Preview: Fallout: New Vegas

Geplaatst: 21 augustus 2010 08:30
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

De stand die door Bethesda aan Fallout: New Vegas was gewijd was geheel in de stijl die je zou verwachten bij een game die zich in New Vegas afspeelt: glitterende muren, over de top retro letters aan de muren en een beveiliger die de deur voor je opendoet. Binnen stonden overal casinotafels waarin de monitors waren verwerkt, met op de muren een even retro behang en bijbehorende afbeeldingen.
Door leden van de New California Republic werden Peter en ik naar een vrije monitor gebracht, alwaar we ons konden wagen aan Fallout : New Vegas!

Fallout... Fallout never changes...
Al meteen zagen we dat de grafische sfeer die in Fallout 3 gevestigd was ook hier weer in volle glorie op de monitor schitterde (of grauwde). Hoewel ik een pc-gamer ben en totaal niet met controllers om kan gaan, speelde de game lekker. We konden wat ronddwalen in een buurt net buiten de New Vegas Strip, alwaar een gang genaamd 'The Kings' de dienst uitmaakte. Deze groep Elvis imitators hing overal rond in hun leren jassen, spijkerbroeken en glad achterover gekamde vetkuiven. Deze gang werd aangevoerd door een figuur genaamd 'The King', en hij sprak dan ook op een typische Elvis-manier. Natuurlijk biedt Fallout meer dan alleen praten en aangezien het gebied dat voor ons in de demo begaanbaar was niet al te groot was, besloot ik deze gang maar eens een paar leden kleiner te maken. Met een aantal wapen die ik bij mij had ging ik al snel los op de nietsvermoedende heupschudders. Het eerste wat me opviel waren de wapens. Waar de guns in Fallout 3 nog redelijk sci-fi en abstract waren, zaten er in Fallout: New Vegas meer 'echte' wapens. Zo waren er bijvoorbeeld de zogenaamde 'Grease gun', een smg die ook echt bestaan heeft en een machette, welke leuke bloedvlekken op het beeldscherm slingerde!

Voorlopige conclusie
De sfeer was weer goed gezet in Fallout: New Vegas. De grimmige survivalsfeer steekt echter sterk af tegen het flamboyante New Vegas dat zich voor ons slechts achter een dunne stalen muur bevond. De stijl van de wapens, de gesprekken en de gevechten zijn weer zoals je die van een Fallout-game verwacht: hard, sfeervol en bloederig. Ik kijk er in ieder geval naar uit om de volledige game te spelen! Fallout: New Vegas wordt op 22 oktober verwacht op de pc, Xbox 360 en PS3.

Informatie bij dit artikel

Je moet eerst inloggen om deze game aan je favorieten toe te voegen.

Packshot Fallout: New Vegas

Series

Fallout

Uitgever

Bethesda Softworks

Reviewscore

Platforms

Pc, Xbox 360, PlayStation 3

Releasedatum

22 oktober 2010

Ontwikkelaar

Obsidian Entertainment

Gameliner Awards

-

Lees meer