Preview: F1 2010

Geplaatst: 31 augustus 2010 11:45
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Ik heb jarenlang de Formule 1 gevolgd op tv en zelfs live meegemaakt wanneer er een race in Spa Francorchamps plaatsvond. Maar de laatste jaren heb ik het jammer genoeg moeten missen. Toch kriebelt het nog steeds ergens. Waarschijnlijk heeft het te maken met de game F1 2010, welke in september moet uitkomen.

Hype onder de fans?
Op de redactie hebben we al besloten om een heel weekend te organiseren voor F1 2010. Of dit komt doordat er zoveel fans zijn in ons team weet ik niet. Ze zullen in elk geval stinkend jaloers zijn nu ze weten dat ik F1 2010 heb gecheckt.

Racen tot aan de wereldtitel
F1 2010 draait, hoe kan het ook anders, om het huidige raceseizoen. De game bevat alle officiële coureurs en circuits, waaronder ook de nieuwe baan Korean International Circuit. Ook kun je er dus bijvoorbeeld voor kiezen om met Michael Schumacher en zijn Mercedes opnieuw de wereldtitel te veroveren.

Opties
De game kent diverse spelmodi, zoals Grand Prix, Championship, Time Trial en de carrièremodus. Deze laatste is natuurlijk helemaal geweldig. Het is namelijk mogelijk om als jezelf mee te doen aan verschillende races.

Tijdens de preview moesten we het doen zonder schademodel, maar dat vergeet je snel als je op de baan rijdt. F1 2010 ziet er namelijk ongelofelijk goed uit. Iets wat je Codemasters eigenlijk altijd wel kunt toevertrouwen. Wat ik moet geloven is dat F1 2010 een geavanceerd schademodel bevat voor alle racewagens. Ook kunnen jouw races worden beïnvloed door de weersomstandigheden op het circuit.

Tijdens mijn test reed ik mijn rondjes over mijn favoriete circuit in Spa, waarbij de game al helemaal af aanvoelde.

Voorlopig oordeel
F1 2010 oogt niet alleen goed, de snelheid in combinatie met de gameplay is ook uitstekend. Ik kan niet anders vaststellen dan dat Codemasters de F1-franchise weer uit de goot heeft gehaald, iets waar ik hen als trouwe F1-gameliefhebber dankbaar voor ben. F1 2010 staat vooralsnog gepland voor 30 september van dit jaar voor de pc, PlayStation 3 en Xbox 360.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer