Preview: Darksiders II

Geplaatst: 31 augustus 2011 12:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

In mijn preview van Dark Souls liet ik al even doorschemeren dat ik niks, maar totaal niks met dark shit heb. Doe mij maar iets vrolijkers dan die brute shit, maar er zijn veel gamers die de game wel leuk vinden en dat is terecht.

Flierefluiten
Het eerste deel van Darksiders kreeg van Peter vier uit de vijf sterren en was een verrassend succes. Het eerste deel was niet zo heel innovatief en ook liet de camera hier en daar wat afweten, maar al met al was het een kaskraker van begin 2010.

Het tweede deel moet in 2012 verschijnen en zal nog meer actie bevatten dan het eerste deel, hebben de makers ons beloofd. Je bent nog steeds een of andere duistere dude, genaamd Death Wars, op een duister paard die door een schimmige wereld galoppeert. Het level dat ik te zien kreeg was een level met een enorm vlaggenschip, zwevend door de lucht met aantal van die grote, zwarte, glibberige (tja wat zijn het?) slangachtige wezens. Death is één van de vier ruiters van de Apocalyps en één van de drie broers van War, het hoofdpersonage uit het eerste deel. Je bent in dit level op weg naar een audiëntie met de Lord of Bones.

De verlosser
Je broer War is bedrogen en heeft de vernietiging van aarde ingezet. Hij wordt honderd jaar gevangen en na zijn vrijlating keert hij terug op aarde om zijn onschuld te bewijzen en alles wat hij verkeerd heeft gedaan goed te maken. In het eerste deel moest je op zoek gaan naar de verlossing en in het tweede deel ben je voornamelijk bezig met het bewijzen van je onschuld.

Warlord
Darksiders II speelt zich af in de onderwereld, The Abbys, waarbij je de gebeurtenissen gaat onderzoeken van de Apocalyps. Nadat ik een bak koffie had gedronken bij Lord of Bones en de lakei neerbuigend voor Death staat, krijgt hij te horen dat hij pas de informatie krijgt waar hij naar op zoek is als hij naar de Gouden Arena gaat en daar het hoofd van de sterkste krijger eraf slaat. De weg daarnaartoe kregen we tijdens de demo niet te zien, maar we werden wel direct gesmeten in dikke actie met een tor dat als een hond jankte. Death heeft twee vlijmscherpe zwaarden, messen (hoe je het noemen wilt) waarmee hij zijn vijand in mootjes snijdt.

Verwachting?
Tijdens de demo zag Darksiders II er goed uit. De getekende stijl in combinatie met de dark gameplaystijl kwam goed tot zijn recht in de game. De demo gaf me een goed beeld wat ik van de game kan verwachten en wat ik totaal niet in de game moest zoeken. Dat wat ik niet moest zoeken in de game is vrolijkheid.

Darksiders II moet volgend jaar verschijnen voor de pc, PlayStation 3, Xbox 360 en de Wii U.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer