Preview: Enslaved: Odyssey to the West

Enslaved: Odyssey to the West is gebaseerd op het Chinese verhaal 'Journey to the West', dat op een apocalyptische manier wordt verteld. Het speelt zich 150 jaar in de toekomst af in Amerika. De wereld zoals wij deze nu kennen, bestaat niet meer en is totaal verwoest door oorlogen en milieurampen. Het enige wat nog bestaat zijn gevaarlijke, roestige robots die overgebleven zijn uit de oorlogen en slechts een handje vol mensen.

Voor eeuwig opgesloten
Je kruipt in de huid van Monkey, een gespierde, atletische kerel. Je wordt vergezeld door een vrouwelijke whizzkid genaamd Trip. Jullie zijn opgesloten op een mysterieus slavenschip. Het schip struint de wereld af opzoek naar overlevenden, en vervoert de mensen naar het westen om ze daar te laten werken, totdat ze er letterlijk dood bij neervallen.

Trip is nogal tenger en ziet haar enige kans van het schip te ontsnappen en te overleven door Monkey in haar actie mee te nemen. Ze hackt de slavenband van Monkey en beveelt hem alles te laten doen wat zij zegt. Echter zijn ze nu voor eeuwig aan elkaar verbonden, wanneer hij sterft, sterft zij ook en andersom.

Verslijt je controller met Enslaved
Enslaved biedt je een mix van vechten, stealth, puzzelen en platform. Niet te makkelijk en niet te moeilijk. Het klim- en klauterwerk is een beetje te vergelijken met dat uit Assassin's Creed. Persoonlijk vond ik het iets te makkelijk allemaal. Het is enkel een kwestie van kruisje, kruisje en kruisje en ik was daar waar ik moest zijn. Hopelijk wordt dat later in het spel nog iets uitdagender.
Ook voor het vechten hoef je geen pro-gamer te zijn. Je kunt heerlijk om je heen meppen en zo de vijand uitschakelen doormiddel van veelvuldig drukken op het vierkantje.

Echte schoonheid zit van binnen
Enslaved ziet er grafisch prachtig uit en speelt ook goed verder. Je zou in eerste instantie niet zeggen dat het een platformgame is. Het wemelt van de richeltjes en randen die te beklimmen zijn. Je moet via buizen langs gebouwen met meerdere verdiepingen naar boven zien te komen. Eenmaal boven gekomen trap je een ladder naar beneden, zodat je compagnon naar boven kan komen. Het wisselen tussen Trip en Monkey is zeer interessant. In de demo was hier echter nog niet zoveel van te zien, dus ben ik erg benieuwd hoe dit verder is uitgewerkt.

Voorlopig oordeel
Ik heb dit artikel herschreven, omdat ik naar mijn gevoel geen goede indruk had gegeven van Enslaved: Odyssey to the West. Ik vond van mezelf dat ik iets te negatief was over sommige dingen. De demo heeft me gewoon niet echt overtuigd. Iets wat een demo juist wel zou moeten doen. Ik irriteerde me er bijvoorbeeld ontzettend aan dat ik de cutscenes niet kon wegdrukken en het was me allemaal gewoon net iets te makkelijk.
Ik heb me hier even overheen gezet, want toch heeft de game hele goede dingen, zoals het verhaal en de wisselwerking tussen Trip en Monkey. Daarnaast is de gameplay behoorlijk uitgebreid. Ik denk op dit moment dat het een toffe actie-avonturengame voor even tussendoor zal worden.

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?