Preview: Kirby Wii

Geplaatst: 17 juli 2011 16:00
Aangepast: 1 januari 2018 00:00

Kirby's Epic Yarn was een geweldige game van ongekende kwaliteit voor de Nintendo Wii. De fans schreeuwden om meer. Met Kirby Wii geeft Nintendo daar gehoor aan, en brengt zelfs een beetje extra. De game keert terug naar zijn oorspronkelijke vorm, zoals de games van onze roze vriend altijd waren.

Oldskool shit
Kirby Wii gaat terug naar de basis. Onze vrolijke vriend zuigt er weer flink op los. Hij eet zijn vijanden op en spuugt ze uit om zo weer andere vijanden uit te schakelen. Door je Wii Remote-controller te bewegen kan Kirby grote hoeveelheden vijanden of voorwerpen tegelijk opzuigen, voor een nog sterker wapen.

Zuigen en slikken
Het opzuigen en het inslikken van bepaalde vijanden zorgen ervoor dat Kirby in een krachtige strijder veranderd, wat ook wel de 'supermove' wordt genoemd. Je krijgt bijvoorbeeld een zwaard of je wordt een enorme vuurbal, waarmee je je vijanden letterlijk en figuurlijk van het beeldscherm afblaast of slaat.
De game voelt enorm goed aan en is voor jong en oud toegankelijk. Net als in Kirby's Epic Yarn kun je de moeilijkheid kiezen. Deze moeilijkheid zit hem echter vooral in de hoeveel vijanden op je beeldscherm en het aantal levens dat je hebt.

Grafisch pareltje
Grafisch is de game ontzettend goed, net als Kirby's Epic Yarn. De game sluit dus mooi aan in het rijtje van Donkey Kong Country Returns en New Super Mario Bros. Maar niet alleen omdat de game er goed uitziet, of omdat dit een oud personage in een nieuw jasje is, maar ook omdat dit wederom de zoveelste topper is die Nintendo's catalogus rijk is.

Samen zuigen in de multiplayer
De game zal net als in Kirby's Epic Yarn een co-op optie. Zo kun jij met Kirby spelen en de andere drie spelers met aartsrivalen King Dedede, Meta Knight of Waddle Dee. Je kunt de game gewoon spelen als singleplayer en op het moment dat iemand met je mee wilt doen, voegt hij of zij zich toe aan de game. Dit gebeurd gewoon realtime, wat een enorme grote plus is aan de game, die voor de rest eigenlijk al volmaakt is.

De game komt dit najaar uit in Japan, maar het is nog onduidelijk wanneer wij Europeanen precies met onze roze vriend aan de slag kunnen gaan.

Voorlopig oordeel
Het kan niet lang meer duren voordat we met Kirby aan de slag kunnen. Nintendo poept de ene succesvolle titel na de andere uit. Nintendo brengt ons een oldskool Kirby-game in een nieuw jasje. De co-op is een enorm pluspunt. Ik ben voor de rest niets anders dan enthousiast. De enige vraag is waarom Nintendo ons zo lang laat wachten...

Alex Zweers Eigenaar & Founder

Wat ooit begon met een liefde voor Donkey Kong Country: Diddy Kong’s Quest liep uit tot het managen van zijn eigen gamesite. Vandaag de dag waagt Alex zich echter voornamelijk aan “hier krijg ik echt een God-complex van”-games. Onze regelneef - ook wel Captain Plannert genoemd - heeft altijd wel zijn mening klaarliggen, zeker als het gaat om zijn grote passie; gaming.

Lees meer