zijn heeft Call of Duty 3 toch een beetje overtuigd. Ik heb me dus ook flink wat uurtjes vermaakt achter de Xbox360 en de multiplayer opties vond ik nog het aller mooiste van de hele game.

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?