Check hier alle PlayStation Showcase 2023 content

Preview: F1 2013

Codemasters heeft sinds 2010 de F1-licentie in handen. Als deze ontwikkelaar iets kan, dan is het wel goede racegames maken. Sinds enige jaren weten we ook dat het erg goed is in het maken van F1-games, iets waar ik als fan van de Formule 1 alleen maar blij mee kan zijn. Inmiddels ligt er redelijk wat informatie op de plank van dit nieuwe seizoen, dus werd het weer tijd voor een preview.

Voor de echte liefhebber
Dit jaar komt Codemasters niet met één editie, maar met twee verschillende edities van dezelfde game. We hebben dan niet over een Special Edition of een Collector's Edition, maar over een Classic Edition en een Standard Edition. Je kunt van de gewone editie eigenlijk gewoon hetzelfde verwachten als de F1-games van voorgaande jaren, alleen dan met nieuwe wagens, coureurs en sommige nieuwe banen. Codemasters heeft ons alleen beloofd dat het net iets beter is dan we van ze gewend zijn.

onbekend

De Classic Edition biedt ons iets nieuws, of althans eigenlijk iets ouds, want het voegt content uit de jaren '80 en '90 toe aan de game. Dan moet je denken aan de F1-bolides en circuits uit die tijd. Zeker een musthave voor de F1-liefhebbers onder ons, zoals ik. Het blijft echter de vraag waarom Codemasters voor twee verschillende edities heeft gekozen. Je kunt namelijk ook de normale editie aanschaffen en dan de extra content erbij kopen als uitbreiding. De tijd zal het ons gaan leren.

Wat is er vernieuwd?
De F1-games zien er bijna allemaal precies hetzelfde uit. Hier en daar wat aanpassingen, doordat de ontwikkelaar net iets beter kan omgaan met hun engine. De game ziet er veel beter uit dan het deel vorig jaar. Codemasters heeft een zogenoemde lichtsysteem toegevoegd waardoor alles op en rondom de baan er iets levendiger en warmer eruit ziet. In tegenstelling tot GRID 2, heeft F1 wel weer gewoon een cockpitview dat er verder nog mooier uit moet komen te zien. Het geluid zal ook veranderen als je van view verandert. . Helaas is niet duidelijk of dit deel gebruik maakt van het schademodel, omdat Codemasters flink wat gedoe had met licenties. Mij lijkt het zeer onwaarschijnlijk, want F1-games waren zo realistisch omdat alle onderdelen van je bolide eraf vlogen als je tegen de vangrail aan knalde.

onbekend

Verwachting
Ik speel al sinds de SNES Formule 1-games. Niet iedereen vind F1-games even leuk, dit omdat de games vaak wat aan de pittige kant zijn. Een kleine stuurfout kan al voor een catastrofale race leiden. Je moet er maar van houden. Toch weet Codemasters de balans in de game goed te behouden. F1 2013 moet 4 oktober uitkomen voor de pc, PlayStation 3 en de Xbox 360 in twee verschillende varianten.

Over auteur Alex Zweers

Alex Zweers Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Gameliner verzamelt informatie

Gameliner verzamelt gegevens om zo een optimale gebruikerservaring te bieden. Hierdoor kunnen wij analyses maken omtrent het gedrag van de bezoeker om zo de ervaring op onze website te optimaliseren.

Door het plaatsen van cookies zijn adverteerders in staat om advertenties te tonen die aansluiten op jouw interesses. Daarbij kunnen social media-plugins, zoals Facebook en Twitter, gebruik maken van gegevens zodat je in staat bent om op berichten te reageren en deze eventueel te delen. Voor meer informatie omtrent onze privacy policy verwijzen wij je graag door naar ons beleid.

Om Gameliner.nl te kunnen bekijken, dien je de akkoord te gaan met ons privacy policy door op 'Ja, ga verder naar de site’ te klikken.

Ja, ga verder naar de site
Vergeten?