Preview: Final Fantasy III

Geplaatst:
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Na een afwezigheid van een aantal jaren komt er binnenkort eindelijk weer eens een nieuwe Final Fantasy naar Europa. Na Final Fantasy X kwamen er wel regelmatig nieuwe delen zoals Final Fantasy X-2, Dirge of cerberus. Naast deze nieuwe titels kwamen er ook heruitgaves zoals Final Fantasy Origins en Final Fantasy Anthology. Op de Gameboy advance verschenen alle delen tot deel 7 (behalve deel 3) ook nog een keer, zodat het voor iedereen mogelijk is geworden om de gehele Final Fantasy reeks te spelen. Hoe leuk al deze heruitgaves ook mogen zijn, van mij mag er best wel eens een compleet nieuw deel komen.

Final Fantasy III
Het nieuwe deel gaat Final Fantasy XII worden, wat niet betekent dat ik minder uitkijk naar Final Fantasy III.
Final Fantasy III kwam 27 april 1990 uit in Japan en daar bleef het bij. Het originele Final Fantasy III heeft het westen nooit gehaald. Iets waar fans van de reeks nu nog steeds van balen. Tot vandaag de dag is er geen enkele heruitgave van het originele Final Fantasy III in het westen beschikbaar.
Nu na meer dan 16 jaar is het eindelijk zover, Final Fantasy III komt naar het westen in de vorm van een remake.

Mooiste handheld opening scène
De opening van Final Fantasy III (vanaf nu noem ik het FFIII) is de mooiste opening die ik ooit ben tegen gekomen op een handheld. Dat belooft alvast veel goeds. Na deze opening (zet gerust je DS een aantal keren uit om hem zoveel mogelijk te kunnen bekijken als je wilt) krijg je de controle over Luneth. Wat meteen merkbaar is dat niet alleen het intro filmpje er mooi uitziet, ook het spel zelf ziet er gelukkig goed uit en is misschien wel het mooiste DS spel tot op heden.

Turn-based
Meteen merkbaar tijdens het eerste gevecht is dat de gevechten in het turn-based systeem worden uitgevochten.
Aan het begin van een beurt kies je een aanval en het personage met de hoogste snelheid mag als eerste zijn aanval doen. Er komt natuurlijk meer strategie bij kijken dan het alleen op Attack drukken. Je zult vooral bij gevechten tegen bazen goed moeten nadenken welke aanvallen je gaat gebruiken en met wie je wat gaat doen.
Ik laat het job systeem totaal onbesproken in deze preview. Wat als je daar meer info over wilt? Even geduld in de review zal ik het job systeem onder de loep nemen.

Kweh
In FFIII krijg je 4 party members (team leden) genaamd Arc, Luneth, Ingus en Refia.
Dit zijn ook de enigste team leden die je zult krijgen, Je zult af en toe hulp krijgen van verschillende personages in gevechten maar vaste team leden zul je er niet bij krijgen.
Over personages gesproken, mijn favoriete vogel soort Chocobo is gelukkig weer van de partij. Ook de Moogles zullen hun opwachting maken in FFIII. Moogles spelen een grote rol bij het Wi-Fi gebeuren van FFIII.
Wat die rol precies is lees je in de review van Final Fantasy III.

Eindoordeel:
Final Fantasy III (FFIII) ziet er mooi uit en ook over de gameplay maak ik mij geen zorgen, Ik weet nog niet zeker of de online optie van FFIII echt een toevoeging gaat worden. Dat zal nog moeten blijken. Daarvoor heb ik FFIII nog te kort gespeeld. Of het spel genoeg nieuws zal hebben voor de mensen die Japans kunnen, of (schaam je!) een Engelse Rom hebben en het originele FFIII al gespeeld hebben zal in de review duidelijk worden. FFIII komt waarschijnlijk Q2 uit in Europa. Nog even geduld dus.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer