Preview: Just Cause 2

Geplaatst: 22 maart 2010 11:39
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

De eerste Just Cause verscheen in 2006 en om heel eerlijk te zijn heb ik niet echt veel gehoord van deze game, laat staan dat ik hem heb gespeeld. Binnenkort komt alweer de opvolger van dit eerste deel. Yordi en ik werden door Square Enix uitgenodigd om in Antwerpen in de Metropol bioscoop onze eerste stapjes op Panau, het eiland waar het verhaal afspeelt, te zetten.

Het verhaal speelt zich, zoals in mijn intro verteld, af op het eiland Panau. Dit eiland is in gevaar. Je oude mentor, Tom Sheldon, heeft voor het slechte pad gekozen en verhuurt zichzelf om diverse klussen voor verschillende groeperingen te klaren. Rico Rodriguez, het hoofdpersonage uit de game, moet zijn oude mentor tegenhouden. Dit alles gaat niet zonder slag of stoot, de game leent zich namelijk voor enorme acties en extreme tafferelen. Panau bevat bovendien een mega oppervlakte, zo'n tienduizend vierkante kilometer, waar je je vrij door kunt bewegen. Just Cause 2 is dus een echte free-roaming game.

De game moet het niet zo van zijn grafische kant hebben (al zag het er niet onaardig uit), maar vooral van de mogelijkheden die hij je biedt. Het geweld, het schietwerk, het vliegen van enorme hoogtes, de enorme stunts en vooral niet te vergeten de grappling hook, het wapen dat toch wel de game kenmerkt, zijn allemaal enorm spectaculair. We hebben ons alleen al uren vermaakt met het rondlopen met deze grappling hook. Alleen daarmee kun je al enorm veel plezier beleven.

In een scene in de game ga je op het dak van een jeep staan, welke wordt bestuurd door iemand die je net hebt bevrijd. Je schiet vanaf het dak andere vijandelijke voertuigen van de weg. Dit kan met bijvoorbeeld granaten. Met je grappling hook kun je nog meer toffe stunts uithalen, maar dat mag je zelf ontdekken. Als we de makers mogen geloven, moet je Just Cause 2 ook niet te serieus nemen, want dit soort geklooi hoort gewoon helemaal bij de game. De game gaat extra downloable content krijgen, waardoor het aantal speeluren, dat al enorm groot is, nog groter zal worden.

Just Cause 2 moet uitkomen voor de pc, PlayStation 3 en Xbox 360 en komt op 26 maart uit.

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer