Check hier alle Nacon Connect 2024 content

Preview: Disney Epic Mickey

Geplaatst: 9 november 2010 10:30
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

De Nintendo Wii krijgt er enkele toffe titels bij dit jaar. Eén van deze titels is Disney Epic Mickey. Afgelopen gamescom kon ik plaats nemen achter de Wii om een blik te werpen op deze game.

Met beiden voetjes aan de vloer
Disney Epic Mickey speelt zich af in Wasterland, een land waar Disney-personages troost vinden bij elkaar. Deze wereld is kleurrijk en bevat bovendien veel sfeer. In het dorpje waar ik mijn eerste stappen zet, kom ik huisjes tegen gebouwd tegen rotswanden en om bij de voordeur te komen moet je via platformen omhoog springen.

Wat me meteen opviel is dat de game er grafisch heel goed uitziet en dat de moeilijkheidsgraad enorm hoog ligt. Wanneer je alleen het zwiepen en zwaaien met de Wii-remote gewend bent, zoals ik, zul je het in het begin toch wel even lastig hebben met het bewegen door het level.
Tijdens het spelen moet je met behulp van je Wii-remote en Nunchuk de omgeving inkleuren, of uitgummen indien iets je pad blokkeert.

Dobberen
Even later kom ik aan bij een haven, waar bootjes in giftig water dobberen. Je gebruikt deze bootjes om je zo naar het eiland te verplaatsen. De game zit vol met kleine omgevingen. Ook kun je elk level op verschillende manieren uitspelen. Ik kan me voorstellen dat je toch wel een aantal uur zoet zal zijn met deze game.

Oude tijden herleven
Als eerbetoon aan Mickey's eerste film, Steamboat Willie, speelt een heel side-scrolling level rond deze stoomboot. In dit level moet je van dek naar dek, schoorsteen naar dek, van koe naar koe springen. De fans onder ons zullen hier zeker van smullen.

Tijdens de demo moest ik op zoek naar drie ankers om zo het schip van Kapitein Haak van de boden van het meer te halen. Deze ankers zaten goed verstopt. Eén van deze ankers zat bijvoorbeeld verstopt achter tralies en kon je alleen te pakken krijgen door het overhalen van een schakelaar, welke verstopt was tussen rotsen. Na het voltooien kom je weer aan in de haven.

Voorlopige conclusie
De game straalt bijzonder veel sfeer uit en bovendien ziet Disney Epic Mickey er voor Nintendo Wii-begrippen ontzettend mooi uit. De besturing was wat aan de lastige kant, maar oefening baart kunst. Ik kan niet wachten om de game in huis te halen.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer